Sås

Jag har inte gjort en sås men om jag kunde skulle jag göra och autentiska bolognese, som är min favorit, rejäl och rött och kokta ner många timmar, vilket gör min mun vatten hela dagen lång. Jag kan faktiskt sear en skinka ben och koka ner tills köttet och senor och märg smälta in i glömska av sås.

Det är en stor sak att göra sås. Italienarna vet jag säga "jag gör sås" och sedan jag acceptera att jag skar ser dem hela dagen eller möjligen hela helgen. Jag får det. De gör sås, kommer jag att se dem när det är klart. Dess ofta familjerecept, eller något cribbed ihop från online matlagning bloggar och gamla, fragrantly färgade kokböcker. Jag har inte gjort det så jag bara spekulerar.

Min favorit är inte ens hemlagad. Det serveras i Trump Soho Hotel, den skräckinjagande elektrifierade glasartade torn jag stanna i ibland i New York, den största av alla städer, då theres ett utgiftskonto av något slag och jag behöver inte springa till hörnet deli för potatis chips och dålig huvudvärk inducera vin till middagen.

Room service kommer att ge mig en invandrar perfekt rigatoni bolognese, pasta en liten hårdhet till tanden, stora rör av semolinamjöl och ägg, fylld till bristningsgränsen med de bästa sås jag har haft.

Det kommer att finnas en djupt grönskande broccolirabe, små lockar i krispiga lök på den. Jag ska dumpa grönsakerna höger in pastan liksom all ost som jag kan tigga från hotellet köket. Det kommer att finnas röd paprika flingor på det också - mer än jag bryr mig att erkänna.

Jag kommer att blanda ihop allt och äter den med den minsta gaffel, som en fisk gaffel eller en dessert gaffel. Jag bryr mig inte. Jag har ingen stolthet när det kommer till denna typ av sena hotellrum äta. Det finns inga vittnen, spara room service servitör, och de kommer att få en rejäl tips för sin tystnad och medhjälp.

Hitta andra inlägg om blogg och taggade .

2 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Ahhh, sås. Det är det här såsen, gjord på vår lokala Mellanöstern restaurang. (Sahara i Charleston, WV, om du någonsin själv fastnat här.) Det är en tomatsås, och de bakar aubergine i det med lite ost på toppen och kallar det Moussaka. Grekerna skakar på huvudet, för det är inte riktigt Moussaka, men herregud jag bryr mig inte. Jag är glad att det inte är Moussaka. Eftersom det är så mycket FUCKING BÄTTRE. Det är vansinnigt!

    Det är så rik, skulle du svär de kokta en hel lamm i det, sedan plockas ut allt kött. Kött, vin, eller något hemligt och rökiga - eftersom smaken är så rik att jag inte ens vill ris eller någon form av carb att komma i vägen. Det gör mig rulla mina ögon tillbaka i mitt huvud varenda gång. Men jag har slutat tigger om hemligheten. Jag är bara tacksam att de lät mig äta den!

Lämna ett svar