Antogs

Massor av mina Hollywood showbiz vänner har antagit barn och majoriteten av dem är vackra små flickor från Kina som ser så mycket som mig att jag kunde ha avlade dem alla om en sådan var möjlig. Det gör mig glad att de här barnen har funnit kärleksfulla hem och verkligen vackra raffiga dem att starta upp. Jag önskar att mina vänner skulle anta mig! Jag skulle passa rätt i! Jag skulle kunna vara barnvakt medan ni alla gå till Oscars och vi skulle äta varje bit av choklad i huset och stanna upp vägen förbi läggdags och måla våra tånaglar och hoppa på sängen tills vi kollapsar från våra socker toppar och somna utan att borsta tänderna .

Klart jag älskar mina föräldrar, men när jag var liten skulle jag fantisera om att antas av vita människor. Jag skulle bild dem ser nästan exakt ut som mina föräldrar, men med blonda peruker och klarblå kontaktlinser. Också de skulle agera ganska mycket samma, men de skulle inte äta fiskögon och de skulle låta mig titta på tv längre och inte vara spänd när det kysste eller skriker på sitcoms.

Min far verkade protestera mest om att skrika på sitcoms. Han tyckte det var ociviliserade och äckligt och det skulle faktiskt upprörd honom så mycket att han skulle resa sig från soffan och stänga av TV: n. Den skriker inte var ok med honom. Den skriker var för mycket. Han skulle säga, "Människor agerar inte så i verkliga livet. Det gör de inte. Och de ska inte! ", Och han skulle bara stänga av tv. När vi äntligen fick en fjärrkontroll, skulle han ha fingret på knappen POWER i händelse av att skrika. Min imaginära antagit vita far skulle haft yelling och skrattade och tittade på mig för att se om jag skrattade också så vi kan dela skratt tillsammans i en söt sorts komedi gemenskap.

Mina imaginära föräldrar inte var ersättare för mina verkliga föräldrar. Jag låtsades bara att mina riktiga föräldrar aldrig existerat. Jag kunde aldrig ha tänkt på något som händer med mina föräldrar som skulle leda till att min slutliga antagande. Jag ville inte ha dem ur mitt liv. Jag ville bara att de ska vara vita. Jag tror det var att jag var rädd att vilja vara vit själv, trots att jag desperat ville vara då, och gör det fortfarande nu i viss utsträckning. föreställa sig de privilegier! Det skulle vara så avkopplande att vara vit! Jag kunde arbeta oftare för bättre lön och alla skulle lyssna noga på vad jag hade att säga och ta den till hjärtat istället för att rulla sina ögon och varaktig mina minoritets rants av rädsla för att bli kallad rasist och mitt hår skulle krypa lätt eller kanske till och med vara naturligt lockigt. AH Ja - gräset är alltid lockigare. Men då var jag djupt skäms över tanken på att vilja vara vit, konstigt störd av min spirande uppfattning av ras orättvisa och att vara i verksamheten i slutet av det, så jag täckte det i den här konstiga önskan för min familj att vara, möjligen förklara min egen amerikaniserade existens.

Det faktum att ingen som jag hade hänt förut, att jag hade varit den första i min familj är född i USA och därmed den första generationen som var asiatiska och amerikanska var alltför ensam i en identitet att ockupera. Nu verkar det bättre, och jag känner mig mer av en känsla av gemenskap, eftersom jag har massor av människor omkring mig som har levt detta liv, denna erfarenhet av att vara först, men som barn var det en börda. Det var en vag förlägenhet och en existentiell kris. När du inte har ett exempel på vad man ska vara, eller vem du ska vara, eller hur man ska vara från dem som kom före dig, du känner dig vilse. Utan historiska sammanhang, tycker du du har ingen historia och ingen kontext. När du måste uppfinna sig själv, känns det fucked up, som om du gör fel. Som du och ditt liv är helt fel och en grand misstag.

Eftersom jag inte hade någon accent och ingen riktig förklaring till min någonsin och alla amerikanska personlighet ännu mystiskt främmande ansikte, den enda lösningen på min etniska dilemma var antagen. Tja, som förklarar det! Självklart skulle jag ta på tal och kadens och förtroende av en amerikanska, eftersom det var det som lärdes ut till mig hemma. Jag hade rätt att vara en amerikan eftersom mina föräldrar var. Allt detta låter bisarrt jag är säker på - men tänk på det - jag är född på 1960-talet! Race hade klart definierade betydelser och konnotationer. Om du såg ut så här, du lät som det här. Om du lät som det, du såg ut som det. Folk sällan avvikit från sina positioner, och när du gjorde, orsakade det en hel del problem. Du var inte att lita på, om du inte kunde förklaras.

Min far hade gått till en stor mängd problem att göra sig av sin koreanska accent, så mycket att på telefonen till andra föräldrar, skulle de anta att han var vit. Han var verkligen övertygande. Ibland när jag pratar med honom i telefon nu, även jag tror att han är vit! Han uttalar även de "H" i "White". "H-vit". Det är verkligen vitt!

En gång sov över på en vit flicka hus och hennes mamma ringde för att se till att det var ok, och efter en kort men alltför entusiastiska samtal med min far som hon hängde upp telefonen och såg på mig med en imponerande och märkligt lättad leende och sa " Jag visste inte att du antogs! ", och jag sa ingenting. Hon verkade mycket vänligare och varmare efter detta, och jag kände mig plötsligt avkodas. Jag hade gått från ett frågetecken till ett utropstecken och jag ville inte gå tillbaka så jag lät henne bara tror att jag har antagits för hela längden på min vänskap med den där tjejen, som varade inte så länge i alla fall.

Jag undrar om dessa unga kinesiska flickor ser på sina vita föräldrar, dessa fantastiskt generösa älskande par jag känner som gick hela vägen till Kina om dessa dyra och svåra och fruktansvärt oglamoröst resor för att få dem och föra dem hem för att höja dem som sina egna, och önskar att de var asiatiska. Har de ser mig och önskar något jag var deras mamma? Har de känner samma weirdness jag gjorde om min egen ras identitet när jag växte upp? Min förhoppning är att de inte tycker något om det, och inte titta på sina föräldrar som en annan ras. Jag hoppas att de ser dem som jag ser dem - bara fantastiskt exempel på ren kärlek och vänlighet - hur jag ser på mina föräldrar i dessa dagar, när vi tittar på tv på min soffa. Min pappa har inget emot skrika så mycket på tv nu. Han har vuxit till att gilla det. Speciellt när det kommer från mig.


9 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Margaret, läser detta fick mig att ha en bra skrocka, och som en vit blåögd Polak, skulle du ha varit en god dotter. Min egen dotter, halv polsk / japan, hon skulle vara en bra tvilling för dig. Hon röker, dricker, svär och sådant, och ingen stor sak för mig.
  Om någonsin i Orlando, sluta på av. vila och ha en bra dag. ;)

 2. Margaret, jag minns när All American Girl kom på tv. Jag var så glada att en ung asiatisk amerikansk kvinna var stjärnan! Jag älskade att det var All American Girl, som för att visa folk att flickan intill kunde vara du eller jag (halv japanska) när vi i själva verket var, vi ÄR! Jag älskade hur Margaret Kim var roligt och sassy och lite rebellisk, inte den stereotypa Nerdly asiatiska student. Jag älskade henne så mycket och identifieras med henne i en tid då det ens tillnärmelsevis som jag var ingen annan på tv eller i filmer. Inget exempel. Det finns denna bild på en liten pojke röra president Obamas hår som cirkulerar på internet. Jag antar att du var min Obamas hår, låter mig vet att jag inte var ensam och allt var möjligt. :)

 3. margaret, tack för ständigt inspirerar mig att vara stolt över vem jag är och att vara säker i mitt eget väsen. som en koreansk-amerikansk adopterad, jag hade en vit mamma och en kinesisk pappa (föreställa sig att)! Men, som tagits upp i Nebraska var en utmaning. Jag hör många av de punkter som du tog upp i din artikel. Jag kände mig aldrig annorlunda eller alltför malplacerad med min familj, eftersom jag hade det bästa av två världar, en amerikansk / vita sidan med min mamma och en kinesiska / asiatiska sidan med min pappa. även om jag önskar att jag visste mer om koreansk kultur; Jag är verkligen tacksam för mina adoptivföräldrar. då och då någon frågar mig hur jag inte kunde vill veta vilka mina biologiska föräldrar är / var, men de ville inte ta upp mig, gjorde mina föräldrar. Tack igen för allt ni gör för asiatisk-amerikanska, glbt community! När jag får ofta misstas för dig offentligt, kan jag bara ta det som en stor komplimang!

 4. Tja, som en koreansk amerikansk adoptivbarn, är det märkligt att höra att någon vill de antogs. Jag antar att min är inte det normala historien om adoption, men jag ville som barn mina "riktiga" föräldrar skulle hitta mig.

  Jag var en dumpster baby och har ingen aning om när min födelsedag är, som mina föräldrar är, där jag föddes ... Jag brukade önska att jag visste när min riktiga födelsedag var ... att ha någon som firar det ögonblicket eftersom det är den exakta tiden att ni fördes in i denna värld ... Jag kan bara föreställa mig att ha någon vet så mycket om mig. Mina vänner som vet deras exakta födelsetiden, sjukhuset och rumsnummer där de fördes in i denna värld ... det gör mig svartsjuk. Naturligtvis inte ens nämna det faktum att horoskop och förmögenhet rösträknare är helt värdelös för mig !! Jag läste alla horoskop och välja vilka tecken jag vill vara den dagen ... haha

  Det faktum att min antagna pappa är vit och min antagna mor är japanska var också utmanande. När jag var barn, mina vänner tyckte att japanska och vita gjorde koreanska ... är att jag var en av två koreaner i skolan, den andra är min antagna syster.

  Min antagna mamma namngav oss mycket unikt japanska namn för att inte väcka misstankar om hennes japansk familj som hon antog koreanska flickor. Att ha någon att vara att skämmas för mitt arv har gjort mig helt skyr den koreanska kulturen. Jag har aldrig ätit koreansk mat, jag vet japanska men ingen koreanska ... och har besökt Japan, vet att jag definitivt inte passar in fysiskt med dem, eftersom jag är ungefär en halv fot längre och £ 150 mer än alla där ... det är lite konstigt. Jag känner mig som en utomjording.

  Jag brukade föreställa mig mina koreanska föräldrar letade efter mig ... att de skulle rädda mig från weirdness och berätta att det var ett misstag ... det tyvärr aldrig hänt.

  Jag är inte heller en matte asiatiska, inte en kung fu Asiatisk, inte en mager asiatisk ... inte riktigt asiatiska alls. Jag kunde inte fejka en asiatisk accent om mitt liv berodde på det. Men, när folk tittar på mig ... de förväntar mig att vara allt jag inte är. Min antagna syster passar ... hon är den perfekta skinny asiatiska. Det är konstigt att inte ha en grupp att identifiera sig med.

  Jag älskar det faktum att du vill vara vit. SÅ GÖR JAG !! Jag har alltid skojade om att när jag får $$ jag ska genomgå en operation för att göra mig en vit kvinna. Då kunde jag bara passa in, som en annan vita amerikanska ... förväntningarna skulle vara så mycket lägre. Jag kunde bära mascara utan att se ut som en tvättbjörn 5 minuter efter att jag satte den på, när jag får operation på mina ögonlock kunde jag vara fet ... och det skulle vara ok. Asiatiska tjejer ska vara 5ft ingenting och väger 100 £ dyblöt ... ja, så inte mig. Men, är en 5ft 8in £ 180 vit kvinna helt normalt ... en dag ... someday..I också kommer att bli som Michael Jackson och har en operation för att vara vit.

  Att växa upp Jag fick inte titta på något annat än nyheter, nu är jag en av de mest okunniga människor i världen. Men när som vuxen jag först upptäckte er, Margaret cho ... Jag var extatisk ... en annan asiatisk amerikan som liknar mig och talar som mig ... det fick mig att känna som att inte så mycket av en utlänning.

  Kom till Orlando så jag kan träffa dig ... haha. Lycka till och tack för alla skratt !!

 5. Vi antog två vackra barn med Downs syndrom. De är glädjen i våra liv. Jag var så tråkigt att se att du fortsätter att använda ordet "retard" på nationell TV och göra narr av en grupp människor som inte kan normalt försvara sig själva.

 6. Mig igen. Mitt namn är Lisa Eicher, inte rikare. Det är bara verkligen stör mig, men jag är på min telefon och kan inte lista ut hur man tar bort och återanvänt kommentaren.
  Det är allt.

Lämna ett svar