Babie skrämmer mig mer än något

från Salon.com

Utdrag från "No Kidding: Women Writers på Förbi Föräldraskap" redigerad av Henriette Mantel. Tillgänglig från Seal Press, en medlem av Perseus Books Group. Copyright 2013.

Jag har inte barn, och jag är inte säker på om jag har velat dem eller aldrig ville ha dem. Det är konstigt att inte kunna bestämma. Barnen är stora, och många av mina vänner har nu nästan-vuxna barn, som i sena tonåren och tidiga 20-talet, och jag ser dessa höga varelser jag en gång höll i mina armar, och jag är orolig, roade, och jag vill ha gråta, bara för tidens gång och hur det växer oss som växter. Jag tänker på hur, under alla dessa år har de vuxit upp, måste jag ha vuxit ned. Det är hemskt att inse.

Koreanska barn får mycket väsen gjorde över dem, antar jag eftersom livet var tufft i det gamla landet, och det var en stor sak om du överlevde. Det finns en stor fest kastas när man är 100 dagar gammal, följt av ytterligare när du gör det till ett helt år. Mina föräldrar tog en massa bilder på mig på dessa partier, även om jag inte kommer ihåg en sak som jag var riktigt full på båda. Från bilderna jag ser kakan, men - alla dessa stora mångfärgade riskakor, varje pastell stripe en ångad lager av dunkade och ångad rismjöl, inte söt som tårta men en härlig behandling i alla fall. Det ser ut som en seg napolitanska glass, eller en gay pride flagga gjord av kolhydrater. Det är det bästa och jag vill ha det, men jag tror vilja att kakan är inte tillräckligt skäl för att få barn.

Min mamma går galen över bebisar. Vissa människor bara gör. De älskar dem! Jag har aldrig. Bebisar skrämmer mig mer än något annat. De är små och sköra och lättpåverkad - och någon annan är! Så mycket som jag hatar att låna grejer, är att hur mycket jag hatar att hålla andras barn. Det är för mycket ansvar. Visst de är fina och varma och bedårande, och det är så roligt när de bestämmer att de gillar dig och håll dig i gengäld, men jag är rädd för att göra något fel som kommer att förändra dem för alltid. Ge dem en konstig blick och de kan prata med sin terapeut om mig 50 år senare. Min mamma har inget av denna rädsla. Hon älskar barn till den grad att hon kommer att prata med andra mammor om sina barn - hon har alltid gjort detta - även vita mammor! Detta var så pinsamt när jag växte upp. Jag var som, "Mamma! Håll käften! De är vita! "

När det gäller barn, min mamma inte tror på gränser. Hon älskar alla barn, och det är ett bra exempel på fostra världen. Jag måste göra det, men innan jag kan, jag måste komma över min rädsla för barn i första hand.

Det kanske inte är en rädsla för barnen själva, som i sanning jag brukar komma överens med dem ganska väl. De gillar mina tatueringar och mina okomplicerad barn / vuxna ansikte. De identifierar sig med mina orangea skor. Jag ser ut som jag skulle låta dem komma undan med grejer, och jag gör. Min rädsla för att ha barn är att, uppriktigt sagt, jag vill bara inte att älska någon så mycket. Jag har mina egna problem med kärlek, och jag har bearbetat och spelade samma spel för en livstid, men tänk om jag var tvungen att göra det med någon jag faktiskt gjort ?! (Eller gick hela vägen till Kina och antog Detta är inte ett skämt -.? Jag har länge tänkt jag skulle anta någon av dessa flickor från Kina, eftersom egentligen, vem ska veta skillnaden)

Jag vet inte om jag kunde stå den typen av engagemang, eller, om jag är riktigt ärlig, tror jag inte att jag kunde hantera är att utsatta för någon annan. Mitt barn skulle få mitt hjärta helt - har aldrig riktigt med tanke på att över, i alla mina relationer i mitt liv, som börjar med mig själv, jag skulle inte ens vet var jag ska börja.

1 kommentar.

Lämna ett svar