Komikern Margaret Cho s tips för framgång: Om du är rolig, inte gör komedi

Ursprungligen publicerad på theglobeandmail.com

Safari

HELA ARTIKELN HÄR

Mest känd för sin in-your-face personlighet och oanständig humor, är Margaret Cho också en musiker, en modedesigner och skådespelerska på fläkten favoritprogram Drop Dead Diva, som just återvänt till sin femte säsong. Här delar Notorious CHO några av hennes hemligheter för framgång

Komfort är överskattat

När jag är på scenen gör stand-up, är mitt primära mål att underhålla, men om jag gör också publiken lite obehagligt det är okej. Jag tror att du vill ha en viss nivå av intensitet med alla typer av prestanda och alla typer av konst. När jag ser komedi, film eller musik, jag letar efter något som utmanar mig. Jag antar att när människor använder ordet "obekväma", som bara är att sätta en negativ prägel på vad jag skulle kalla tillväxt.

Om du är rolig, gå inte in i komedi

Det är en missuppfattning att vara en komiker är om att vara rolig. De flesta komikerna jag vet faktiskt inte faktiskt väldigt roligt. Naturligtvis roliga människor inte hamnar i komedi - de är sorglös och ha en dum inställning till livet där som komikerna är mycket beräknas. Jag skriver ett skämt, jag gör det och jag går tillbaka till det och lägga till saker, ta saker ut, försöka lista ut om det finns ett bättre sätt jag kan presentera informationen. När jag ger råd till blivande serier, ska jag understryka hur viktigt det är att prova ett skämt flera gånger, även om det inte fungerar. Ibland är det inte skämtet som är problemet, utan hur det kommuniceras.

Inte alla råd är goda råd

Att ta kritik är en viktig del av verksamheten som jag är i, men i det, är det viktigt att komma ihåg att bara för att någon ger dig feedback betyder inte att det är värdefullt. När jag gjorde min TV-show All American Girl flera år sedan skulle jag ha en tillverkare talar om för mig att jag var för asiatiska och en annan säger att jag inte var asiatiska nog. Jag insåg att de inte ens nödvändigtvis förstå vad de sade och att det var helt meningslöst. Ibland får betalt för att ge ett yttrande, så de gör det för att det är deras jobb och eftersom de behöver för att validera deras existens. Att lära sig hur och när du ska följa din gut är något som tar tid och övning och erfarenhet. Yttre krafter är oundvikliga. Utmaningen är att räkna ut vad som är goda råd och vad som bara någon att prata.

Fame är inte ett mål

Jag försöker skriva ett skämt eller en låt eller något kreativt varje dag. Det är inte att sätta ut eller göra något med annat än att vara kreativ. Jag har en vän som jag har en "låt en dag" utmaning med. Vi skickar varandra en ny låt varje dag via iPhone-anteckningar. Det är riktigt roligt och det får mig att gå. Jag försöker definiera min framgång genom hur mycket jag tycker om något. Människor kommer in i underhållningsbranschen för att de vill bli berömd, vilket är bara inte vad det ska handla om. Fame är inte ett mål. Älska dig själv, älska det du gör, det är de saker som människor bör sträva efter.

Lyssna på din Seinfeld

Tidigt i min karriär, jag vann en tävling och fick öppna för Jerry Seinfeld. Han sa till mig att jag skulle hoppa av skolan och bli en komiker på heltid. Det var mycket att validera för mig som en ung komiker. Jag hade faktiskt redan hoppat på den tiden - var jag redan gör vad han sade jag skulle göra, men jag hade inte hjärta att berätta för honom.

Lämna ett svar