Everest

All min kärlek till de familjer och vänner till Mount Everest vandrare som förlorade sina liv. Tragedin blir mer hjärtskärande eftersom alla vi försöker göra är att gå upp, stå upp, gå upp, se hur långt vi kan - bara se.

Jag tänker på Himalaya och min mun blir omedelbart torr och mina läppar spricker. Min kropp håller minnet av Nepal och Tibet, högtrycks månlandskap av de skräckinjagande berg. I mina celler, små DNA-kedjor bildar och reformer och påminna mig att inte gå tillbaka, inte för att klättra upp, att inte riskera det. Mina lungor börjar kollapsa inifrån. Jag andas och ingenting kommer in i mig, och det är hur det känns för mig på hög höjd. Jag är inte rade som en klättrare ska vara. Jag tar hand om mig själv väl nog, men bara på havsnivå. Även Denver gör mig yr.

Åtminstone jag läste om äventyrare och bergsklättrare och upptäcktsresande och deras sherpas och jag känner deras kamp och deras mod. Jag träffade Jon Krakauer från bryskt trycka andra ur vägen så att jag kunde skaka hans berömda och anrik handen. Det finns ett majestät till dem som söker de högsta topparna, oavsett om dessa är bokstavlig eller bildlig. Jag kommer alltid att sikta högt men min astma och höjdsjuka kommer sannolikt stoppa mig innan min rädsla kommer, åtminstone på just dessa vandringar.

Må de som har klättrat och stiger fortfarande vinden bära upp dem. Må de få draghjälp från gud eller ande eller natur, eller den som är ansvarig för dessa saker. Må deras tapperhet belönas med spektakulär utsikt och kan sina iphones att debiteras så att de kan ta bilder för oss här nere på jorden.

Hitta andra inlägg om blogg och taggade .