Bill Hicks

Låt mig berätta ungar, det var aldrig en så stor komiker som den enorma Bill Hicks. Jag hade lyckan att känna honom, ens öppna för honom i början av min karriär i showbusiness och liv. Jag älskade honom och tillbad honom och jag var inte ensam. Min vän deltog i hans begravning och sa att han hade aldrig sett så många tuffa vuxna män gråta. Vi älskade Bill så mycket. Han var vår mentor och vår vän.

Jag minns honom mest levande på komedi dag i San Francisco. Detta kan ha varit 1990 eller tidigare eller senare. Åren smälta in själva och vik tillbaka på sig själva och jag kan inte komma ihåg vilket hände första eller sista men jag minns det hela. Bill kom in i tältet, där det anges en svart plagg väska, med flera taggar, den typ som viks en mans kostym i hälften. Han tittade på mig vänligt, som han alltid gjorde, som jag då var flickvän till en Houston komisk, en riktig god ol 'boy, och så tekniskt jag var familjen, eftersom Texans är intensivt familjär och släkt- och barnslig och allt det där.

Bill var Houston, som han var i New York och även i London. Bill var i världen. Han pekade ögonen på mig, sötman i hans ansikte bara bubblar över och frågade efter mig och mitt liv, och han bar en blodig postanställd mössa på hans vackra huvud och jag kände mig speciell och som en kvinna trots att jag var fortfarande bara en tjej och jag kände mig levande och viktiga och som allt jag hade velat hända hände och det var bra. Jag har jagat den känslan sedan dess, för att vara ung och ditt liv rulla som en flygande matta framför dig, och allt som existerar är framtiden och ljusstyrka för det gör ont att titta på.

Bill var vår Jesus. Det är vad jag minns Brett Butler säger, "Bill, ja han ville bara vara Jesus." Den sannaste uttalande som var en bild som Bill hade velat förmedla och vad vi alla som kämpar serier som krävs för att existera, en Messias. Bill var vår herre och jag tänker på honom fortfarande på detta sätt och jag tror att många gör. Alla vi som älskade honom göra.

2 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Det var mer till Brett Butler citat dock. Något längs linjen av "Bill ville vara Jesus, men han fastnade i den del där han sparkade penningutlån ur templet".

    RIP Bill, du är saknad av så många.

  2. fortfarande en av mina favorit komiker genom tiderna. Jag växte upp lyssnar på George Carlin men infördes för att fakturera hicks kort efter hans död. när jag hörde att George Carlin trodde att han var en av de största mindre kända (vid den tiden) komiker han någonsin hade sett, jag visste att lagförslaget togs ifrån oss alldeles för tidigt. tack för det här inlägget, han var en gud faktiskt.

Lämna ett svar