Hobnob

Im i London och det är kallt, så mycket kallt jag vet inte hur någon kan stå ut med det. Det är den typ av kyla som skulle bryta öronen av. Jag har handskar i min väska, men jag använder mina händer för mycket för att sätta dem på en längre tid så väsentligt att de är värdelösa. Annat än vädret, jag älskar London och jag kunde ha en ploughman lunchmacka för varje måltid för resten av mina dagar, om jag var tvungen att.

Också cookie valet är utanför kedjan, så att säga. De kallas kex här, vilket inte är det enda som skiljer dem. Det finns en finess av smak som jag inte kan få nog av, verkligen. Det är inte bara söt. En djup finns inom den söta, som är vänder del salt, en del korniga - en fullhet smak som inte finns i USA. De älskar ett kex här, och jag hade blivit uppmanade av en engelsman jag känner väl att föra tillbaka förpackningar av choklad Hobnobs och vaniljsås krämer.

Jag skulle inte normalt, eftersom jag hatar att ge något tillbaka från var som helst för vem som helst, när jag går överallt hela tiden, och om jag gjorde det, skulle jag göra något annat, men han arbetar på min mycket gamla (äldre än mig, men inte ridit så mycket) vintage motorcykel gratis och även kommer till mitt hus för att göra det, så med stor tacksamhet, jag köpte honom ett stort urval - choklad och mörk choklad och vanligt. Förhoppningsvis kommer de att passera tullen helskinnade. Förhoppningsvis kommer de att pågå en natt eller tre med mig i en karg hotellrum i Shepherds Bush uppätet. Det är utmaningen, att inte äta dem alla i mitt rum ensam, bara mig och sängen och Kakorna och den bittra kylan utanför, alltför frostiga att överväga något annat än att ligga under täcket, kanske med vanligt hobnobs för företaget. Kanske han inte skulle missa dem. Han bad om choklad trots allt.

Jag hade köpt honom ett paket med choklad hobnobs går kväll, vid ankomsten, till kryllar kunder Morrisons tvärs över gatan, vilket motsvarar Jons marknaden la - inte Von s - off märket Von s med allehanda koreanska ingredienser - Jons och frågor av intresse för den icke-vita shopper - men med den outhärdliga jetlag och ensamhet långdistans resenären, var de borta i morgon.

Jag textade honom i raseri - hur kunde han tillåta mig att köpa honom en sådan ljuvlig behandla full vetskap jag skulle aldrig kunna motstå dem? Jag blev förvånad själv, min egen girighet och intensiv, outhärdlig hunger uppväger bra känsla och standard rädsla och avsky för kolhydrater. Han sa åt mig att vara försiktig, att Kakorna var onda och jag håller med honom. De är onda eftersom jag redan har bestämt mellan det sista stycket och här för att öppna paket med vanligt hobnobs.

Ok jag har slutat skriva för att äta två släta Hobnobs. Det är inte illa är det? För att ge en gåva till en begåvad mekaniker av ett paket med kakor med 2 saknas? Det är inte mitt fel, det är cookie-talet - eller kex är gör. De är havre baserad, vilket aldrig smälter väl, och jag kommer att se helt bildas havre senare i min toalett framtiden. Jag undrar om någon kommer att kunna berätta min förmögenhet från dessa havre. Jag sådd några flyghavre hit. Det finns en annan stil av kex som kallas "mag", vilket inte låter bra, men är så bra. Jag tycker att de borde byta namn, men då folk skulle inte veta vad man ska fråga efter. De smakar som de cookies du ger spädbarn när de barnsjukdomar. Jag vet bara att eftersom jag brukade vara en söndagsskollärare / obetald barnvakt och åt en hel del hylsor av dem när de spädbarn i min vård vägrade dem. De är läckra dunked i te, som jag normalt inte skulle göra, och som jag är ganska emot eftersom det bryter upp bind mjöl och vatten och socker om dess inte ätit inom en bråkdel av en sekund, men för kex som härrör från denna kalla ö på andra sidan Atlanten, är jag beredd att göra ett sällsynt undantag.

Om jag bodde i London skulle jag äter bara ost och pickle smörgåsar (ploughman lunch) och kex och det är inte bra för någon sa till och med ploughman, men maten i Storbritannien, trots vad någon kommer att erkänna att är riktigt jävla läcker. Jag skulle till och med gå så långt som att säga att det är min favorit, och jag inklusive den brittiska stilen indiska och kinesiska och indonesiska rätter som du inte ens riktigt kan få i Amerika. Folk äter bra här, även om dess ödmjuka rester från Morrisons eller den konstiga kinesisk take-away som ser mindre ut som en restaurang och mer som en veterinär kontor, med bara en receptionist på ett stort vitt skrivbord / disk med några platser och ingen synlig kök, bara en meny och folie behållare med vita papplock. Mmmmm. Jag tänker jag kanske äter alla dessa Hobnobs. De är vanligt, och han ville choklad.

hobnobs

12 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Jag flyttade till London för fyra månader sedan. Upptäckte Hobnobs två veckor sedan. Jag har inte bakat sedan. Aldrig kommer jag att vara utan dessa skön igen.

  NÅGONSIN.

 2. Jag älskar dig, Im funderar middag och nu jag kan inte sluta tänka på wiener Foxs kex .. eller billigare oärliga version. Behöver jag verkligen en paj till middag? hmm.

  du har gett mig mumsa att tänka på x
  Micki, Skottland

 3. Vänligen säga att du gör några London visar :-)

  Jag kommer duscha dig med en livstid leverans av McVities kex om du är: _0

 4. Loli höra dig !! Jag har flyttat hit från Australien och jag kan inte få nog av dem. Im faktiskt i Shepherds Bush nu, Lets ta en kopp te och en Hobnob nu !!

 5. haha ... men dess faktiskt inte så kallt i London just nu, med tanke på temperaturerna i vintern ...

 6. Försök digestives med cheddar eller aprikos Stilton! Smakupplevelse! Fox chunky frukt & mutter kex också fab. Hälsningar från Kensington! Säker flyg hem. Xx älskar dig

 7. Försök malt mjölkkex doppade i rismjölk ... NOM!

  Få hem säkert och säga hej till min hemstad Los Angeles!

  Ni har varit en inspirationskälla för mig ... 20 + år?!? Sant!

  Tack !!!!! XXX

 8. Im i London och det är kallt, så mycket kallt jag vet inte hur någon kan stå ut med det. Det är den typ av kyla som skulle bryta öronen av. //// Det bästa sättet att hantera hjärtlösa svin. men har de haft härliga trollformler vissa säger, men det är inte LA LA LA Lavely - och det skulle vara ganska svårt att hitta anständigt korean. om du vill bli riktigt uppträdda ut - drick PG Tips för en MD 20/20 baksmälla.

 9. tacka er alla för era kommentarer! Jag vet att det inte kallt i London just nu. vissa av dessa poster var skrivna för några månader sedan, och de läggs ut i ordning, och så är det slags slump när de går upp. Jag skriver en stor orderstock och sedan kan lägga upp varje dag eller så när jag får upptagen, som är som, nu. Jag är glad att veta att det inte är kallt i london och om jag var där jag skulle äta hobnobs i solen. xo m

 10. Så mycket för myten om engelsk mat alltid är intetsägande. Det får mig att vilja kontrollera några av det där ute på något sätt. Det har fått vara en plats i SF där du kan få Hobnobs. Nej? Min byggnad chef är engelska och går tillbaka dit ibland, kanske han kunde plocka upp några. Jag är säker på att jag skulle vilja London, jag gillar dimma och inte har något emot kallt. Även om jag verkar blyg här, där borta bland den engelska jag skulle anses ganska utåtriktad och prålig. Hobnobs. Hur jolly! Jag måste ge dem en go.

Lämna ett svar