Michelle Shocked

Tja, Michelle Shocked, jag är faktiskt helt chockad. Vad i helvete ?! Det är läskigt för mig, hela verksamheten att gå från ett queer ikon för att någon som faktiskt skulle säga att Gud hatar oss. När chocken bar bort, hittade jag människor var super arg men jag fick bara rädd. Jag tror att som en queer person färg, har jag varit rädd i hela mitt liv, och jag komma över det bit för bit, tillräckligt för att få och leva, men då något sådant här händer, och det är som den där känslan av att få gay bashed alla om igen.

När folk säger att Gud hatar bögar, det finns denna idé om att det är okej att döda oss, det spelar ingen roll om vi dör, för om Gud hatar oss, den förment en kärleksfull kraft i världen, för att den som är tänkt älska alla och allt, den ena, den enda oberoende när, om han hatar oss, så hur ska vi existera? Dessutom, om han hatar oss, varför han gör så många av oss?

När någon som Michelle Shocked, tidigare en älskade 90-talet alt queer musa och tillverkare beslutar att det är ok att hata oss och låter oss veta att Gud gör också, jag verkligen sickened, som hon av alla människor borde veta vad detta innebär.

Jag gjorde många blandade band med den låten "Anchorage" - som alltid var för mig en lesbisk hymn. Den låten som spelas i den stora gamla bil med en 8 track kassett omvandlare, denna gas slukande koloss av en Buick Jag brukade skala av en smuts parkeringsplats bakom ett land roadhouse, med höga majs och gräs på alla sidor, för att komma bort från denna skrämmande dude som plötsligt dök upp ur de mörka skuggorna i sädesfält svingar nunna-chuckar, eller det kan ha varit ett bälte med en tung spänne, eller kanske det var ett däck järn.

Rädsla moln mitt minne, för när du blir jagad av en galen man ringer dig och din flickvän "Din jävla vallar" och du är bara en tonåring, mitt i natten och ingenstans och han piska något runt, knackar på "ick "utanför" Buick "på baksidan av din bil, är det svårt att komma ihåg vad som var i hans händer, eftersom du inte tittar på honom, är du ute efter att komma undan. Jag ville inte vända tillbaka, jag höll på, kanske för att hålla den här tjejen säkert, eftersom jag kanske butch trots allt, men egentligen för att jag var för rädd för att vända tillbaka.

Om du någonsin terroriseras så här - RUN. Titta inte tillbaka. Var inte en hjälte. Det är inte som på film. Bara få ut av det. Hatet och homofobi kan aldrig underskattas. Och effekten av någon som säger "Gud hatar fags" kan aldrig underskattas heller. Det är en licens att döda. Det är en dödsdom. Det är inte roligt. Det är inte ok. Det är inte något jag kan släppa lätt eftersom jag vet vad det verkligen innebär.

Våldet och hopplöshet bakom uttalandet håller upp mig på natten och kommer att förfölja mig precis som den tragiska minnet av en ung homosexuell man som mördades framför min familjs bokhandel på 70-talet. Han misshandlades till döds - eftersom dessa män som aldrig fångats heller straffas trodde att Gud hatade honom, och i mina mardrömmar jag finner hans tänder över marken och jag försöker spara dem och de håller faller ur mina händer och fickor och då jag inser att han är död och har ingen användning för dem längre och jag vaknar svettning, mina skrik vakna alla i huset.

50 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Margaret, jag har varit ett fan sedan alltid och jag måste säga att du fortsätter att förvåna och imponera på mig efter alla dessa år. Det finns många av dessa hatfyllda, SKENHELIGHET drivna idioter där ute, men det finns många, många fler som älskar och accepterar alla för vilka de är. Jag är en av dem. Du är fantastisk och vacker och begåvad och smart. Ingenting kan ändra på det. Ingenting.

 2. Det är en mycket litet steg från "Vi är rätt religion / doktrin / valör" till "Därför är alla andra är fel" till "Därför måste alla andra är mindre än" till "Därför är alla andra har mindre rätt att leva än vi göra. "

  Och jag är ledsen liberala kristna, men din bibel * gör * hatar coh gayz. Nästan lika mycket som det hatar kvinnor och minst lika mycket som den stöder slaveri och förespråkare för våldtäktsmannen. Jag är glad flesta av y'all trotsa din gud på detta sätt, men vet att du är öppet trotsar din gud.

 3. Tack, Margaret. Jag var verkligen chockad och kände förrådd när jag läste om Michelles kommentarer. Så många av dessa låtar från albumet som "Anchorage" var på hade enorm betydelse för mig i slutet av 80-talet början av 90-talet. Jag känner mig verkligen ledsen också för henne; uppenbarligen hon hatar sig själv och är i vissa större smärta. Som inte riktigt hjälpa världen affären med nedfall från hennes uttalande, men sympati och empati hjälper oss personligen. På en annan not, om vi verkligen analyserar eller begrundar "gud" som någon eller något som har någon form av inverkan på människor, det är ganska tydligt att "Gud" hatar alla. Är det inte?

 4. Tack så mycket för att du tog dig tid att skriva detta Margaret. Som tonåring fick jag höra av en "vän" som jag skulle dödas om han någonsin fick veta att jag var bög. En annan tonåring i staden där jag växte upp hade satts i brand några år tidigare. På modet och rädsla som jag kände då jag känner igen när någon säger "Gud hatar fags". Jag fortfarande inte känner att jag har ett grepp om vad Karen (Chockad) försökte säga eller komma åt med sin rant. Jag vet att hon har gjort antihomosexuella kommentarer innan. Om poängen var att utlösa sammanhållen diskussion, misslyckades hon, och måste äga upp och ber om ursäkt. Läsa Karens twitter feed Jag får intrycket hon mjölka publicitet och uppmärksamhet samlat från detta, och det gör mig hela argare. Jag är inte chockad, jag har hört gott om homofobiska skit i mitt liv, och för någon att utnyttja den för vaga konstnärliga ändamål eller som ett marknadsföringsknep får mitt blod att koka.

 5. Tack. För allt du gör, för allt du säger, för allt du vägrar att lämnas osagt.

 6. "Anchorage" brukade vara min kvinnliga 2 kvinnliga begäret hymn, alltför. Alltför sorgligt att en pånyttfödd kristen hatar fags.

 7. Margaret, så ledsen. Precis som ni, jag brukade vara ett fan av Michelle Shocked. Jag var kinda "sorta" på en plats där, vid 53 års ålder, var jag börjar se en värld där vara gay blev så chockerande som repriser av Seinfeld. Snyggt jobbat Michelle. Hon kanske vill be-up Donna Summer och se hur det hela "Jag hatar fags" sak arbetade för hennes karriär. Sad på så många nivåer.

 8. Du spika det, Margaret. Din grepp om * varför * det är så avskyvärda är död på. Även om det är "ironi" eller "skämt" eller en "publicitet gimmick" det är fortfarande en förkastlig sak att göra. Tack för att sätta i ord varför det är så.

 9. Det är otäckt att hon sa det, och horrid att andra måste höra det. Vore jag synsk, jag skulle tillskriva sina handlingar till en kombination av dålig hjärnans kemi och internaliserad homofobiska skitsnack.

  Det är en förklaring, men inte en ursäkt. Hur mycket måste en person hatar henne (fd?) Själv att säga sådana saker?

  Det faktum att anti HBT tirader får en annan sorts uppmärksamhet i media är anledning till hopp, backhanded även om det kan kännas.

  Och jag älskade Greg kommentar att "jag var kinda" sorta "på en plats där, vid 53 års ålder, var jag börjar se en värld där vara gay blev så chockerande som repriser av Seinfeld."

 10. Margaret, tack så mycket för att vara den du är. Jag levde upp blocket från din gamla (Mission) gymnasiet i 20 år och används för att fånga dina tidiga stand-ups på Josies Joint. Bara fick nöjet att ta min nya gf och gay boy bff till din show på Cornell fjol. Din mod och upprörande humor har sparat många av oss. Jag känner mig verkligen ledsen för Michelle som väldigt offentligt förklara sin egen självmords självhat. Som en puertoricansk vall, vid denna punkt (55 år) i mitt liv, jag vägrar att vara rädd. Men jag får det syster ... har förlorat massor av vänner till våld. Håll tron ​​Margaret! Du är älskad!

 11. Riktigt bra sagt, Margaret.
  De blixt-rasande kommentarer av vänner har flugit runt Face Book (+ den verkliga världen) för ett par dagar, och jag helt få det. Folk är väldigt arga, och vissa känner personligen bedragen. Annars vettiga människor säger saker som "dum b ### h". Men jag tror att du verkligen klippa till hjärtat av det, genom att namnge känslor under alla de andra som rädsla. Tack för ditt mod + vältalighet.

 12. Margaret,

  Jag hade inte förväntat att gråta. Men gråta jag gjorde. Jag kommer att reposting och dela på min fb.

  Tack för din röst.

 13. Margaret,
  Jag lyfter på hatten för er. Jag har grundligt din talang, men ännu mer, jag respekterar ditt mod. Du har konsekvent drivit kanten med din ärlighet.

  Det smärtar mig djupt att du och andra hbt-personer måste leva i fruktan. Det är helt upp till oss raka människor att ingripa med mobbare och ligister när de försöker skrämma eller hota dig och alla andra HBT personer. Vi är de fega när vi håller tyst eller gå bort.
  Michael

 14. Medan jag är besviken jag är inte förvånad. När Short Sharp Chockad albumet få uppmärksamhet, jag hade en vän gå för att besöka familj i Australien. Hennes besök sammanföll med den svenska turnén för albumet och, som en fläkt (tack vare mig, faktiskt), min vän var mycket glada att höra att Michelle Shocked var att intervjuas på en lokal hbt radioprogram. Hon lyssnar på och spelade in intervjun (på kassett * grin *), såsom det var. Ca 2 minuter in, frågade värden henne hur hon kände om hennes stora lesbisk följande. Chockad sa att hon inte vill diskutera det och att hon bara var där för att diskutera turnén och albumet. När värden, tydligt förbluffad, frågade varför, Chockad gick ut av intervjun.

  Jag var ledsen när min vän spelade inspelningen för mig, och jag har aldrig köpt en annan inspelning av henne. Jag lyssnar fortfarande på det albumet men; Det är en sådan vacker arbete. Jag önskar bara att hon återvände den respekt hon får för sin talang att ALLA hennes fans.

 15. Jag är ledsen, men inte förvånad. I det tidiga 90-talet var jag bor i Australien och hörde en intervju med henne. När DJ frågade om hur hon kände för henne lesbisk följande, flippade hon, fållade och hawed och skär intervjun kort ... bara gick ut. Det var en besvikelse, som en ung lesbisk, för att höra detta från författaren till "Anchorage" och allt som jag kunde tänka på är hur mycket hon måste hata sig själv. Naturligtvis har jag ingen aning om vad de interna ärendes av Michelle är, men är överens om, spyr denna typ av hat är vad som bidrar till de fysiska handlingar mot människor.

 16. Jag älskar dig, Margaret Cho. Jag tänkte också Michelle var en av de bästa och smartaste. Hon bad om ursäkt i dag och gjorde en ursäkt att hennes kommentarer var ironiskt och hon var missförstådd. De ringde ihåligt eftersom jag läste att hon år 2011 berättade en reporter att hon var den största homofob av dem alla, och om en kommentar om homofile var ville reportern bör be Gud om hans åsikt. Hon växte upp i en mormon hushåll och nu tillhör en fundy kyrka. Jösses, Michelle - Jesus utesluts ingen och hat är inte kristen.

 17. Jag trodde du var lysande långt innan jag visste vem jag var. Jag visste att du var rolig, och jag visste att jag har dig, men jag visste inte att du skriver så bra. Väl sätta på Michelle Shocked rysaren, och ni har rätt, om hur skadligt och farligt det är för vem som helst att ansluta hat / homofile / gud tillsammans - särskilt en kändis med vad makt att ansluta med en massa människor. Jag är ateist så Gud är fiktion för mig, men whatfact är att vissa religiösa människor som tror på Gud DO tar saker på allvar när de tror "Gud", sa så. Folk verkligen behöver veta att tala hat i namn av "Gud" är väl, en bra tid att använda ordet EVIL!

 18. Tack säger inte tillräckligt. Dina ord är kraftfulla. Du är en av de få människor som gör mig att må bättre i ansiktet på människor som Michelle chockad. Älskar dig.

 19. Så om Gud hatar bögar plötsligt, han förmodligen inte vill att vi ska besudla hennes försäljningssiffror. Låt oss inte svika den stackars kvinnan genom att köpa sin musik, eftersom det tydligen skulle rubba henne att vi skulle blanda oss med hennes utvalda fans. Varför orsaka henne mer nöd? Hon låter som hon tror att hon kan klara sig utan oss.

 20. Återigen Margaret din vishet och mod att uttrycka vad andra vågar inte dela gör mig stolt du är runt för att Styr vår båt. Du är smart, vacker, modig, och ja rolig.

  Min fru 10+ år är alltid så stolt du är en av hennes sort, asiatiska & Queer.

 21. I min sena tonåren / tidiga tjugoårsåldern, var du den första att få mig att skratta. Jag bokstavligen kämpade mig igenom skolan (Summa Cum Laude). Utan kvinnor / människor som du, jag skulle inte vara här i dag.

  Tack för och hålla på att uttrycka dina åsikter,

  J

 22. Margaret, detta är en rak, vit, monogam kvinna som gråter ögonen ur efter att ha läst din artikel.

  Jag har aldrig, någonsin, förstått "guden hatar fags" attityd, människor, eller propaganda. Jag har heller aldrig inför precis hur hemsk verkligheten av det är. Tack för att främja min utbildning.

  Stanna säkert, vackert.

 23. Min tanke när någon är här arg över någon annans liv är det för att de är rädda att de är mer lika den personen än inte. De ser vad de fruktar. Ms Chockad har nog höjts att tro homosexualitet är en synd och abhorent, och därför är hon så arg att hon tror sig vara en och det enda sättet att undkomma det är att skilja sig så långt bort som hon kan. Me? Jag tror att folk, och deras berättelser och historier, är vackra och jag vill veta mer. Jag tycker att lära sig om människor intressanta - och jag kunde bry sig mindre vem du älskar, varför du älskar, vad du gör med din kärlek - - det är inte min sak om jag är i det förhållandet. Jag är ledsen för HBT-samhället som 2013 människor fortsätter att förespråka hat.

 24. Gå knulla dig själv, Cho, talang du avfall.

  Vilket var ditt bekymmer om människors känslor när du gjorde narr av "retard barn"?

  Återigen, knulla dig.

 25. Ja, tack för att dela och för att tala ut. Denna farliga hat tala skadar barn (och alla!). Barnen tar det till hjärtat, ibland inte vilja leva i ett homofobiska värld och tar sina liv i stället, och det uppmuntrar hat i andra. Smärtsam. Naive. Grym verkligen. Jag råder folk att lyssna på hela hennes tal, hitta den på Soundcloud, hon läser en del av skriften på spanska för att uttrycka hur hon känner och inte har modet att läsa det på engelska till en redan upprörd publik. Hon ber om ursäkt nu, sorta, och oärligt, cloaking det är något hennes publicist berättade nog henne att säga, dagar senare. Hon fann ljuset i gud och kristendomen och ändå vet vi alla att "be gay away" skit gör bara skada ............ nu har hon gjort skadan. SM Director / Trans Youth Jämställdhet Foundation

 26. Tack. Allt jag kan säga är tack, för att tala ut och dela din berättelse och sätta till ord varför det är så jävla läskigt att lämna in ett homofobiskt och hatisk värld. Och varför det inte är okej att säga hatiska saker i Guds namn och det är en åsikt så bara komma över det redan attityd som verkar genomsyra vårt samhälle.

  Tack.

 27. tack för detta. som den person som, på gott och ont, introducerade den övriga världen till MS via lägereld inspelning jag gjorde med henne alla dessa år tillbaka, jag känner en stor konflikt av känslor just nu. framför allt, jag är mycket tråkigt att bevittna en sådan nöd och förvirring för så många.

 28. Jag var också chockad när jag hörde nyheten, men mer än någonsin inser jag att något sådant här måste tas med en nypa salt. Så jag lyssnade på ljudet, och checkas ut "intervju" med Nicole Sandler, innan jag bildade en åsikt.

  Först tror jag att det hon sade var stötande. Och farligt, som du påpekar.

  Å andra sidan, tror jag inte att det jag hörde kvalificerad som en rant mot homosexuella. Det var ett påhitt av en förvirrad och psykiskt instabil människa, för vilka religionen gör inga favörer.

  Jag först såg Michelle redan 1988, öppnar för Billy Bragg, och medan jag följde hennes karriär, jag har aldrig ansett mig ett stort fan - så jag måste erkänna att jag är lite förvånad över hur ledsen jag känner.

 29. Jag förlorade min bästa (lesbisk) vän till en kyrka och kyrkbesökare. Om du är svag, kommer du succum till dem och hon gjorde. Hon nu gift och pratar barn, men hon är fortfarande GAY. Detta är vad som händer när, som jag sa, du är svag och låta någon kyrkans släta pratar anti gayers i ditt liv och huvud. Gud gav oss en hjärna och en sexuell läggning. Hedra honom genom att tro på dig själv. Ändra inte vem du är för andra, speciellt bara för att passa in. Var stark. Var vem Gud gjorde dig.

 30. Strunt. Detta är inte första gången hon har varit ute med rätta homofobiska. Jag missade PM.

 31. cho slag, du är fel om min talang. Jag är, om något, jag är full gas talang. allt jag är är talang och medkänsla och kärlek. knulla dig och dina fega anonyma kommentarer. det är du som har blivit översittare. mina kommentarer där var riktade mot min egen hat och misstro mot min kropp på grund av mitt missbruk och depression, ofta orsakas av dem som du själv. titta på detta, och läka http://www.youtube.com/watch?v=ZdPdiQNWDeY
  och jag har mer talang än du eller någon som du någonsin kan förstå. om du bor i hat, jag tycker synd om dig och jag förlåter dig all min kärlek, min talang vän. Gå i frid och ha en välsignad liv.

 32. Margaret, jag har varit ett fan av din för evigt eftersom "All-American Girl". Tack för din tankeväckande essä. Nu om Michelle Shocked anti-gay rant: Efter vad som hände de senaste två veckorna med hennes amerikanska Tour nu avbryts, BEHOV ungen ALLVARLIG TERAPI !! Det finns för mycket hat i världen, särskilt gentemot HBT gemenskapen. Jag har ingen aning om vad som hände i hennes förflutna, men vad Michelle gjort är inget annat än fruktansvärda. Så mycket är hon har rätt till sin tro, människor har rätt att inte betala för att se en artist sprutande hatpropaganda. Jag applåderar de handelsplatser som har annullerats hennes spelningar !! Återigen, tack så mycket !! MC YOU ROCK !!

 33. Som vissa av mina kommentarer har, tror jag, tagits ur sitt sammanhang, Jag bifogar, för någon fortfarande är intresserad, så fullständig utskrift som jag kan om vad som egentligen hände under min extranummer på Yoshis, baserat på bootleg först postat av San Francisco Bay Guardian den 18 mars Ingenting har redigerats ut, och eventuella ytterligare korrigeringar är välkomna. Den enda frihet jag har tagit är att lyfta fram dessa ord, i fetstil, pekar på intentioner som misstolkas på tiden, och har sedan dess förblivit dunkel.

  Naturligtvis fel för det är helt min egen, och jag kan inte och inte skylla någon för att försvara homosexuella.

  *****
  Stage Set
  Tre porträtt: Georgien, Michelle, Frida (appx 6 'x 4' vardera)
  Stage Left - Georgiens bilden ramas bakåt, syns bakom ramen hennes porträtt. Osynlig för publiken, är ordet SANNINGEN på framsidan av ramen

  Center Stage - Michelle porträtt; bilden är synlig och ramen är osynlig. Ovanför hennes ansikte är ett ord ballong "mshocked" och under hennes ansikte är ett ord ballong "gå med i diskussionen." Osynlig för publiken, ordet VS. på baksidan av hennes bild. Till höger om hennes porträtt, är en pall placerad.

  Stage Right - Frida image ramas bakåt, syns bakom ramen hennes porträtt. Osynlig för publiken, är ordet VERKLIGHETEN på framsidan av ramen.

  BÅDA
  Onstage, Michelle bekänner hon är livrädd. Publiken är uppmuntrande. Michelle frågar om hon är den enda där som tror en osynlige mannen är i rummet. En skygg kvinna i ryggen höjer handen och Michelle bjuder henne på scenen. Efter några mjuka uppmaningar till henne och ytterligare värvning till publiken,TheGuapo volontärer. Han steg på scenen för att driva sin Twitter handtag,mshocked från hennes iPhone som hennes "Avatar". Efter avslöjar orden "sanning" "VS." "verkligheten" genom att vrida porträtten motsatta, erbjuder Michelle valet att hennes publik. PerTheGuapo, väljer publiken sanningen. Således Michelle spelar 10 låtar sekventiellt från Short Sharp Chockad med lite kommentarer. Hon bugar och lämnar scenen. Publiken applåderar.

  Encore - (innehållet är från Bootleg)
  Yoshi: Mina damer och herrar, välkomna Michelle Shocked.

  Michelle: Hej, y'all vill höra vad några av y'all just sagt? Okej. Låt oss se, var börjar jag? (Läsa tweets) Umm ..
  Tweet: "Awesome" (skratt).
  Michelle: Jag vet inte var det börjar, så jag ska bara börja här.
  Tweet: "Åh, min andra stora favorit, tillsammans med Jim Crow" ...
  Michelle: Var är du, Elise?
  Tweet: "Det är OK. Jag Förankrad Nere i Anchorage, även med reklamavbrott. "(Skratt)
  Tweet: "Tack för shout out för" Strike Debt "#lifeordebt."
  Michelle: Det är från Lisa och Lisa var den enda person som gick med i konversationen innan showen. Kom ihåg var det sagt .... (Som anger ordet ballonger, inte längre syns, på stående)
  Publik: (skratt) Yeahhh. Nu minns vi. Just där just där just där just det ....
  Publik: (i en tysk accent) Hej. Det är så roligt att se dig igen.
  Michelle: (svara på tweet skickades till Lisa innan showen) Jag sa "Golgata har äntligen kommit," och jag tror att jag menade "kavalleriet", men jag är inte säker på att jag gjorde det. (Skratt)
  Tweet: "Varje gång du sjunger Anchorage, jag tänker på min sex år gamla skateboard punk rocker Stella." (Publiken hoot)
  Tweet: "Hej" Chelle, hur är det jack rabbit igång? "
  Michelle: Jag tror det är en begäran om en låt som jag har kallat "Jump Lilla Kanin" 'orsaka påsken s comin', du vet?
  Tweet: "Vissa saker bara bli bättre med åldern. Den låten var helt klart en av dem. "
  Michelle: Tack, Christine!
  Tweet:. "Verklighet" skulle kunna omfatta vissa evangelium "(publiken skratt)
  Michelle: Alla andra älskare av Invisible Man i här? Detta är uppriktig - de två saker som jag brinner för, y'all ... Jag älskar mig lite Jesus, och jag älskar frigörelse. Och jag visste inte hur jag tänkte komma till San Francisco, och ... autentiskt representera .... (Blad trodde hängande, läser vidare)
  Tweet: "Vi kom för att se dig. Behöver inte någon annan gitarrist ingen hur. Bra första set. "
  Tweet: "Rocked mitt barn att sova till" Anchorage "13 år sedan,"

  Michelle: (erkänner tweet är från frun av avataren,TheGuapo, som nu sitter i publiken) ..och tack för lånet av dessa, om din man. Sanningen vara förbannat, låt oss gå med verkligheten, bara för en stund. Och jag vet att jag pratar mycket, och uppenbarligen någon gång det kommer antingen sätta mig i koma, eller orsaka mig att ha cancer och en för tidig död, men jag kan verkligen inte hjälpa det nu. Jag har ägnat 25 år att bli mer och mer äkta, och jag har fått veta som har värde i den aktuella kulturen, men jag är inte 100% övertygad (skratt). Men det finns ingen återvändo. Jag har tränat ganska länge.

  Men jag har några ganska underbara förebilder att rita på. Georgia O'Keefe (applåder). För er som inte tror att det finns en osynlig Guy här i rummet med oss ​​nu, kan du inspireras av hennes exempel. Det var detta en berg hon målade om och om och om igen. Det var mycket nära hennes hus i Santa Fe, var berget kallades Pedernal. Och slutligen någon frågade henne: "Varför, Georgien?" - Jag tror inte att hon hade Twitter, men någon kom till henne - "Varför gör du målar detta berg så många gånger?" Och hennes svar var ganska confounding för någon som erkände att inte tro på Gud. Hon sa, "Eftersom Gud sa till mig, om jag målade det nog, han skulle ge den till mig." Jag säger bara fakta (skratt). Och så, mycket riktigt, när Georgien dog - någon vill gissa om var de utspridda hennes aska? Unh-hunh. Så det är inte för sent. Du kan hoppa in i denna Jesus spel när du vill.

  Men jag var i ett bönemöte i går, och du gotta uppskattar hur rädd, hur rädd, folk på den sidan av ekvationen är. Jag menar, från deras utsiktspunkt - och jag verkligen inte borde säga "sin" eftersom det är mitt, också - vi är nästan i slutet av tiden, och från vår utsiktspunkt, vi ska vara, eh - tror jag kanske kinesisk vattentortyr kommer bli de medel, metoden - en gång Prop 8 blir införas, och när predikanter hålls under pistolhot, och tvingas att gifta sig med de homosexuella. Jag är ganska säker på att kommer att vara signalen för Jesus att komma på baksidan.

  Publik: (skratt) Whaaat?

  Michelle: Du sa bara att du ville ha reaiity (skratt). Om någon skulle vara så nådig så att behaga tweet ut, "Michelle Chockad just sagt, från scenen," Gud hatar bögar "" (skratt). Vill du göra det nu? (Skratt)

  Målgrupp: Du kan ha din [dovt], Michelle! Jag tror att vissa människor fick det [obestämt]

  Michelle: (justering rem) Just justera min bh bandet. Ingenting värt att få i ett skum om.

  Publik: Vad?

  Michelle: Du skam! Matt, kanske du behöver för att få tillbaka upp hit.

  Matt (TheGuapo): Det kommer bli aloooot av snackar om det.

  Michelle: Jag är inte rädd. Jag är inte rädd. Detta är inte en domstol. Detta är en kvinnas åsikt. Och ... det är kul. Det är en lotta kul. Jag är så engagerad att älska varenda själ i detta rum ikväll, att jag inte kunde komma hit och ignorera dig. Jag kunde inte komma hit och låtsas att jag var över samtalet, och jag kunde inte låtsas att jag var under den heller. Jag var tvungen att gå med den. Tack för att en Handklapps - Jag gör det hela tiden. Faktum, var jag i kyrkan ett par ... du vet att det har kommit till en dålig punkt när den vita flickan sitter i en svart kyrka, jag är clappin "(klappar) och mannen framför mig vänder sig om och går "Det är irritatin". " (Publiken skratt) Halleluja. Jag skulle vilja spela dig några låtar, men -

  Kvinnan: Jag hoppas du får klok, Michelle, och inser att det finns inget att frukta. Det finns inget att frukta. Alla är värda att din, vem din Gud är, hans kärlek.

  Michelle: Kan jag svara på det, av mikrofonen?

  Kvinna: Du kan svara på det på mikrofonen.

  Michelle: (arg, skriker) Jag är sjuk av kristna, fylld med hyckleri, gömmer sig bakom SYMBOL AV EN CROSS!

  Kvinna: C'mon, visa det. Visa ditt sanna jag. C'mon!

  Publik: Kan du förtydliga? C'mon Michelle! Säg vad du menar! Vad är du så rädd för?

  Michelle: Jag tror att Guds ord är precis vad det säger att det är: sanningen.

  Publik: (få restive) Åh käre Gud. Den som? Låt oss inte glömma, i Bibeln ... .Frightening, skrämmande, etc.

  Michelle: Jag säger bara en sak. Bara en sak. Bara en sak. Porque de tal manera amo Dios al mundo, que ha dado en su Hijo unigenito, para que todo aquel que sv El cree, no se pierda, mas tenga vida eterna.

  Målgrupp: Vi talar inte spanska!

  Michelle: Du inte talar spanska?

  Publik: Åh nej, vi gör! Jag gör det inte! Säg det på engelska!

  Michelle: (börjar spela gitarr, sedan sjunger)
  Lämnar stan medan jag fortfarande kan
  Att gå ner till Yucatan
  För att bli en efterlyst man
  Det händer att snabbt
  Att säga mina avsked,
  Nu, mama, inte du gå och gråta
  Jag måste försöka leva utan ett förflutet

  Lyste mina skor, klädd sulorna, bara kostade mig fem pesos
  I den här takten går pengarna dubbelt så långt
  Atencion, Señor, mas cerveza por favor
  En rullande sten samlar sina tankar i en mexikansk bar.

  (Talat, med gitarrackompanjemang)
  Jag var på väg ner till Guatemala, under en mycket kort vapenvila i fientligheterna. Men jag hade gjort misstaget att boka mitt flyg på Aeromexico.

  Publik: Är du är homofobiska, eller ... [dämpat] Det är det mest homofobiska jag någonsin hört ... [dova] ... Ja, men hon är i min stad [dova] .....

  Michelle: Aeromexico ägs av den mexikanska regeringen, så de ordna saker så att du inte kan flyga genom Mexiko utan att stanna för en natt i Cancún - vilket, jag vet inte

  Man nära mikrofonen, till servitrisen: Ursäkta mig.

  Servitris: Är du redo för kontrollen?

  Man: Bara en sekund. Var är hanteringen av denna plats, att få denna moron ur det här stället?

  Michelle: Cancun är vissa människors uppfattning av paradiset, en hel del fett, glada gringos säger, "Pepe, ge mig en annan cerveza." Så när planet landade på flygplatsen i Cancún, sa jag taxichaufför, "bara ta mig in till stan, jag ska bo på en pension, undvika dessa tjusiga orterna." Och till min förvåning, en annan gringo frågade, kunde han få skjuts. Jag sa säkert. Vi fick till hotellet, checkade in i våra separata rum - den här historien kommer inte där du tror att det är - men ungefär fem minuter senare, kommer han Knockin 'på min dörr, ville veta, jag fick förändring för hundra dollarsedel? Jag sa "Människan, detta här är Mexiko, de inte använder dollar här, de använder pesos. Men detta var tillbaka när jag fortfarande dricker, så jag sa, "Vill du komma runt hörnet med mig till en bar för en öl? Kanske de ska ha förändring för din $ 100 där. "Så vi gjorde. Och de gjorde.

  (Publiken bångstyrig)

  Och efter en öl, kanske två, OK tre, började han förklara för mig att han skulle vara i Memphis nästa morgon, efter en domstolsförhandling. Den här mannen var på rymmen. Men det är okej, det är okej, eftersom han hade köpt en bok. Och den boken hette "Hur ska en Fugitive." Naturligtvis inser du, han hade just brutit den första regeln om boken: om du ska bli en flykting, inte berätta någon. Efter en öl, berättade han för mig hur han skulle klara sig i Mexiko. Han tänkte fortsätta doin 'vad han hade doin', vilket var makin 'gitarrer. Just där i sin väska, hade han ett urval av sina varor - jag vill se dem? "Visst," sa jag till honom. "Visa mig vad du fick." Och han drog ut halsen, spindeldockan av gitarren som han hade arbetat med. Och just där på slutet, som de alla gör, var namnet på instrumentmakare: Newman. Nytt ... Man.

  Jag är inte gonna pass som upp. Så jag ville honom väl - särskilt som han hade precis brutit den andra regeln om boken: om du ska bli en flykting, inte berätta för någon ditt riktiga namn. Jag erkänner allt jag vet egentligen, är det lilla som han hade berättat för mig, men mellan dig och mig

  (Sång)
  Det är bäst mellan raderna
  Även om jag svär jag hade hört honom säga det hade varit en fästmö
  Dömd för sin kärlek, men inte hans brott
  Lyssna, y'all -
  Vi är dömda av vår egen handen
  En flykting kommer att förstå
  Så glöm allt du kan
  Vad betyder ett namn?

  Men säker som ordet göras kött själen vill bekänna
  Och denna kalk passerar framför oss alla samma

  Åh, inte bry sig om att applådera - det behövs inte (svag applåder fortsätter). Nej, nej, på allvar. Jag tror inte att jag kan hantera alla smickret just nu.

  Kvinna: Du förtjänar inte det. Alla bör få upp och lämna! Det var ruttna! Det var en hemsk sak att säga, om det är vad du tror.

  Publik: Någon borta tror hon menar något annat. Kanske du har varit förvirrande -

  Michelle: Jag fick en fråga för y'all. Det är en uppriktig fråga. Hur är du njuter verkligheten hittills?

  Publik: Inte din verklighet

  Michelle: Suger ganska mycket, eller hur?

  Publik: Oh yeah - (andra kvinnan fortsätter skriker)

  Michelle: Du kan inte ha både och.

  Publik: Kom inte till San Francisco säger att skiten.

  Michelle: Inte kommer till San Francisco säger att skiten? Låt oss ta denna anmärkning. Jag fick just en tweet, sa de, "Kom inte till San Francisco säger att skiten." Vart går jag säga att skiten?

  Publik: Wow! Arkansas! Det är så konstigt, du är så konstigt ...

  Michelle: Det är konstigt. (Skrattar) Ja, det är konstigt ...

  Publiken: Din verklighet är tweets? Din verklighet är tweets?

  Michelle: Det här är inte mitt val -

  Publik: Enligt denna show, vi tillbringade som 20% av denna show på tweets. 80% var en show, och 40% var homofobi

  Publik: Få henne härifrån -

  Yoshi: Ja, vi är ... Jag är ledsen, mina damer och herrar. Tack så mycket för att gå med oss ​​i kväll på Yoshis.

  Michelle: Du dra i kontakten? De ger mig kroken, y'all.

  Publik: Hell no! Nej! Hell no!

  Michelle: Jag har fortfarande spelet. Jag har fortfarande spelet.

  Målgrupp: Du behöver inte någon förstärkare -

  Michelle: Ska vi förlorar micken?

  Yoshi: Ja ...

  Publik: Fortsätt!

  Michelle: Okej. Jag kommer (spridda applåder, etapp ljud) Låt oss gå närmare när de tar bort mikrofonen, vill du bo nära ....

  (Ljudet av publiken lämnar)

  (Sång)
  Även om jag vet att min kärlek till dig är sant
  Jag verkar ta fram det allra värsta i dig
  Kanske du om min kärlek kunde köpas
  Kanske du tror att vi är glada, men vi är inte -

  (Under Yoshi meddelande :)
  Jag försökte prata ut
  Men du bara ta ut det på mig

  Yoshi: Mina damer och herrar, på uppdrag av Yoshis, vi uppskattar ditt beskydd, och dina servrar kommer att vara med dig inom kort med dina flikar. Tack så mycket för att gå med oss, och vi hoppas att se er igen tillbaka hit mycket snart. Tack.

  (Michelle, fortfarande sjunger)
  Skriker åt mig att hålla käften
  Skruva upp volymen på TV
  Och när grannarna alla började klaga
  Du skrika på mig, och berätta det min förräderi s att skylla
  Jag gav dig mitt förtroende

  Publik: Michelle, vi älskar dig -

  (Fortfarande sjunger)
  Men jag tar tillbaka samma
  För de saker du gör i vårt namn
  lyssna, dig -
  Allt jag någonsin behövde er att visa mig var din själ
  Men jag ser att allt du någonsin verkligen ville var kontroll
  Och nu vet jag att detta inte var en del av din plan
  Men jag sjunger här - medborgare till land - inte kvinnan till mannen
  Jag sayin 'att vi bör se andra människor
  Vi borde se andra människor
  Åh jag tror av hela mitt hjärta
  Att vi borde börja se andra människor

  (Glasögon samlas, folkmassa buller)

  Allt jag någonsin behövde er att visa mig var din själ
  Men jag ser att allt du någonsin verkligen ville var kontroll
  Och nu vet jag att detta inte var en del av din plan
  Men jag sjunger här - medborgare till land - inte kvinnan till mannen
  Jag sayin 'att vi bör se andra människor
  Vi borde se andra människor
  Åh jag tror av hela mitt hjärta
  Att vi borde börja se andra människor

  Jag vill bara y'all veta att jag inte ber om en deposition för denna prestation, och jag har ganska goda skäl att tro att när jag lämnar här i kväll, jag ska få veta att jag inte gav någon valuta för pengarna värt. Och så nu skulle jag vilja passera hatten, och fråga om du inte skulle ha något emot att sätta en dollar i för folksinger, för busker, för gatuartist. Och om det är för snäll, kanske du stödja mitt initiativ - en sångbok med noter i den. Du kan läsa orden, du kan se själv, mellan raderna. Allt jag försöker säga är, Gud välsigne oss, var och en. Tack för att ni kom.

  (Applåder)

 34. Wow det här är klassiskt:

  "Allt jag är talang och medkänsla och kärlek. knulla dig och dina fega anonyma kommentarer. "

  Det fångar perfekt vad en fullkomlig röra du är.

  Glöm aldrig att All American Girl avbröts eftersom det sög och ingen såg. Grattis på misslyckas.

 35. Ser ut som den "europeiska" benet av henne (nu avbryts) US Tour börjar falla sönder.

  Detta uttalande publiceras på hemsidan för Burg-Herzberg Festival i Tyskland:
  "Vi var tvungna att avbryta Michelle Shocked. Under en konsert de sista dagarna i San Francisco hon sa saker som: "När de slutar Prop 8 och tvinga präster under vapenhot att gifta homofile, kommer det att vara undergången för civilisationen" och "Du kommer att lämna här och berätta för folk, ' Michelle Shocked sade Gud hatar bögar. "" Personligen samt cheferna för en festival med mottot "Art of Peace" vi kan inte hantera en sådan skit. "

  Jag tycker det är intressant att MS: s officiella hemsida har fortfarande alla dessa datum fortfarande postat, trots bokstav alla av dem är nu inställd.

  Jag antar sedan hennes professionella handlers är nu borta (hennes publicist och bokningsagent), det finns ingen att städa upp röran som fortsätter.

  Sad.

 36. Jag vet inte vilken passage i Bibeln säger "gud hatar fags", har jag läst saken pärm till pärm och jag är inte säker på var du eller dina haters drar detta från. Vad jag vet att det gör något att säga är Gud hatar synden, inte syndaren. Också det som kristna vi ska visa kärlek till alla, även våra fiender (som vi verkligen borde ha som kristna i första hand!) Lev ditt liv, göra som du vill, det är inte för någon människa att döma någon. Tycker jag att homosexualitet är en synd? Ja. Får jag ensam med mina gay medarbetare? Ja det gör jag! Jag behandlar dem som om jag skulle någon. Måste jag tror jag har rätt att skada dig eftersom jag tror det du gör är en synd? NEJ! Och jag tror att många andra skulle hålla med mig. Jag brukade vara ett fan av din, inte mer, men du behöver inte oroa dig för mig kommer ut ur majsfält med nunchucks lmao (som var lustiga förresten) Gör din grej, vad du än gör kommer att vara du och gud problem, inte mitt. Lycka till, och om någon som vill dig fysisk skada kallar sig kristen, ska du utmana dem att titta in i deras egna hjärtan som Bibeln befaller oss att inte hata någon. Lycka till dig!

 37. Som en ortodox katolik, jag är väl medveten om att du och dina fans tycker om mig som en hycklare. Faktum är att jag är en hycklare och så är var och varannan person på denna jord, inklusive dig. Paulus sade oss alla stiga Guds härlighet. Jag känner Michelle Shocked smärta. Jag tror inte för en sekund att hon hatar homofile och faktiskt ansågs gay för mycket av henne. Jag tror att hon, liksom många av oss, söker efter sanningen. Michelle är oroad, eftersom jag är (och alla andra borde vara), med hur Gud kommer att döma henne när hon dör. Vi alla kommer att dömas om vi väljer att tro det eller ej. Jag tror Gud vet vad som finns i Michelles hjärta och han kommer att vara snäll mot henne. Jag tror också att Gud inte kommer att vara snäll mot dem som medvetet har misstolkat hennes kommentarer att driva sin egen agenda.

Lämna ett svar