Doften av förlåtelse

Jag återvände till Aroma spa dag, och jag var sen. Du vet när du är i LA och du försöker bara att åka till Koreatown, liksom 10 minuter från mitt hus, men i LA fredag ​​Traffic Time, som är som hundår av Drivetime, kan det ta dig - ja, mycket längre .

Min incident förra veckan, som jag skrev om här orsakade stor uppror.

Massor av folk var arga om saker, mestadels stolt över mig för att tala upp, arg att jag hade blivit illa behandlad (medan naken inte mindre), men några galna eftersom de kände att jag var "full av mig själv". Jag kanske är full av mig själv, men jag skulle mycket hellre vara fullt av dig baby - det är min missriktade försök att svara på hat med flirta.

Hur som helst, alla som kritiserade min kropp förra veckan bara höra det här - du som är utan bristningar, kasta den första stenen.

Ibland vill jag svara på människor som säger, "Jag läste det du skrev och du är äckligt."

Me: Först och främst, grattis! Jag visste inte att du kunde läsa! Tja, läs den här - FUCK YOU

Men jag gör inte det, åtminstone försöker jag att inte.

Människor som hatar min kropp inser inte hur mycket jag älskar dem, eftersom de är i smärta, och rikta den mot mig eftersom de inte vad jag skulle göra med sin smärta, så de vill att jag ska känna det. Om du hatar mig, fortsätt att, och kanske hatet kommer att komma ut av er nog där du kommer en dag att vara lycklig. Jag kommer att ta ditt elände och förvandla det till poesi. Jag är som den Soymilkman of Human Kindness, som min hjälte Billy Bragg, men jag är laktosintolerant.

Jag böjde så mycket när jag äntligen kom på Aroma Spa och idrott, och hela personalen kom ut för att hälsa på mig. Den söta chef som haft att göra med det tuffa jobbet att förhandla med några arga koreanska kvinnor som var livrädd för min kropp och sedan som var tvungen att komma till MIG och prata med mig om det - en dålig situation för henne och alla inblandade - var där att hjälpa mig. Hon bad om ursäkt igen och tackade mig ymnigt för att återvända till spa, utan hårda känslor, utan ilska, men med massor av tilltäppta porer som behövde extraktioner.

Alla var så snälla mot mig i spa, kvinnor ens kommer upp och komplimanger mina tatueringar och leende och vänlig. Jag undrade för ett ögonblick om de hade stängt spa för dagen och anlitade ett gäng skådespelare att spela delar av koreanska kvinnor badande, men jag faktiskt erkänt några av de ansikten - några av samma kvinnor som hade bedömt mig så hårt att föregående vecka, de genomsnittliga damer, kom fram till mig, med vänlighet och nyfikenhet i deras ögon. Jag satt i bastun och tittade golf och grät.

Behandlingarna var anmärkningsvärt, och även om de försökte hindra mig från att ge dem några pengar, men jag tvingade ungefär $ 50 på dem, eftersom jag är så koreanska, och jag kan slåss om en kontroll till dess att polis och ambulans kallas och golfklubbar är ute och svänga på huvudet. Ibland kampen om kontrollen på asiatiska restauranger är så intensiv, kommer en familj att lämna in polisbilen, kommer man att lämna i ambulansen, men jag vet vilket som utryckningsfordon jag hamnar i, kommer jag att vara den som betalar. Det är vinnaren. Vinnare betalar.

Jag tackade dem upp och ner, bugade som 100 gånger, och vi tog bilder tillsammans för att lägga på Aroma Facebook och min Twitter. Jag sa till dem att det är svårt att vara en koreansk amerikansk komiker ibland, eftersom det för mig, eftersom jag arbetar i en bransch där det finns inte många som ser ut som mig och göra det jag gör, och jag växte upp i detta showbiz världen, känner omväxlande hatade sedan osynlig för min oförmåga att passa in, och sedan går jag till en plats, där alla är som mig - ser ut som mig som är (ok bara i ansiktet, inte i den tatuerade kroppen) och de verkar hata mig, jag känner mig så ensam, som om det inte finns någon plats för mig i världen överhuvudtaget.

Även jimjilbang, Aroma Spa i synnerhet, påminner mig om kvinnorna i min familj, speciellt min älskade Kun Immo (min mammas Unée, dvs Big Sis, dvs The Notorious KIM, RIP Kun Immo - jag hälla en 40 makgeolli in marken för henne och alla min mammas döda homies) som skulle ta mig till sin favorit och kära i Korea. De skulle tvätta min rygg och fläta mitt hår och håll mitt ansikte i sina händer och frågar mig om jag hade någon aning om hur vacker jag var, och hur vacker en kvinna jag skulle växa upp och bli.

Allt jag har av dem nu är deras smycken, ville till mig i pinsamt stora mängder och lagras i säkerhetsboxar över hela västra sidan, eftersom de inte kunde ge mig några fler dagar, eftersom de endast hade så många, och hade tillbringat dem alla älskar mig och min mamma, men i döden, de kan fortfarande ge mig jade och diamanter, att bära in i mina dagar, som den vackra kvinnan de alla visste att jag skulle växa upp och bli. (Min mamma är något förbannad att jag har det, men jag lät helt henne låna den! Särskilt smaragder. Hon arbetar en smaragd bättre än joan jävla Collins.)

Kvinnorna på Aroma Spa ser ut som min familj, som alla är borta nu, men är kanske tittar på mig från himlen, där det finns förmodligen en Aroma spa med en stor skärm tv i bastun visar vad som händer på jorden, och jag känner mig som , de är stolta över mig, eftersom jag hittade några nya damer som skulle kunna göra samma saker för mig att de gjorde, tills jag ser dem en gång, i den stora jimjilbang på himlen.

21 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. inte gräma Margaret, vara du, och det är ett fritt land att göra detta. ;)

 2. Margaret Cho, du är en fantastisk och vacker kvinna. Både historier tillhandahålls och visat din stora insikt och kärlek till människor. Sparka deras röv eller krama dem, beroende på vad som behövs eller förtjänade.

 3. Margaret Cho, ni har inspirerat sedan jag var tonåring och har ännu inte svikit mig. Du var en av de första personer som jag trodde när du sa att det var ok för mig att vara mig själv, och jag hoppas du vet den positiva effekten du har på dina fans. Fortsätt att din badass fantastiska själv (och få mig att skratta).

 4. Vet du vad? Du har all rätt att leva ditt liv precis som du vill. Du har rätt att få tatuerade. Och människor som gör nedsättande uttalanden om din kropp eller utseende är småaktig dårar. Men du är respektlöst. Jag har inte personligen bryr om någon har en tatuering, men jag tycker du ska respektera andras kulturer, även om du är genetiskt från samma etnicitet, och även om de är "i Amerika." Du behöver inte komma ut som en upplyst person som är rädda för att stå upp för dig själv, vilket är tydligt hur du känner för dig själv; du kommer ut som en berättigad, gris-headed amerikanska. Det faktum att du skulle säga "vet du vem jag är? Jag är Margaret Cho "är fullständigt motbjudande och visar en fullkomlig brist på klass. Det faktum att du en gång hade en sitcom gör dig inte bättre än någon annan.

 5. Ms Cho, jag har haft att lyssna på ditt arbete och vad jag försöker berätta för mina psykiatriska patienter om självrespekt och själv acceptans du säger bättre och med mycket mer humor. Ibland det första ur våra munnar är inte den mest respektfulla och inte heller det roligaste. Så människor som David-hon är MÄNNISKA! Vi alla "sjunger off knapp" då och då som ditt svar kommer att verka för dig i morgon och kanske gruvan kommer till mig i morgon också. Klipp dig själv och andra lite slack. Den som alltid är rätt är vanligtvis kvar. Det har hänt mig många gånger för att tänka jag är alltid rätt.

 6. David-(den missriktade person som kommenterat tidigare) Tydligen du läst tidigare bokföring utan att förstå. Så låt mig hjälpa dig att förstå. Margaret inte respektlöshet någons kultur. Själv var hon föraktas. Hon förringade för sin egen uppsättning värden (värdet av hennes kropp där hon valt att pryda.) Om vi ​​värderar kultur över vänlighet och följer traditionen när det är sårande, då vi inte utvecklas till en bättre framtid, vi är dåraktigt baklängesgång utan en vård för vem vi trampar i processen.

  Margret- Jag älskar dig och din vägran att vara förtryckta.

 7. Margaret, du är AMAZING! Jag är så glad att du hade en sådan inre styrka och att saker är bättre nu. Det är så trevligt att se foto av dig och Aroma Spa manager poserar och ler tillsammans. Kanske kan du ha en framtid som utrikesminister och få de koreanska staterna att lägga undan sina meningsskiljaktigheter och förena :) Älskar dig!

 8. Jag läste ditt ursprungliga inlägg om ditt besök på spa, och jag var så imponerad av hur välta du beskrev din kultur och hur du stolt stod upp för dig själv. Jag älskade det här inlägget ännu mer. För att visa en sådan förlåtelse och respekt, samtidigt som man respekterar dig själv och agera med värdighet, var mycket inspirerande. Du skulle kunna ta en dålig situation och göra det bättre, och jag var imponerad av hur spa hanterat det också.

 9. Jag är glad att Aroma Spa försökte göra bra på det som hände dig. Din geni är transmuting rädsla och ilska och hat till något omvälvande. De kvinnor som var livrädd för dina tatueringar nu ser dig som en karl koreansk-amerikansk. Människor kan vara så rädda för det de inte förstår. Du hjälpte till att dämpa den rädslan.

 10. David på 4/2 är fel, det är inte respektlöst att invända mot misshandel; snarare, att tala ut visar en förhoppning om att de kommer att höra och, åtminstone någon gång i framtiden, förstå, som i själva verket de gjorde.

  Utöver detta, jag tycker att du är mycket vacker och har en underbar sexualitet. Och du har den typen av höga vibrations sak händer, precis som Beatles etc; Befriande.

  Enligt min erfarenhet, de som kan kommer att nå för det, och de som inte kan kommer när de blir äldre, allt mer att säga de mest ruttna saker som de kan tänka på, enligt deras synpunkter. Det är som i Sagan om Ringen, där nazgul hatar ljuset att de inte kan nå längre.

 11. Jag är glad att du gick tillbaka. Jag är glad att din väg är den höga vägen. Det lönar sig för alla varje gång. Och i dessa dagar. Vi behöver alla stora vägen vi kan få för att hålla balansen.

  Jag brast ut i tårar när du nämnde smycken. Jag har den rutan också .. clunky saker från 50-60-talet och 70-talet nu tillhör mig i en värld där jag inte har någon plats att bära den, men håller en sentimentalt värde på familjens förlust som överskrider något te- parti / Glenn Beck Federal Reserve apokalyps guldprisbubbla. Om jag drev en kundvagn, det skulle smycken vara i den.
  De "Döttrar av den amerikanska revolutionen" typer vet inte. Det är kvinnorna som kom till detta land från andra platser och döttrarna som de tagit upp som gjorde Amerika. Skit politiken! Om din mormor kokta grönsaker kål och rotfrukter samtidigt bär smycken ... Hon visste poängen.
  Min erfarenhet är East Coast & Östeuropa. Inte West Coast & Korea. Men även tipset av er som har en liknande erfarenhet gör mig mindre ensam. Dags att åka ut de svartvita fotografier. Välsignelser.

 12. Margaret, du har länge varit en inspiration för mig, och jag älskade ditt inlägg om det första besöket i Aroma när jag läste det på Jezebel. Jag är så glad att höra hur du behandlades när du tillbaka! Och som för den som tycker att det var "äckligt" för dig att säga, "Vet du vem jag är?" - Jag kan bara föreställa mig din mening var att du är en sorts ambassadör för Asian-amerikaner i allmänhet, och koreanska -Americans i synnerhet, och hur kunde de diskriminerar dig för något så litet, när du delar den diskriminering som de får från andra varje dag?

  Förresten, jag just läst din bok, "Jag är den jag vill ha". Jag blev ganska förvånad över hur mycket vi har gemensamt. Jag är inte asiatiska Jag blev retad och gjorde narr av för att vara en rödhårig. Jag flyttade hemifrån vid 16 Vid 17 hade jag en pojkvän som var 27, och som var definitivt mindre mogen än jag var. Även jag kände ovärdig och sämre, och att jag behövde svara på och accepterar alla som var attraherad av mig på grund av detta. Även jag gick igenom en period av drickande alldeles för mycket, men böcker har varit min huvudsakliga flyktmetod under hela mitt liv. Tack för det brutalt ärlig, uppfriskande och insikts memoarer.

 13. Pingback: Smycken
 14. Jag trodde inte att jag kunde älska dig längre. Som det visar sig, det kan jag.

  Dina fram mödrar hade rätt, du är vacker, jävla vacker inifrån och ut.

 15. Jag har sett alla dina filmer och jag har dem och dina berättelser jag har sagt till några många människor - mina raka vänner älskar dina filmer också - du gör sex och ha kul så acceptabelt och du säger det som andra är rädda för att säga - till mig att du är en inspiration och hade en enorm inverkan på mig som hälften kinesiska asiatiska och svart blandat - om homofile inte känner dig i Storbritannien, när jag är klar kommer de att xxxxxx

 16. Tack så mycket Margaret! Jag är en koreansk-amerikansk kvinna med tatueringar; en är en stor backpiece. Jag förstår helt hur vi kan behandlas ibland av OG ahjummas och av dig tala upp, kan det vara lite mer tolerans för oss nu. Tja, förhoppningsvis för oss alla, även om vi inte är kändisar som du haha. Jag faktiskt gå in inom de närmaste veckorna i hopp om ett medlemskap så vi kommer att se. Tack igen vacker!

 17. Härligt att se att du har många följande sätt och folk som inspirerats av dig.

  Jag kan bara tillägga att bara dig själv vem du är sann mot dig själv och aldrig ändra för andra.

  Från
  senseitejsinghbahadur.in/

Lämna ett svar