Billy Bragg

Vad har jag gjort? Jo tack för att du frågar, jag har varit upptagen fragmentering mina fingertoppar till benet på min helt nya Eko gitarrer . Jag köpte två av dem, dessa fina reproduktioner av italienska elektriska 6 strängar från 60-talet, med små apelsin ampere att gå tillsammans med dem. En är diskant och en är bas och de är systrar och de låter bra ihop och isär. De är semi gotiskt, som man kallas "spöket", som framför den är täckt av texturerad blek plast som ger ett vitt och glänsande Casper titta, perfekt för att täcka "Monster Mash" eller andra sådana nyheter. Den andra är halloweenie pumpa ser, med urtag i fronten som gör den ihåliga kroppen i en jack-o-lantern. Jag är redo för hösten ljud och det är fortfarande sommar, så jag gör väl. När bladen blir, kommer jag att vara redo att rocka loss.

Jag har tillbringat dagar woodshedding - som är i musiker termer - öva intensivt ensam i en vedbod. Detta som jag plockade upp från Jon Brion, som har tillbringat en livstid woodshedding och han vet de som har kommit från skjulet och de som inte har med deras sound. Jag har spelat på länge nu utan att bli bättre, men eftersom min vedbod (faktiskt min Atlanta lägenhet) inte är upptagen under dagen, kan jag spela allt jag vill utan att förolämpa andra.

Mitt huvudfokus har spelat Billy Bragg låtar. Upp nu är "A New England" och "Saturday Boy". "St Swithin dag" är upp nästa. Jag har kommer att se Billy Bragg sedan 1985 - många spelningar i San Francisco, både solo angelägenheter som han är mest känd för och med uppbackning band som Red Star armén. Senare skulle han gå på för mycket välkänt med den fantastiska Wilco - Åh hur jag adore Jeff Tweedy - men låtarna jag längtar efter att spela är hans tidigaste, när det är bara honom, hans mynning accent, hans längtan hjärta och progressiv politik och hans helt lysande spelar.

Mestadels vad Billy Bragg fansen gå på om hans lyrik, hans poetiska snille, som är sant och rätt och slätt. Vi förundras också på hans uppmärksamhet till världen till hands, som vill göra det hela bättre, för alla. Jag vet att när jag var i London förra året, var han spenderar mycket tid på Occupy LSX - underhållande människor samlades för att slåss etableringen i den bittra kylan i engelska falla. Han demonstrerade för gruvarbetarna, gjorde låtar att mobilisera facket, och sjöng som bara en älskare kan.

Jag tillbringade en stor del av min ungdom tänkte att jag skulle gifta mig med Billy Bragg, men jag hamnade gift med en annan, och det är allt blev bra ändå.

Och jag kan äntligen spela hans låtar, åtminstone min egen baby-version, i alla fall.

5 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Att du älskar Billy Bragg bara får mig att älska dig mer. Kan inte vänta att se dig i Ridgefield nästa månad!

  2. Jag älskar Billy äldsta låtar bäst, också! Och jag började se honom 1985 hela tiden också, varje gång han var i New York och sedan DC. Tydligen du och jag var både planerar vårt äktenskap till bloke på separata kuster, men ingen av oss lyckades haffa honom.

    Vilken härlig kombination, Margaret Cho och Billy Bragg. Jag älskar att hitta ut det här om dig.

  3. Detta inlägg gör att jag vill kolla in fler Billy Bragg. Jag beundrar verkligen din disciplin i kampen vissa många olika kreativa strävanden. Det inspirerar mig.

  4. Jag har älskat Billys musik sedan jag först hörde honom på 80-talet, och har bara kommit för att beundra honom mer och mer. En man av hans ord och starka på principer han fortsätter att gå på promenad, och vara en röst av yttersta orsak när och om en sådan röst måste höras. En av de få musikaliska stora namnen, till exempel, som inte bara sänds via sina sociala nätverk de odemokratiska spektakel som utspelas i Wisconsin förra årets han dök upp på demonstrationerna. Plus, ja, han är så bedårande. God smak runt, Ms. Cho!

  5. Jag vet nu vem min OFFICIELL favorit gitarrist är !! Fortsätta att öva din Billy Bragg och kan inte vänta med att höra dig vaggar min värld! xo ~ Mara

    ps: din rigg låter rättfärdiga

Lämna ett svar