Kramade

Jag tror att tricket för att rida dessa motorcyklar är verkligen hitta ett sätt att hantera min skräck. Idag är det tufft. Cykeln är en growly fä av en Kawasaki, KZ 1000, en pensionerad polis cykel med en betryggande stabil motor. Jag älskar polis cyklar, de får mig att känna som om jag är i det bowie hit "blue jean". Jag har en polis cykel och en uppskruvad näsa så jag är 2 för 2 i den låten. Motorcykel poliser är fantastiska ryttare och deras cyklar är en återspegling av det. Den här är inget undantag.

Kawasaki har en härlig retro look och vita polis färg och massor av hästkrafter och det verkar som om den vill gå fort, så vitt jag kan se. Jag vet inte cyklar alls, men jag kan känna det drar mellan mina ben när jag lätta ut kopplingen som det finns en situation - det finns ett brådskande där, ett behov av att vara vad det är och bara jävla släppa taget. Det är sent för något och jag håller upp den. Övriga polis cyklar kräver backup och gruvan försöker svara, men mina fingrar kramade - Jag är allvarligt - kramade - och saken ska ingenstans. Jag kontrollerar denna stora maskin och det gör insidan av min hjälm varmt och fuktigt som mitt huvud är i regnskogen, med undantag för min mun som är snustorrt, tunga rullar på sig själv och klibbigt, i absolut djurstil skräck .

Min tjusiga sidenscarf är indränkt med floppen svett och fransk parfym och adrenalinet pumpar genom mitt system som bensinen pumpning genom motorn och symmetrin är inte förlorat på mig. I min pipiga nya redskap, känner jag mig som Elizabeth Taylor försöker hänga med Malcolm Forbes i hennes styva lila designer käkar. Jag undrar om hon bar hennes diamanter på sin cykel och jag tror inte att skulle göra detta. Jag gör en anteckning att få en snusnäsduk. Jag är både stolt över mig själv och min förmåga att lära sig nya saker och sjuka och rädda för cykeln och mina händer låser upp i rädsla och läder och jag måste byta handskar eftersom jag inte kan känna kontrollerna genom min vice grepp och skyddande vaddering .

Denna motorcykel är mycket större än den Buell Blast jag lärde mig om och fick (något) bekväm med, och höjden är ett bekymmer. Jag kan inte sätta båda fötterna helt på marken, eller om jag kan, det är bara på tårna, och så redan närvarande rädslan för att välta blir verklighet varje gång jag försöker sluta. Lyckligtvis cykeln lutar aldrig över tillräckligt långt att falla. Det finns en magi där som är att hålla upp mig. mirakel av motorcykeln, när hjulen är i rörelse, det fungerar.

Parkeringsplatsen är översållad med trasiga palmblad och grenar blåst omkring vid Santa Anas och glittrande tjärartade asfalt som ser ut som det kommer att göra ont att gå ner på, så jag stanna upp, min cykel jämmer och klaga och stämpla sina fötter som jag håller det i första växeln hela tiden. Jag lär mig hur man går runt i en cirkel, mestadels ofullständiga, ibland ovaler, ibland fulla på torg. Jag vet inte hur man gör detta, men jag dömer inte mig själv, och jag tar till nya hobbies och intressen och plocka upp förmågor snabbt eftersom jag inte bryr sig om att göra saker dåligt. Jag tillåter mig att bli bättre, och då gör jag, så småningom, smärtsamt, långsamt - det gör jag. men motorcykel är annorlunda. Det finns inte mycket utrymme för misstag. Misstag är kostsamma. Det är bättre att bara inte göra dem.

Att gå i cirkel är verkligen svårt. Det kanske inte är så utmanande i en bil, men på en cykel, måste du gå tillräckligt snabbt att du inte faller ner men långsam nog för att styra cykeln i snäva utrymme. Det finns många faktorer som spelar in, och det finns inget utrymme för att släppa in rädsla, eftersom du låter rädslan i, det tar över och allt du lärt dig i ditt huvud som du försöker lära dina händer och fötter för att göra glöms bort i rädsla. Rädsla är för stor för att släppa in i skolan. Rädsla är inte en bra elev.

Jag tänker på polisen, när de cirklande långsamt, vänder ordentligt och återvänder, deras blanka hjälmar och starka huvuden piska runt för att möta den riktning de är på väg. Ditt huvud är en del av styrningen, och jag håller att titta på marken eftersom jag är så rädd för marken och när du gör det du går rätt ner och vad du var rädd för händer händer. Jag tänker på polisen och jag vänder mitt huvud och hela cykeln vänder och jag gör släta cirklar 30 meter runt och jag gör bra och helt plötsligt är jag rädd igen och överbromsa och nästan faller. När jag tänker på polisen det hjälper mig hålla sig upprätt. När jag tänker på att polisen är jag mindre rädd.

Jag är utmattad efter min motorcykel lektioner och jag kör hem i min Mini Cooper med mitt hår helt våt av svett och hålla sig till mitt ansikte. Jag är varm, men jag lämnar min jacka på eftersom jag är stolt över att ha min blanka men fuktig inuti Arai hjälm i sätet bredvid mig som en passagerare och jag lyssnar på Aimee Manns underbara låt, "Save Me" och det finns ingen trafik på motorvägen eftersom det fortfarande är tekniskt semester och jag ser motorcyklar susa förbi mig och jag mår bra eftersom jag vet lite om vad de vet och jag kommer att lära sig mer snart och downtown LA skyline ser magnifik och välbekant och säker och folklig för mig som jag kör in den ännu en gång, och jag tänker på hur kanske en dag jag kommer att få det som en tatuering liksom min första motorcykel och allt är trevligt och bättre än okej och det är ännu en, och jag har redan haft en spektakulär dag och sedan jag fan bli stoppad av en motorcykel polis som ger mig en fix den biljett för att ha tonade rutor.

8 kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Innan du vet ordet av kommer du att zippa runt vägarna som ett proffs på nolltid.

  Om du och din cykel gör det till Austin jag vet några bra vägar att ta, ut ur staden och bort från hipsters och deras CB175: s ​​och mopeder.

  Ta en tur ner Djävulens Backbone till Luckenbach ...

 2. Margaret, fortsätta skriva och ridning, du ser ut som en het röv tik på din cykel!

  Mycket kärlek från Buffalo, NY. Vi älskar dig här. xoxoxox

 3. Ha tålamod; du får det. Med tiden kommer du att riva upp och ner på motorvägen, vilket jag inte är helt bekväm med. Önskar du skulle ha frågat mig innan du köpte den där saken. Vad skulle ha varit fel med en fin Vespa?

 4. Du kan göra det! Jag lärde mig ganska mycket på samma sätt, tog ryttarna naturligtvis köpte mig en buell efteråt. Jag tog ett par spill första i högt gräs, andra i grus. Jag finnas inte att göra något fint, Felt jag kommer mindre än tjugo på båda. Mina lärdomar - älska din rustning. Annan lärdom - när du åta sig en handling, följa. Du våffla på en galla och cykeln våfflor dig. Men det är värt det. Jag lärde mig från dessa faller, och blivit bättre på grund av dem. Jag kan nu turas om att skrapa pinnar, och har blivit en daglig ryttare. Rädslan finns alltid där, men det är inte en rädsla för cykeln. Jag respekterar cykeln, om jag begår vad jag gör på den, kommer cykeln bär mig igenom. Och egenmakt och frihet som du får när du bygger "förtroende" med din cykel; Jag tror inte ord kan lämpligt beskriva Zen ändå intensiv känsla av det. Jag kan bara säga "njuta av, det blir bara bättre!"

 5. En annan bra jobb att skriva. Jag kände verkligen som om jag var på den motorcykel med dig! Du gjorde ett bra jobb att beskriva rädslan. Jag är också utflippad av att inte kunna nå marken med fötterna. Men jag tror att du kommer att kunna få ner det (vänta !! dåligt ordval), kommer du att hålla det !!

 6. Knack åka motorcykel är det samma som kön. Ta tag ordentligt med låren och och njuta av åkturen. Rode lyckligt i 16 år. Gav upp att ta hand om min mamma och pappa. Kanske ska jag rida igen.

Lämna ett svar