Tibet

Över ett decennium sedan, vilket i det paradoxala sättet verkar vara en annan livstid och även i går, gjorde jag en pilgrimsfärd till Tibet. Det var den trendiga nya ålders sak att göra, för penningstarka, jaded, skuldmedvetet framgångsrika och därför andliga människor (faktiskt jag var den enda som det på denna resa, alla andra var verkligen cool). Följ stigen tydligt märkt av Hollywood sanningssökare som Richard Gere och ta din rika arsle till Tibet. Det kostar en bunt för att ens överväga det, de långa flygningar och flera layovers och taxor och viseringar och dyra hotellrum som egentligen inte ser att många turister, inte då i alla fall och inte nu säkert.

Det bästa som Lhasa erbjuder är en dyster företags Holiday Inn, som presenterade läckra jak hamburgare på menyn, varav under under min tibetanska vistelse, jag åt åtminstone en bra två dussin, och rummet och hamburgare var dyr. Åtminstone det syre som jag beställde i två industrigummikuddar varje natt var gratis, men jag betalat genom näsan på hotellrummet minibar för bärbara japanska gjorda kanistrar av syre krymplindad och lockande visas bredvid skrämmande antika och vitaktig Pocky pinnar och annat udda utländska sötsaker.

Du måste komplettera din luft där. Det räcker inte med att andas, åtminstone för en luft hog med gigantiska lungor som jag själv. Vid ankomsten till Lhasa, på en höjd av 10.000 fot jag utvecklat en intensiv migrän, som steg över mitt vänstra öga och stannade under hela min resa som en reallycloseroommate. Att ta in enorma lungfuls av gummi provsmakning rumservice luft eller ren smaksatt men snål japan kan vädra jag skulle befrias från smärtan för bara ett ögonblick, endast så länge som det tog för syre att passera genom lungorna in i mitt hjärta och under hela mitt blodomlopp. Smärtan skulle vara tillbaka så snart de berörda cellerna hade bytt o2 för co2. Det gör för en skit semester.

Du går att andas in och inget händer, och jag kan inte säga hur körd och konstiga och skrämmande det är, och jag vet inte hur lokalbefolkningen lyckades det, de människor som såg så som jag, med sina runda ansikten och röda kinder. Den enda skillnaden är att deras ögon var gröna men annat än att de såg helt koreanska. Folket var vackra och fattiga, som jag är säker på att de fortfarande är, och deras imponerande och fängslande leenden bleka ju längre vi reste från städerna, då vårt utseende så högt nuvarande och soulsearching amerikanska turister blev mer av en börda än en slumpartad och lönsam inträngning.

Jag ser tillbaka på min resa och den souvenir jag fortfarande är att huvudvärk, som kommer tillbaka till mig då och då, särskilt när jag inte har ätit eller sovit tillräckligt. Jag känner att det stiga igen över det ögat och jag tror, ​​"ah, Tibet.". Den souvenir kvar i mitt hotellrum, kanske i gyantse, som jag trodde inte att jag kunde ha smugglat det genom de tätt och spänt bevakade kinesiska gränser, var en ceremoniell skål gjord av en mänsklig skalle jag hade impulsivt köpt utanför en av de stupas när jag var högt från nära kvävning och syrebrist. Jag köpte den tänkte smärtan i mitt huvud skulle välvilligt lindras genom förvärv av någon annans huvud, som kanske inte vettigt för dig, men du har allt som luften runt omkring dig och sedan hade jag ingen så att du inte kan döma mig.

Cho Tibet


5 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Oh Margaret! Jag har alltid drömt om att gå till Tibet, men på bara några ögonblick, har du kläm den drömmen! Aldrig fallit mig innan, men jag är alldeles för astmatiker och redan psychotically giriga om min syre, så, nej tack! Bra blogg förresten, tack för att dela.

  2. Jag höll på att utveckla en huvudvärk bara läsa om din resa. Det förde tillbaka minnen av gånger jag har varit uppe i bergen. Även om du varnas, ingenting egentligen förbereder dig för det. Jag skulle älska att meditera i en verklig tibetanska kloster, men som jag är säker på att Dalai Lama skulle bekräfta: Allt du hoppas att hitta i Tibet, finns inom ditt eget medvetande, även i LA (fråga bara David Lynch, han 'll berätta ya)

  3. Pingback: 2012 kalender
  4. Vi får se jag verkligen inte gillar frasen bantning under 70-talet. Men på grund av de restriktioner den kräver. När du skapar din diet plan kommer att låta dig gå ner i vikt så ska hon hålla sig borta från den.

Lämna ett svar