Färsk

Mitt folk, mitt vackra koreanska folket, mina djupa förfäders rötter, den oöverskådliga sprawl under högt träd av mig själv, står jag här, skuggning runt omkring mig med min Korea-ness, min Korea historia, mitt Korea liv, och jag frågar, vad är upp med bilen fräschare? Mitt folk älskar att fräscha sina bilar, med konstiga falska fruktig typ dofter, som grönt äpple, vilket gör min mun vatten obehagligt, eftersom jag i huvudsak förbereder min mun, börjar matsmältningen, bokstav kickstarting mitt matsmältningssystem för att äta det inre av min bil. Men oddity av den koreanska grönt äpple artificiell doft är som en korsning mellan den jolly rancher sura äpplet och en faktisk äpple eftersom den koreanska stilen är att sätta några riktiga (sorts) grön lukt där. Bett av det, en bit av grönt. Det luktar vagt som biter i en riktig grönt äpple fylld med Jolly Ranchers.

Quince är en annan koreansk favorit, som är besläktad med honungsdagg, kassava, koreanska meloner - alla dessa tunga flådda grönaktiga frukter ofta köps av fallet eftersom mognads är svårt att upptäcka och oförutsägbart nog att det är bättre att köpa en stor låda och låt gaserna från mogna meloner påverka omogna sådana, som en melon grupptryck situation. Liksom alla dessa hårda, unsweet meloner är inramade tillsammans för deras eget bästa och tvingas till sin mjukgörande och deras socker bindning till sig själva i en ömsesidig förfall genom blotta närhet, som en slags "rädd mogen" melon rehabiliteringsprogram.

Om du går till en koreanska marknaden, kommer du att se frukter som detta på displayen, aldrig i en hög, liksom amerikanska frukt och grönsaker, men prydligt inslagna i silkespapper och lade linda i bubblade plastbrickor som formar sig kroppen av saken. Dessa etableringar gör ofta min mun vatten, men inte i den akuta störande sätt att bilen freshener gör.

Vad gör våra bilar inte färskt? Det föll mig aldrig att använda detta. Bilar luktar som bilar, lite som plast, lite som läder, lite som fabriken, lite olja och noter av bensin där. Det är en bra neutral doft, om bilen hålls ren. Naturligtvis gruvan är inte, och när jag lämnade en Trader Joe blåmögelost där i över ett år. Den föll ur påsen, och eftersom påsen transporteras många varianterna av ost för min överdådiga livsstil, det gjorde jag inte missa den.

Osten började inte att lukta direkt. Det tog ett par månader, men sedan wow, gjorde det luktar. Det stank i en sjuk, svavel och sleazy sätt som om någon hade tagit en rakt upp skit i bilen. Det fanns ingen annan lukt. Bara skit. Jag försökte förneka det. Jag ville ta till luftrenare då, men det finns ingen apple comely nog ingen kvitten som inte sluta på mig. Jag upptäckte till slut osten, nu nästan helt avdunstat ur förpackningen, så det var bara en filmy, ihålig plastbit med en brun bit inne i storleken på en marmor. För en sekund trodde jag att jag skulle äta den. Jag säger bara att det är sant.

2 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. margaret - så läcker. älskar att du skriver. jag ska sticka med kimchee och göra en trippel bypass på felaktigt åldern gorgonzola och medusa - hitta denna reflektion av era - delectably humoristiska. har en fantastisk helg. älskar dig.

  2. Jag är med dig! Jag vill ha en bil att lukta som en bil, inte några konstiga frukt, parfym eller rökelse. Woodsy vintergröna doftar jag tål till en punkt, men ibland vad folk gör för att "fräscha" sin bil gör min ögon vatten. Jag har inte problem med funky dofter förutsatt att de är mina funky dofter. Jag bryr mig inte om andras funky dofter. Min tolerans kan testas ibland, som när min katt sticker hans mun mot min näsa och jag får en bra doft av kattens andedräkt. Det luktar ruttnande kött som är vad det är. Härligt !!!

Lämna ett svar