Bully

Jag tror inte att vi kan tala om mobbning nog, jag menar, jag vet att jag klagar fortfarande, och det är saker som hände lätt över trettio år sedan, men jag tror att det gör mig illa, och fortsätter att. Det är inte en av de saker som terapi och sånt kan fixa. Jag ska bara vara galen om det förrän dagen är jag inte, och det sätt som gör att jag inte arg är att skriva om det.

Det var en gång en konstig sak som hände som gav mig massor att tänka på. Den här killen var verkligen en otäck en, bara en förskräcklig pojke, och han var obeveklig för mig om allt. Han var inte ens i min klass - han var helt en yngre grabb, men jag hade så svårt att växa upp att även yngre barn var ett hot.

Jag tror att när du är en konstig unge, kan andra barn känna att du är annorlunda, och om du inte har orden eller de idéer eller vad som krävs för att förstå och älska dig själv, då du hamnar ungefär som den minsta unge av alla. Du känner bara super små och det är svårt att vara runt. Det suger och en av anledningarna till att jag ville bara att växa upp snabbare eftersom jag var sjuk av att vara runt barn och att vara barn.

Hur som helst, växte denna skit ungen upp och bestämde att han ville vara i show business, och kallade mig för att hjälpa honom. Jag kan ha varit i tjugoårsåldern då, går bra för mig själv. Jag liksom visste inte vad de ska göra när han sa vem han var i telefon. Jag kunde inte tro att han inte kommer ihåg hur hemskt han var för mig, och att han nu såg upp till mig och var stolt över mina prestationer och var hoppades jag skulle kunna ge honom råd och hjälpa honom. Jag försökte vara uppmuntrande men jag var uppslukad av mitt eget barn ilska och jag var inte säker på hur man kan hjälpa honom ändå. Det gjorde mig sjuk men jag var också nöjd med. Jag hoppas att han gör bra nu, och jag är inte säker på om han fastnat med den. Showbiz är mycket svårt, så lycka till alla som försöker.

Under årens lopp har jag hört talas om en hel del dåliga saker som hände den fruktansvärda barnen som jag lidit en intensivt hemskt barndom med och jag känner mig inte ledsen eller något. Det är konstigt. Jag önskar att jag kunde må dåligt över hur livet är fyllt av smärta och ingen är undantagen från det och jag bara inte. Det är det här buddhistisk meditation där man andas in världens lidande och andas ut medkänsla och jag försöker göra det och kvävas.

Hur som helst, om du är ett barn och du är mobbad nu, försöka komma ihåg att mobbarna kommer att få det i slutändan, de verkligen kommer. Och du, jag hoppas du växer upp starka och stolta och är inte arg fortfarande som jag är. Jag vill att du ska vara lycklig och glad. Stanna upp alla. Håll dig.

14 kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Jag älskar det här inlägget så mycket för att du är ärlig om hur sårad och ilska kommer fortfarande upp i minnet. Jag hade två mobbare (en pojke som ringde mig platt ansikte tills jag växte bröst och en tjej som fick mig att känna uteslutas tills jag gav henne min lunch). Inte heller tog studenten. Pojken kom fram till mig på gymnasiet gradering och försökte krama mig att gratulera mig och jag lämnade honom i dammet.
  Det finns människor som har sagt: "Det var så länge sedan, bara komma över det." Så jag försöker, men jag gör inte för att saken om ett minne är att det kan föra tillbaka alla samma känslor (bra eller dåligt ). Och jag är glad att du skrivit det här och att du fortfarande kommer ihåg ... och du är fortfarande en stark person trots dem.

 2. På något sätt jag överlevde ett helvete barndom verbala och fysiska övergrepp i en liten stad i Bibelbältet. Efter terapi och säga "jag släpper" en miljon gånger tillsammans med meditation, jag är i år 34 av en underbar relation med min partner. Alla säger att vi är den lyckligaste paret de vet, och vet du vad? Vi är!

 3. Jag har alltid varit en fet unge. I grundskolan var jag obevekligt retad och hånade med frasen "Holly-hoggie-hamburgare!" Förrän någon gång, varje dag, skulle jag snyfta okontrollerat. Ingen har någonsin fått i trubbel för det, eftersom det var på sjuttiotalet och jag förmodligen behövde "skärpa." Det är som att lämna ett tusen pund skivstång till ett litet barn och väntar ett träningspass. Jag kan fortfarande inte släppa det. Jag tycker det är riktigt neato att vissa människor kan. Bra för dig, yay och allt det där. Men när du stoltsera din framgång i agera av förlåtelse, sätta dig en sak på den långa listan över saker som människor som jag inte lyckas med. Jag är med dig, Margaret; dag, kanske, jag kommer inte att känna sting. Men inte ännu, och det finns ingen fejkar det.

 4. Inte alla mobbare kommer att få det i slutändan. Willard Mitt Romney är ett typexempel. Han mobbade en homosexuell student och har ännu att betala för det eller något annat hans pengar kan köpa sig ur.

 5. Jag hoppas en dag, för din skull och inte deras, kan du låta ilskan gå. Du är en bra person och förtjänar respekt för var du har fått dig trots allt du hade att gå igenom! Jag önskar dig frid!

 6. Larissajo du inte vet Romney kommer inte att få sin i slutet eftersom han inte är slut ännu lol. Vem vet vi kanske veta att han träffa gay manliga prostituerade bakom sin frus rygg sådär "straight" killen med "bred stance" De flesta människor som är sååå vaksamma mot homosexuella människor med allvarliga psykiska problem de bara inte är redo att ta itu med . IMO om du är som besatt av gay sex måste du ha några homosexuella tendenser.

  Tänk dig, visst verkar det som om de rapeublicans är mycket besatt av gay sex och vad som händer bakom de sovrumsdörrar, som inte verkar normalt eller sunt för mig att vara så besatt av någon annans upplevda sexliv.

 7. Konflikten mellan förlåtelse och intensiv önskan att se en mobbare får sin comeuppance gör det ganska svårt att släppa taget om smärtan. Ingenting verkar någonsin göra det känns OK, liksom, "Ja, det var då, det är nu, jag är inte i 4th graderar ..."

  Det suger.

 8. tack så mycket Margaret för att dela detta med oss. Att vara queer unge själv jag kan relatera till det du skrev och det är verkligen inspirerande för mig att se en modig kvinna som du att stå upp mot diskriminering. Vänligen hänga med din stora skrivande på denna blogg beacuse du jublade mig på många tillfällen för stor sorg.

 9. Jag instämmer helt, Margaret. Om vissa människor vill ta stora vägen eftersom det är det som gör dem att må bra så är det bra, men det är inte hur jag känner. Om du väljer att behandla mig som skit då jag väljer att harmas dig (och jag vill inte skylla på någon för tänker samma för mig, för jag vet att jag har varit mindre än vänlig mot människor också i det förflutna).

 10. När jag var i min skola fick jag hånade av en massa människor, de kallade mig namn, "Åh titta på denna transgendered bög." (När jag var inte ens transgendered, jag är bara en homosexuell kille), människor göra roliga av mina namn och grejer och denna killen var en smärta i röven, varje gång jag gick förbi hans klass han ska berätta för sina vänner "Hej titta på det mjukis." Eller "Hur mycket för en natt.", gjorde jag ens wanna ge fan dessa människor förrän senare när vi alla skilda vägar, såg jag ett privat meddelande lämnas av någon i en homosexuell dejtingsajt. OH HELLO DET är den jäveln som ringde mig namn och i meddelandet, om jag minns rätt, finns det några skit ursäkter för vad han gjorde, det var fel, han var skyldig och viktigast av allt, har han funnit sitt sanna jag och vill att fråga om jag kan ge honom en chans och vara med honom. "

  Jag svarade honom, "Dude. Vad i helvete? "Och gav honom en bit av mig om hur jag kände när han var en idiot och jag kände mig så mycket bättre. Nej jag är inte ledsen för att inte vara förlåtande.

 11. Tack, Margaret. Du har rätt, betyder terapi inte fixa allt. Jag känner fortfarande smärta och ilska, men det som hände mig inte längre definierar vem jag är. Även jag var tvungen att ta itu med mobbning i skolan, från ca 3: e klass ända fram thru 11, och sexuella övergrepp i hemmet i stället för det skydd jag behövde. Jag överlevde allt detta och nu har en kärleksfull familj och ett framgångsrikt företag. Jag är i min sena 50-talet. Under de senaste 10 åren har jag faktiskt haft ett par personer från gymnasiet söka mig ut för att be om ursäkt för hur de behandlade mig. Även om jag kan förstå var det kommer från, tror jag inte att det är upp till mig att ge absolution för att få dem att må bättre om sig själva, trots allt, det är därför de plockade på mig och andra färdiga offer i första hand! Det är trevligt att folk så småningom växa upp, men om de vill göra skillnad tror jag att de borde följa exemplet i människor som du. Du har alltid varit en av mina hjältar, Margaret. Älskar dig!

 12. LOL @ kvävning på medkänsla ... men jag känner dig. Vi behandlar de prövningar och vedermödor som vi hade att växa upp homosexuella på olika sätt. Gruvan var inte översittare för att jag faktiskt kunde slåss. Min fråga var gömmer / slåss internt med mig själv om vem jag var under större delen av mitt liv och hålla allt i ... och de interna striderna dyka upp igen i mina relationer ... om jag var tvungen att välja skulle jag föredra ändå hata mobbarna än jävla upp min relationer, men jag jobbar på det. Singel för tillfället ... men fortfarande jobbar på det ... lol

 13. Pingback: död

Lämna ett svar