Ralph

Du var och har varit och fortfarande är mitt livs kärlek, även om du är för resten av världen bara en död hund. Är inte det roligt att min själsfrände som visade sig vara ett djur? Det är vettigt. Jag är bara ett djur också. Ärligt talat, jag tror att du fick den korta änden av själsfrände stick. Du kunde ha gjort mycket bättre än mig, även om du inte har hittat någon som kunde ha älskat dig mer. Jag älskade dig mer än allt. Jag älskar dig fortfarande. Mer än ord kan uttrycka.

Jag ville säga hej till dig, och du vet att tre år på efter din död, jag tänker på dig alltid. Du bor i mitt sinne, där det finns ett fönster i min själ, solen i mitt hjärta skiner in i den, och du låg rätt i den varmaste platsen, din långa kropp stretching i värmen, ingen smärta i höfterna.

Jag ser på dig på morgonen, varje dag, min hand når instinktivt över på den sida av sängen, där du en gång låg bredvid mig, att veta att jag inte kunde lämna sängen utan att väcka dig, varför du valde den platsen när du först kom och stannade där hela din hund liv. Visst, du är aldrig där, och dess varit tre år, men jag har glömt, och varje morgon jag når för ingenting, min fruktlösa räckvidd. Om bara mina armar var tillräckligt lång för att nå dig där du är nu. Jag kommer att fortsätta nå för dig, morningtime groggy ta tag i någonting, tills slutligen döden jag kommer att hitta dig igen. Det kommer en morgon där jag inte kommer att vakna, och det är den dagen vi kommer att mötas igen.

Bronwyn och Gudrun, din hund syskon, göra bra i din frånvaro. Jag kan inte berätta om de saknar dig, men min sorg moln allt. Allt jag gör är att sakna dig. Igår Bronwyn kom ner till det utrymmet under huset där du höll alla dina hemliga leksaker, din älskade tennisbollar, din stora bitey gummi däck. Jag hade inte varit där nere sedan din död. Din pappa och jag kunde inte gå ner dit. Det gjorde ont så illa att rensa ut det. Det gjorde för ont att erkänna att du inte återvänder till oss. Vi lämnade det. Vi låtsades att det inte fanns, då låtsades tyst att du skulle komma tillbaka. Det var det enda sättet att klara av din förlust, för att ljuga för oss själva. Den ovärderlig förlust av er, det tog nästan alla vad vi hade inne för att komma med, för att få igenom det. Du var vår son. Du kommer alltid att vara.

Jag gick ner för att hjälpa Bronwyn klättra tillbaka upp, eftersom hon inte alls lika vig som du var, och kan inte komma upp på egen hand. Jag såg alla dina värdefulla tennisbollar som du hade lagrats där nere, leriga små gröna skatter, packade in i krypgrund som om det vore din grav, som om du var en stor egyptisk kung, dina nöjen prydligt anges för dig tillsammans med din sarkofag, så du kan ha dem i livet efter detta. Jag tror att jag kan flytta dina aska där nere, för att återförena dig med dina saker, men det skulle betyda att jag skulle behöva flytta dem från din gamla säng, och jag kan inte stå ut med att skiljas från dem. Inte än min kärlek. Inte än min Ralph.

ralphbluesmall


14 kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Åh, mitt hjärta. Du kanalisera ofta delar av mig men det här är en direkt och total överföring. Förresten, jag är en high school lärare i engelska som har läst några av dina blogginlägg till mina vackra tonåringar, särskilt den "hänga på och inte dö ännu" smaksatta sådana.
  Min Ralph heter Cisco. Han har varit borta två år och nitton dagar. Veterinären hjälpte honom glida ur detta liv elva dagar efter hans sextonde födelsedag, på gräset i min gårdsplanen med alla träd och blommor försiktigt vifta honom till nästa. En liten röd spindel kvalster kröp över hans tass som jag spooned honom och tjöt som min själ slet itu. Denna hund var mitt vittne. Han är den enda som vet alla mina hemligheter. Min son dog i mina armar av hjärtsjukdomar när han var ett barn, och utan Cisco, skulle jag ha förlorat mitt sinne och återvände aldrig. Ciscos aska bosatta bredvid dem av min son och väntar på mig, när de alla kommer att bli en dag kombineras och comingled. Han var en vallhund som Ralph ser ut att ha varit ... en svartvit Border Collie som smart pojke, finner mig i mina drömmar, hans höfter också smärtfri, hoppar glatt mot mig att placera sin läkt stark kropp under mina fingrar når och lovade mig att en dag kommer vi att fortsätta våra resor tillsammans. Tack, och jag förstår ... och kanske Cisco och Ralph är tillsammans, sniffa saker och lyfta sina ben i sin Elysian Fields, väntar på sina jordbundna kamrater.

 2. Margaret,
  Jag empathize helt. Jag förlorade min Sphynx katt Boudicca 2 månader sedan. Att vara en ensamstående kvinna med några barn, Bobo var min partner, själsfrände, bästa vän och familj. Jag saknar henne så mycket varje dag och ändå prata med henne ibland och tänka på hennes ande att runt. Det finns andra som mig (och du) som förstår kraften och äkthet kärleken till ett husdjur. Jag rycka på axlarna åt dem som tror att husdjur som "bara en hund" eller "bara en katt", eftersom de helt enkelt havent erfarna kärlek i den formen än.

  Mycket stöd och kärlek till dig och din osynliga men som avser alltid Ralph.

 3. Så ledsen att höra om din förlust. Ralph var "inte bara ett djur". Han var en stor del av ditt liv. Det är människans arrogans som gör att vi tror att endast människor har förmågan att älska. Jag är säker på Ralph älskade dig så mycket du älskade honom.

 4. Min själsfrände var Spike, en vacker mops gått från den här världen för tidigt. Jag läste din berättelse om Ralph och omedelbart samband ... Bara att veta att vi kommer att återförenas med våra älskade vänner gör hela skillnaden. Tack för din gripande inlägg.

 5. Jag kommer att vara dig (tummarna) flera år. Vår Scooterpooh blir 8 år ... Jag räddade honom på en landsväg i Tennessee vid besök. Han var £ 1 och min första hund - han är 13 pounds nu. Jag gifte oss i mars i år och för de två plus år min fru och jag har varit tillsammans anser vi honom vår son. Bara tanken på vad som kommer skrämmer oss båda. Det är inte rättvist att dessa själar bo så kort men deras syfte är att älska oss villkorslöst och förhoppningsvis lära oss ett och annat - för mig är det tålamod. Jag erkänner att jag är rädd för smärtan hans förlust kommer att orsaka oss båda. :(

 6. Jag är polyanimalous - Jag har haft flera djur som har lämnat sina spår på mig så här, av vilka två jag just nu dreading förlora eftersom de är äldre. Jag minns att förlora min Hex när jag var 13 - finna honom plötsligt och utan förvarning gått för fort, och är helt sönderslagna av den (den ena gången i mitt liv jag tror att mina föräldrar valde att medicinera mig eftersom jag bara * förlorat * det) - och förlora mina Pebbles medan jag var borta på grad skolan, så snabbt att jag inte kunde komma hem för att säga adjö.

  Tänker på dig, Margaret.

 7. De som bor med och älskar djur (och lära av dem) är en speciell ras (no pun intended).

  Jag kom till mitt företag senare i mitt liv; gör djurporträtt som är långt ifrån CUTE. Dessa bilder kombinerar en betydande fras som representerar något från de delade liv varje djur och deras ägare. (Jag hatar ordet "ägare", eftersom vi inte äger dessa varelser, men bör vara en ära att leva bredvid dem ...)..

  Jag har hittat en stor del av mina kunder kommer till mig för porträtt efter deras husdjur har dött, ofta många år efter ... .because människorna i deras liv har slutat att fråga om deras smärta, och om de nämner det, de är bannade till antingen "få en annan pet" eller skämmas till tystnad (som i "hur kan du fortfarande bär på om hunden när det finns människor som dör i Irak?)

  Ralph har de vänliga, kloka, drömmande ögon en själsfrände.

  Inte rättvist, inte rättvist alls ....

 8. De som bor med och älskar djur (och lära av dem) är en speciell ras (no pun intended).

  Jag kom till mitt företag senare i mitt liv; gör djurporträtt som är långt ifrån CUTE. Dessa bilder kombinerar en betydande fras som representerar något från de delade liv varje djur och deras ägare. (Jag hatar ordet "ägare", eftersom vi inte äger dessa varelser, men bör vara en ära att leva bredvid dem ...)..

  Jag har hittat en stor del av mina kunder kommer till mig för porträtt efter deras husdjur har dött, ofta många år efter ... .perhaps delvis därför att folket i deras liv har slutat att fråga om deras smärta, och om de nämner det, de är klandrades till antingen "få en annan pet" eller skämmas till tystnad (som i "hur kan du fortfarande bär på om hunden när det finns människor som dör i Irak?)

  Ralph har de vänliga, kloka, drömmande ögon en själsfrände.

  Inte rättvist, inte rättvist alls ....

 9. Ooh, den dyrbara, dyrbara pojke! Han är så vacker.

  Min dotter och jag pratade om min bekant i morse över frukost. Jag var tvungen att sluta innan vi fick till det svåra, eftersom jag inte ville ha minnet av att förlora min MingNa att hänga över mig hela dagen, men det var för sent. Jag kommer att ge hennes syster extra loveys i kväll.

 10. Om jag minns rätt, Ralph var en räddning, att tack vare MC hade ett lyckligt liv, och en varm plats att sova.

  Gör vad du kan för att stoppa djurmisshandel. Rescue, donera vad du kan för att en lokal djurskydds byrå som du vill.

  Ett hjärta som bryter antal hundar kastas bort och övergivna.

 11. Tack för denna sorgliga men underbara inlägg. Jag måste säga att jag har ofta starkare känslor för djur än för människor. De älskar villkorslöst. Vi menar allt till dem! Jag känner ansvar för min pet och anser att det är en sviktande från min sida när de är sjuka, och särskilt när de dör. Det är dumt, jag vet. Men jag har gråtit många tårar över djur som jag har förlorat, och kände en sorg renare än någon annan sorg jag har haft. Om det finns en Gud jag kan bara hoppas att hon känner samma kärlek till oss som vi känner för våra husdjur.

 12. Over the Rainbow bridge finns en rastplats med mitt namn på. Väntar där, när de inte ut och dansa i vinden, finns fler förälskelser än jag kan räkna. Några jag är skyldig för att inte veta uppgift om deras behov så bra som jag skulle ha och andra har lärt mig mer än jag någonsin kunde lära dem. Raven, du var hunden i mina drömmar, den som gick överallt med mig och lärde mig allt om hundar och hur man älskar dem och ta hand om dem. Vad en enorm, vacker odjuret du var. Vad en galen tid i mitt liv du bevittnat och stod bredvid mig ... .Winston, jag är ledsen att jag lämnade dig bakom, du var lite galen och förmodligen farligt men du var så dang söt och nästan mänsklig i crankiness. Jag var på väg tillbaka till dig men du kan inte vänta :( ... Fröken Tessa, du älskade mig mer än livet självt. Du tolereras alla hundar som kom efter dig med en motvillig acceptans att du alltid skulle vara 2: a, 3: e eller sista. Men du hängde där i 15 år. Tittar mig alltid och väntar på din tur att hämta bollen. Du tränade jag och du tränade var och en som kom efter dig ... .good DOG Tessa Rae.
  Ahhhh Spencer. Du är / var det som älska en hund handlar om. På något sätt varje hund och människa jag någonsin älskat kom tillsammans i ditt vackra ansikte. Min lilla människan. Glad och rolig kärleksfull i din ungdom, älska oss med en sådan villkorslös kärlek. Herre på täppan med bara en blick och en curl av läppen. Du stal även Daddys hjärta från mig och jag brydde mig inte lite ... .Vi saknar dig fruktansvärt, Haze saknar dig ... kanske till Nyah saknar dig ... .Detta man ger tårar i ögonen varje gång jag tänker på honom. Detta lärde mig den sanna innebörden av kärlek.
  Och till alla hundar jag har haft som inte nämns här ... Jag önskar omständigheterna hade varit annorlunda för oss alla. Att jag hade lärt känna dig bättre, varit i ditt liv längre eller vetat vad jag vet nu. Jag saknar er alla.
  Och ska jag gå idag och korsa den bron, det finns tre mer att gå med dig ... var älskad annorlunda och separat. Var och en en lektion i kärlek alla egen !!!!

Lämna ett svar