Tänder

Lyssna, jag är så rädd för tandläkaren. Jag är verkligen. Jag tar vansinnigt bra hand om mina tänder, och de kanske inte är den vitaste, men de tuggar ok och inte ont någonsin och tjäna mig väl. Den enda gången mina tänder bry mig i mina drömmar, när de faller ut och fylla min mun med blod vid olämpliga tidpunkter, liksom under SAT. Av någon anledning är jag alltid tar SAT i mina drömmar, vilket är konstigt eftersom jag inte ens kommer ihåg att ta det i verkliga livet, men min dröm kantas nummer 2 pennor och små bubblor kvar ofylld.

Jag vet att jag behöver gå till tandläkaren snart, men mina fötter drar bakom mig, och det finns en enorm kraft på att lyfta fingret för att ringa upp dessa nummer på min iphone. Du och vilken armé kommer att få mig att gå och hämta mina tänder rengjorda? Det handlar inte om smärta. Jag är kraftigt tatuerade, och jag kan ta hundratals och åter hundratals timmar av improviserad och anestesi gratis sessioner utan klagomål. Det kan vara nervöst företag, att få en tatuering, men jag aldrig rygga tillbaka eller vackla eller bli blek med nålstick. Jag går med klämmer och bränna eftersom jag älskar resultatet.

Med tänder, eftersom jag inte har haft några problem, belöningen är inte lika synliga eller tillfredsställande. Som barn hade jag otaliga timmar av oral kirurgi, som lämnade mitt psyke och munnen full av hål, sytt upp grovt med tjock svart tråd som smakade blod och ben. Mina tänder hade inte uppradade sida vid sida som jag växte, snarare de placerade sig på måfå längs min tandköttskanten som gravstenar i en fredlös kyrkogård under 1800-talet. Det var ett inbördeskrig kvalitet till min mun, och alla mina föräldrar pengar gick in i korrigering av detta. Ortodontister och tandläkare var mina barnvakter, och jag tillbringade större delen av de timmar mellan 4-6:00 tillbakalutad i en stol med ett ljus som lyser in i mina ögon och en bricka och handduk fästs på min hals.

Ungefär hälften mina tänder togs bort, eftersom de kom i stora och vita och mäktig att ersätta de svaga bebis de som var en gång där. Det fanns inget rimligt sätt min mun kunde rymma dem alla, så de fick slet. Att vara så stort och djupt begravd i min käke som de var, var det ingen liten bedrift att gräva fram dem, och min kropp skars bort för att exponera rötterna och dödar den friska tanden vid basen av var de låg.

Jag spottar ut enorma blodiga klumpar av svampliknande tandköttet och det rusade mitt helande eftersom de inte ruttnar med förfall. De kvarvarande tänder var tappra och glänsande och stark som tråd hängslen band dem till ett slags ordning att de fortfarande marscherar i dag. Raderna av mina ortodontister planen har vacklat något, eftersom det genetiska mönstret av tänder, har din ursprungliga tand öde styrka utöver vad huvudbonader och ledningar är i stånd att styra, men även efter 30 år de verkar ok, och jag tror inte att jag behöver att gå tillbaka för någonting.

7 kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Vet du om dans mannen fortfarande lever eller inte?
  en gammal webbplats genom fuckedcompany.com sa att han dog.

  Jag säger BS på det. Han var att tidig sensation dude som dansade hela Kalifornien.

 2. Jag har fått höra drömt om "förlora tänder" är symboliskt för idén "att komma ut härifrån." Att försöka få ut av någonstans. Lör? hmmm ... testa själv?

 3. Jag är 28 och genomgår Utlandsstudier (följt av käkkirurgi) att fixa mina upplyfta tänder. Jag har haft tänder utdragna och tillbringade timmar i ortodontist stol, som du.

  Att gå till tandläkaren är verkligen viktigt, men även om det är inget fel med dina tänder just nu. Det finns en koppling mellan tandköttsinflammation och hjärtsjukdomar, så regelbunden rengöring (tillsammans med att ta hand om dina tänder) är bara bra metoder. Jag gör inte mycket som tandläkaren heller, så jag helt förstå var du kommer från, dock.

 4. Snacka om tandläkare. Tyvärr mina föräldrar tog mig aldrig till tandläkaren som barn och jag har inte pengar för att få mina tänder fast. Jag skulle guesstimate jag behöver omkring 20.000 dollar göras till dem som jag har några saknade tänder, behov av rotfyllningar, några implantat, böka och skalning på grund av min tandlossning och sådant. Det suger att ha dåliga tänder, men det kan också vara ärftligt också. Jag lider av panikattacker så jag kunde bara föreställa mig att få gjort vad jag behöver gjort. Det är inte något som jag är stolt över och jag är bara 33, för ung för att ha sådana frågor. Så hey, på en ljusare not, åtminstone några av dina situationer så långt som "tänder" go är inte så illa. Ha en underbar dag =)

 5. Ville bara notera drömmer om att förlora tänder är ganska vanligt. Anledningen är att det är direkt kopplat till tandgnissling medan du sover. Det är därför det känns så visceralt och riktiga ... du faktiskt slipning tänderna, och du drömmer hjärnan tolkar att falla ut eller vad som helst. Den tandslipning är normalt och inget att vara orolig för om inte din tandläkare har lagt märke till det och låta dig veta.

  Det är därför det är så utbrett dröm. Jag drömmer om det hela tiden och inte har någon rädsla eller betänkligheter mot att gå till tandläkaren-faktum är att jag tycker om det! :)

 6. Jag hade riktigt dåliga minnen av att gå till tandläkaren som barn. Det värsta var inte smärtan (även om det var gott om det). Det värsta är att jag kände bedöms av tandläkare som var kritisk mot min borstning. Jag var alltid en ganska flitig grabb tho så jag tänka mig en hel del av det arbete som jag var tvungen att få gjort var relaterad till genetik. Att vara äldre (jag är 32 nu), jag fortfarande fruktar tandläkaren av samma anledning - jag hatar att höra att jag inte gör så bra jobb. Jag försöker intala mig själv - skruva fast dem - de är mina tänder i alla fall. Jag betalar din idiot, bara fixa mina tänder och gå vidare. Jag behöver ingen föreläsning. Tyvärr när jag får i stolen även om jag alltid glömma det och blir det 7-åriga skäms för att inte göra bättre. Jag är iväg till tandläkaren i morgon att starta en serie möten för att få mina tänder tillbaka i form. Kanske kommer detta att vara den tid jag sluta oroa vad andra tycker om mig.

 7. Tänder. Min minst favoritämne. Mina tänder är oftast borta. Jag behandlade mina tänder mycket dåligt. Jag skulle äta sex eller sju godis på en gång som barn. Jag drack Cokes hela tiden. Jag har uthärdat många många timmar i tandläkarstolen. Jag satte upp att gå till tandläkaren tills jag är i sådan smärta som jag absolut inte kan stå ut med det. Jag är dum. Men jag är inte ensam. Jag är fortfarande inte snäll mot mina kvarvarande tänder. Jag har inga ursäkter. Läsa om din tandskräckhistorier inspirerar mig att aldrig läsa sådana saker igen. Det sista jag vill göra är att tänka på mina tänder, tills jag absolut måste! Hur dumt är det!

Lämna ett svar