Portland

På senare tid har jag blivit staycationed (i motsats till stationerad, eftersom jag inte riktigt göra något speciellt) i Portland, OR, en stad där jag aldrig har levt, men har besökt ofta under åren. Den enorma papper och tryckta kyrka läsning, eller Powells, som den kallas av namn, gav mig alltid minst en hel dag om inte en vecka av obeskrivlig njutning.

Det finns en lukt till gamla böcker, det är ren med en träff av röta, som mögel eller kompost, inte illa, inte precis svavel, men inte exakt inte. Det är en fängslande doft, och det påminner mig om oskyldiga år, innan droger och livs levande kön (både tillfälliga och dressat) och alla komplikationer därav; av lördagar utan skola, eller att oändliga vidder mellan tid efter skolan och före middagen, de före år, innan allt som vuxen kom att bli, det decennium eller så, var fylld med den tysta doft och sentinel av böcker.

Visst jag har min tända eld nu, vilket kommer tyvärr alltid trumf en gammal bra hund eared 10 cent första upplagan oavsett - och slug enhets censorer och skärmar mig, bara leverera relativt nya publikationer, populära nog att digitaliseras, lämnar bakom tiderna böcker jag är van vid att älska - udda självbiografier från halv galen har beens, underbara manifest för de aldrig weres också Rans, konstiga luntor tillägnad nya skolor av kost och motion, och de bästa - till kvinnlighet manualer från snart glömmas och blekning ännu fortfarande berömda firade skön - försöker pracka yoga och flavorless livsmedel och medvetenhet om dina egna särskilda aspekter och brister som nycklarna till deras fantastiska riken.

Marlene Dietrich hade en bra extrem en, förmodligen publicerade på 50-talet eller så, ett ABC för skönhet, hennes lexikon av glamour - och det var lika hårda som du kan tänka dig. Hon förespråkade att äta en gång var tredje dag och kväver din hunger med varmt vatten och kön. Jag säger inte emot, eftersom jag aldrig har provat det, så jag kan inte tala till sin effekt - men jag gör inte att oavsett hur vacker hon var. På Dietrich: s topp, hon såg en hel del som Selene Luna, och så det gör hennes vackra i min bok, och alla andras.

Mina Portland dagar har inte fyllts med läsning, inte så långt. Mestadels går en bull terrier med en kär vän, som gör att jag kan sitta på huk i hans söta boning för ospecificerade tidsperioder, ibland passerar hipsters som säger tyst "var det? ...."

Det finns moln, massor av regn. Perpetual löv på marken. Den fuktiga kunde köra mig galen om jag lutar mot galenskap. Jag tror att det mesta av Elliott Smith, och hur jag saknar hans musik, och vad han kunde ha varit, borde ha varit. Jag saknar min vän Fred Armisen, och de många bisarra drömmar jag har om hans Portlandia karaktär Spike, den med de stora örsnibben piercingar. Jag är både sexuellt attraherad och tillbaka av karaktären - och Fred förstår detta, och vi har skrattat och begrundade gåta utför.

Jag tänker på Portlandia och drömmar om 90-talet som jag en gång hade (jag älskar den låten de gör!), Med min långa, ovårdade men ändå förbluffande vackra och glänsande hår, som faller nästan till midjan av min årgång rost Levis manchesterbyxor ( Jag var förvånansvärt vacker på 90-talet - ett faktum jag bara kommer att förstå och uppskatta nu, nästan 20 år senare, suck). Jag undrar om jag kan fortfarande göra det, spelar gitarr i ett upplopp grrl band och sedan krossa oppositionen i rull derby - samtidigt oroande om min sköra men freakishly begåvade händer, när jag snurrar tyst runt rinken, cruising då blåmärken, utan nåd och utan förvarning, vilket alltid har varit min väg.

8 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Jag är född och uppvuxen i Oregon (Silverton att vara exakt) Jag kunde inte vänta med att lämna detta tillstånd och gå någonstans men här. Jag reste och gjorde en hel del galna saker inget som jag beklagar jag hade skitkul under den tiden. Jag tillbringade 10 år i väg från mitt hemland och till slut flyttade tillbaka. Jag bodde i Portland för ungefär ett år min fru älskar det där. Som fotograf finns det oändliga foto ops min favorit bara hoppas på Max och titta på folk. Det var alltid intressant att se hur företagare skulle blanda bort eller göra en äcklad ansikte på gatan människor att få på. Jag har alltid undrat vad deras historia är. Jag älskar att du behöver bara gå ett par kvarter och du är i en annan kultur i Portland. Min favorit del av Portland är Mississippi Ave område som inte bara kan du få stora öl, ned hem södra matlagning, fantastiska pizza, men om du befinner dig i behov av nya leksaker kan du stoppa in Shebop i alla flickor leksaksaffär. Jag var alltid varnat vistas borta från livsmedel vagnar i det förflutna, men det är där den bästa maten i Portland. Jag vet inte om du gillar utomhus, men om du vill ha ett äventyr och se några riktigt vackra vattenfall bör du göra en resa till Silverton dessa vattenfall kommer att lämna dig mållös. Du är på en plats (som ni redan vet) av ändlösa kul och skönhet. Njut av din tid i Portland Jag kan inte vänta att se dig igen din Vegas Pride visa var fantastisk.

  2. Det är så trevligt att höra om någon som älskar vår stad så mycket vi gör. Jag hoppas att vi gör du känna sig välkomna!

  3. Var ett tag sedan jag kommenterade din blogg ... jag också tänkte på böcker idag. Jag läser inte som jag brukade, jag tillbringar för mycket jävla tid på internet. Jag gick till en anställningsintervju för Booksmith på Haight St. skulle jag älskar att arbeta på denna funky bokhandel som har samma känsla (även om mycket mycket mindre) som Powells i Portland. SF har att fuktig, lämnar överallt, fuktig kvalitet du beskrev så bra, nu när vi går in i vår regnperioden. Naturligtvis vet du SF väl. Jag utvecklades först lite av en crush på dig från att titta på YouTube-videor på din stand-up från nittiotalet. Du var varm !! Men jag hade en crush på en bild som var tjugo år gammal. Men jag föredrar den nuvarande Margaret Cho, som jag kan relatera till mycket mer än den yngre Cho.

  4. Margaret ~ du är ännu vackrare nu. Tro det den här gången eftersom vi andra kan se det.

  5. På tal om skönhet tips, jag har läst Mamie Van Doren blogg. Hon är så otroligt progressiv för sin ålder. Hon skriver om Pussy Riot, universell sjukvård, och kastar i råd om hårvård, etc. Hon gjorde filmer på 1950-talet, så hon går långt tillbaka.

    http://www.mamievandoren.com/insideout/insideout/

    Margaret Cho och Mamie Van Doren: två fantastiska kvinnor från två olika generationer, men jag vill gärna höra er båda i samtal.

Lämna ett svar