Hund besök

Det finns vissa hund gäster i dag i huset, vilket gör min hund barn galen och vild av upphetsning. Nya hund rumpor att sniffa, till obekanta svansar jaga och allas dyrbara små hackles går upp, vilket gör allt hår på ryggen ser ut som de har geléartad dem i små Mohawks. Men saken hundar är att om du verkligen ser, de är alla typer av samma färger, men variationerna i dessa nyanser och de sätt som de kommer till uttryck är oändliga och oförutsägbara men samtidigt innehöll. Dessa hundar är alla olika, men det är något gammalt om dem som får dem att verka som om de är från samma hund lager, att någonstans i historien de kom från samma hund plats. Det är i alla fall hunden familj och hundgener och hund träd.

När min stora hund ralph levde, skulle han morra fruktans på hund sociala ringer. Han hade inget tålamod för valpar, och skulle slå någon eller alla på ryggen på den mest ringa brott. Det verkade som om det fanns en tråd i hans käkar kör upp sin nos, och när den drogs det skulle lyfta ansiktet upp till en varulv grimas, som skulle försvinna så fort jag kunde säga hans namn.

Den minsta hund gäst, Emily, har också denna tråd, precis på näsan, en teensy stygn för att visa hennes missnöje med att snusas genom min Chihuahua Gudrun, som ser positivt jätte bredvid sin leksak rasen runt kroppen. Jag talar i en hög nasal ton som gör denna söta besökaren känner sig trygg och hon sveper hela hennes väsen runt min hals som en ljuddämpare och jag kan känna hennes ben vibrerar med min andedräkt.

Vilken gåva det är att vara runt djur som älskar människor och jag tror att hundar är de mest kärleksfulla av alla. Jag kan inte tala om katter, eftersom jag är allergisk och har aldrig lärt känna någon på grund av nysningar och svullnad som oundvikligen börjar när jag är nära en, men hundar kan jag intyga ha en tillgivenhet som saknar motstycke. Ingen person har älskat mig som mina hundar har, och jag kan inte vara säker på om jag har älskat någon som rent och osjälviskt som de gör till synes utan ansträngning. Jag älskar hur hundar inte är rädda för intimitet. De är vansinnigt nära och oblyg av deras hund känslor och inte hålla tillbaka en sak någonsin.

Det är därför det är spännande att träffa nya och ha hundbesök och små hundevenemang. Förekomsten av husdjur är livsbejakande i den varmaste och lurvig sätt. Jag spänningen på sina eleganta ryggar och hur deras hund ben rör sig snabbt under deras hund chassi. Jag kan förstå varför folk hamstra djur och samla in mer och mer till den grad att de inte kan fungera och måste ha sina älskade husdjur bort av myndigheterna och deras hus jämnas med marken för att befria brädorna i ammoniak lukten av hundra djur eller mer peeing på samma plats.

Det blir för mig när dessa människor måste släppa taget om deras viktiga varelser, och jag gråter rätt tillsammans med dem på tv, eftersom jag kunde inte ens föreställa mig detta. Jag kunde aldrig. Jag minns de diehard folk under orkanen Katrina, stående på sina hustak med gevär, vägrar att lämna sina djur bakom och hotar att döda alla som försökte få dem. Jag fattar. det är mig ända ner till marken. Jag skulle aldrig låta en av mina gå. Du måste döda mig först. Till och med i döden, kan jag aldrig låta dem gå. De är mina och förblir min evigheters evighet. Det är mitt ansvar och min stora glädje. Det är en ära att ta hand om djuren och det jag tar aldrig för givet.

När jag antar Ralph, han var bara en bebis svart prick av päls på ett skrivbord. Jag fyllde i ett formulär och kliade honom under hakan där jag skulle veta att han älskade det bäst. Det var en plötslig uppståndelse, som en äldre grånande munkorg pudel fördes in i djurhemmet av sin ägare, och volontären försökte lugna honom, eftersom ägaren, som jag aldrig såg, lämnade hunden där utan så mycket som en bra bye . Pudeln släppa ut mest blodisande skrik, ett tjut som skadar mitt hjärta och öron, bara en lång ton, höll ut och ihållande i isolering och övergivenhet och rädsla.

volontären skakade på huvudet. "Folk har ingen respekt för livet. Att hunden är helt bra. Helt friska. Hon bara inte vill ha honom. Ingen respekt för livet. Ingen alls. "Hon tittade på mig med trötta ögon som hade sett mycket hund tragedi. Hon sällskapsdjur Ralph på sin valp fluffas bröstet, och hon visste inte att hans namn var Ralph som han inte ens hade ännu namngiven. "Du tar hand om denna hund. Han är en bra kille. Han kommer att vara en bra hund för dig. "Jag nickade högtidligt och tittade bort inte säker på vad jag skulle göra.

"Jag kan berätta för dig att göra ett bra jobb."

Jag visste att jag skulle också.

Volontären plockade upp pudel, vem skulle inte bli tröstad. Hunden bläddrade och tog och slet sig ur den frivilliga armar och sprang full kraft tillbaka till ingången, trycka på den tunga trä och glasdörr med all sin hund kanske som om det var det enda som hindrar honom från sin ägares sida.

dog visit 1

dog visit 2

dog visit 3

dog visit 4


5 kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Bra inlägget Margaret. Jag är med dig-ett husdjur är kärlek och ansvar för livet. Själv har jag en katt och hennes antagande dag liknade ditt konto för att få Ralph-människor bara släppa katter utanför eftersom de "inte ville" längre. Otroligt. Ett husdjur är evigt tacksam för den vård som den tar emot och jag kunde inte en del med min något mer än jag kunde en familjemedlem.

 2. Vackert sagt. Jag sitter här och tittar på min stora svarta hund Murphy gnaga på ett ben. Jag adopterade honom fem år sedan under de mörkaste dagarna i hela mitt liv. Han gav mig en anledning att komma ur sängen och hålla igång. Han hade suttit i den lokala djurhemmet i nästan två månader när jag adopterade honom. Han var omkring 3 eller 4 år gammal och hade helt klart varit någons hund, men ingen kom för att göra anspråk på honom. Hur kan du låta alla sällskapsdjur gå? Jag vet inte hur folk kan ge sina hundar bort, inte bryr sig, inte göra grunderna som mat och vatten. Hundar älskar dig oavsett vad. Jag klev på sin svans i går och han bara tittade upp på mig och började vifta den och ge mig den hundvalp leende.

 3. Dessa ord som du har skrivit kan inte vara mer sant. Jag fick min päls kid Mimi på bara 7 veckor gammal. Hon vände 6 i januari. Även om det är mycket mer grå päls än när vi först träffades, kommer hon alltid att vara mitt barn. Det längsta vi någonsin har varit ifrån varandra var 8 dagar, och det var bara för att jag var tvungen att vara på sjukhuset för ett särskilt dåligt fall av lunginflammation. Jag kan inte förstå mitt liv när hon lämnar mig. Vem kommer att hoppa på mitt bröst, plopp sin rumpa ner och sova på min vänstra bröstet? Vem kommer att försöka kväva mig med ryggen fett, och bländning när jag flyttar dem eftersom jag behöver syre? Vem kommer att sitta i vardagsrummet, ger mig "matar mig" stirra en solid 30 minuter före sin tid? Jag kommer alltid att ha en hund i mitt liv, men ingen kan ta över platsen för min allra första som var mitt eget ansvar. De är väldigt speciella varelser. Detta var hennes dagen jag tog hem henne ...
  http://www.weblogimages.com/vp?uid=YarrowPyxie&pid=443429&sid=lvD87swPX7

 4. Jag är en livslång kattägare och jag fick nyligen min första hund. Jag var så nöjd med hur villkorslöst min hund älskar mig. Jag är inte van att ta emot den typen av kärlek från ett djur, och det är verkligen en underbar upplevelse. Med katter, ibland måste man arbeta för sin kärlek (vilket, så konstigt som det låter, är fortfarande en givande erfarenhet), men inte så med hundar. Hundar älskar dig så fort de lägger ögonen på dig, och det är för evigt.

 5. Jag trodde inte att det var möjligt att dyrka dig mer. Jävlar, du är en lysande författare.
  Så glad att någon twittrade detta till mig, har min hund Pinky cancer och de trodde att jag skulle gräva det.

  Hon kommer hem idag.

  Mycket respekt,

  Kristen Johnston

Lämna ett svar