Fruktkaka

Fruitcake är ett märkligt retro säsongs dessert, och det är också en gammal timey vagt homofobiska sluddra som inte alltid om att vara gay, bara mer om att vara galet med den tysta överenskommelsen att gayness är orsaken, vilket förmodligen är en bra bedömning av mig i alla fall . Jag är inte förtjust i fruktkaka som ett livsmedel, även om jag gör ungefär som det som en förolämpning på samma sätt som jag gillar "oh mary!" Eller Archie Bunker favorit "meathead".

Det är oftast för hårt och för kryddig och Nyquil provsmakning, och en av de mycket få godis jag skulle systematiskt undviker, som jag gör de flesta kaffesmak och likörbaserade konfekt såvida de inte innehåller ofantliga mängder av choklad, som är den livsmedelsgrupp som jag är helt monogam och om du känner mig, du vet att jag kommer att äta igenom vad jag inte gillar att komma till det jag älskar, så ägnade am I.

Fruitcake är inte min kärlek, men det finns en version som jag kommer ihåg att äta som jag gillade, och det var en choklad fruktkaka, som ges i en stor, OHYVLAD brandrisk i en korg till min mormor i slutet av 70-talet från en torr korv / ost / lönnsirap Gifting företag som hade en timmerstuga branding motiv. Denna "hemvävt" företag skulle senare hitta stor framgång i rökt skinka och jerkied kött under den 3: e eller 4: e våg frenesi av Atkins diet, men deras verkliga talang var för kolhydrater.

Jag tycker verkligen att jag åt saken i mitten av 80-talet, eftersom kakan hade förseglats i en burk, vilket gör det ätbara i generationer. Jag måste erkänna att jag är ibland överdrivet entusiastiska över konserverade saker, mest för att om allt jag i ett slutet utrymme under jord, någon form av källare eller lägre golv eller bankvalv eller promenera i en säker, utan fönster eller källa av naturligt ljus, kort jag bild själv fångade det i år, där jag skulle behöva förlita sig på konserver som utsöndras i närheten. Detta beror på för mycket sent på kvällen läsa om Fritzlfallet samt att senare post-Desi Technicolor Lucille Ball show där hon och det betyda bankir som verkade som Mr. Drysdale blev instängda i bankvalvet som hade en snurrande dörrhandtag som en captian s hjulet och de var tvungna att äta rå pasta.

Kakan delen av det var tät holländsk choklad med harmonier av kanel / anis under. Det var packat med tätt sammankopplade luftbubblor, vilket tyder på att smeten hade ångas eller kokt, eller åtminstone tillagas på en extremt låg värme som på ett enkelt bakugn. Dubbade runt det yttre lagret av burken formade kakan var de gelé "frukt", av vilka frukter de var från är fortfarande oklart, dessa klibbiga, anonymt "tropiska" fruktiga bitar som skulle hålla sig själva till kindtänderna som inget annat, dra ut dyra tandvård fungerar när fyllningar var fortfarande silver och guld. Ändå, det var läcker i vägen för saker som aldrig riktigt går dåligt, som nedsättande anmärkningar av fordom, kusligt sann brottslighet, enkel bakugn matlagning, mörka fantasier om fångenskap och goda gamla Lucy B.

Hitta andra inlägg om blogg och taggade .

2 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Det var en av dina bästa inlägg någonsin! Hilarious. Det förde tillbaka minnen av barndomen, att ha ett tält på bakgården lager med burka shoestring potatis och andra konserver. Jag antar att grann barnens version av ett skyddsrum. Jag minns att det var fruktkaka runt varje jul, men jag minns inte vem som helst att äta den. Min mamma förmodligen åt det, för att ha levt under den stora depressionen, hon inte tror på att låta någon mat gå till spillo. Hon skulle äta saker som ingen människa någonsin skulle behöva äta, som kyckling halsar. Så skulle sätta ut resterna som vi var tvungna att äta, även om det bara var ett par gröna ärtor, lite makaroner och en glob av jello. För mig, det var något vagt dementa om de gamla Lucille Ball episoder. Det är svårt att sätta fingret på varför. Men jag skulle gärna vilja se någon skriva en bok med titeln, nedsättande av fordom. Det är en bok tiggande som ska skrivas.

Lämna ett svar