Toast

Det finns en kärlek jag har för raisin toast som är oanständigt. Det måste vara en liten limpa, i syfte att innehålla russin och kanel som är russin gemensamma rättsligt följeslagare. Det bästa är när brödet har nybakade, men det är sällsynt. Jag brukar köpa en limpa som ser tilltalande, sedan frysa den tills min önskan blir för mycket att bära. Jag synar den i frysen, så jag nå för de andra förbjudna saker i det, vodka och boxed choklad och citron pajer, den russinbröd hård och kall, skivor tätt bunden med frost.

När jag är äntligen redo, jag är helt klumpig med nöd, alla tummar nå in i påsen och försöker bända skivorna isär. Russin flyger på golvet och jag äter dem rätt av linoleum. Stolthet och passion har lite gemensamt med varandra. Jag bryter några stycken utanför limpa och lägg dem på måfå in i brödrosten, inställd på att frigöra och rosta dem bara för att en lätt mellanbrun. Jag kontrollera temperaturen oavbrutet, avbryta min rost och vidrör heta centrum. Jag vet att det med känsla, som om jag brännande en väl marmorerad biff.

Ytan på toast blir hård och brun och lite grov och jag vet att detta är rätt. Jag kommer att ta en ur brödrosten och smör det omedelbart med osaltat tjusiga smör, det slag som tv kockar använder i sina vida kuber. Efter smörar en sida av toast jag vänd på den och sedan släppa en annan generösa klapp på den andra sidan, sedan omedelbart placera den andra bit rostat bröd på det, smälter smöret i brödet och göra en improviserad "kaka". Jag gör inte smör på toppen av den andra skivan. Det är min ena eftergift till bantning.

Sen äter jag dem, och jag tar en lång tid. Ibland finns det en lacy stekt ägg, krispigt med salt, för att distrahera och förlänga min glädje, men ofta är det bara jag och toast. Om jag har druckit lite mer än jag skulle ha eller bör ha, kommer detta att vara en sen natt händelse, och det kommer bara att vara en bit av toast, pried utanför fortfarande fryst limpa i mörkret i mitt kök. Ill hålla brödet längre från min kropp, så att inte fläcka några dyrbara kvälls ensemble. Smöret kommer fortfarande att vara hårt och det kommer att smälta när jag äter toast. Det finns inget tålamod i denna typ av att äta du göra för att avvärja en baksmälla, eller mitt i natten äta att både definierar mig och hotar min naturligt smal midja på en gång.

Hitta andra inlägg om blogg och taggade .

3 Kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Det låter så bra. Sättet du ge det så mycket glädje genom att verkligen ta er tid att äta den. Savoring allt om det. Jag skulle älska bara en bit russinbröd med jordnötssmör just nu. Im så hungrig.

Lämna ett svar