Födelsedag Pie

Mina underbara vänner gjorde mig en paj på min födelsedag, och inte vilken paj, men min favorit paj, en ödmjuk pie inte mindre, tillverkat av en låda med choklad pudding mix och Cool Whip, varvas tillsammans i nästan lika proportioner och kylda in en butik köpt Graham kracker skal.

Det är den mest älskade söta av min barndom, har bott i närheten av en Kentucky Fried Chicken. Min favorit del av detta märkligt hemvävda hemstad 'n' hemodlade snabbmatskedja erbjudande var inte kyckling, som jag inte älskar pepprig tjock våt skorpa, gjort med mjölig lera och lera, packade runt en alltför stor antibiotika plumped kycklingbröst som en granat, för salt salta och brödliknande, en amerikansk kalla kriget kyckling kiev. Nej, jag brydde sig inte mycket för droppande pickle och kryddpeppar majonnäs beläggning desperat korta ändarna av makaroner, även om jag inte skulle sparka den ur sängen för att äta kex om du vet vad jag menar. Inte ens peristaltiken stoppa södra stil kex, som skulle belägga tänderna med obehagligt pipiga kemiska effekten av kärnmjölk som fyllde munnen med salt och torrhet inspirerade min iver.

Jag älskade desserterna. Till dessert jag älskade mest där på 70-talet var den plastmugg o choklad parfait - rika inches av kall chokladpudding, tandkräm vit vispgrädde (de facto Cool Whip) och krossade Graham crackers kantar botten som sandigt grus i ett akvarium. som barn, jag trodde faktiskt att någon över på KFC hade en vaktmästare vän på Nabisco, och att denna vän skulle rutinmässigt sopa upp döda rummet vid huvud Nabisco bageri och sedan vända och billigt sälja innehållet i hans sopskyffel att göra basen av detta lowbrow garbagey behandla.

Chokladpudding, den mest bearbetade slag, inte den hantverksmässiga slag som ofta circumnavigates en kyld fall bättre diners världen över, den typ som växer en hud, proteiner i mjölken koagulering och skapa en skyddande gräns mellan dig och pudding, en söt , själv utsöndras kondom, som fastnar på taket i munnen och kan dras från dina läppar som en fosterhinnor, den lacy fettet som ibland omger spädbarn att dämpa dem från slagen från födseln, men den typ som kommer till dig som ett pulver, som en mörk, söt kokain blandat med flytande och behandlas med temperaturen som crack. Det ser falska och smakar falska och är fejk - alla konserveringsmedel och mjölk fasta ämnen och extrakt och något som styr ditt sinne - och är utsökt utan like. Foamy vispad grädde som är i huvudsak Cool Whip toppar av detta geni skapelse, plumped dess konsistens med luftbubblor kvittning den glansiga ägg glamour i puddingen och Avtrubbning dekadens. Av någon anledning Graham kracker skorpa tuktar den syndiga dessert ytterligare, kritan som pop rocks men utan fruktsmak. som ni kan berätta för jag har tänkt mycket på detta hopkok. Det är verkligen en av mina favorit rätter, trashy som den är. Jag kan inte hjälpa det.

I den osannolika händelse av mitt utförande, vänligen ge mig detta. Om detta är i min mun, åtminstone jag skulle gå ner i avgrunden med smak av härligheten, som är lika bra som en bläs någon dag.

Jag gjorde även min egen version hemma efter skolan, nästan inte kan bära den timmen det tog att kyla den jäveln. Jag ville ha det så dåligt och jag ville ha det snabbt och ju längre jag var tvungen att vänta på det ju mer jag skulle sluta äta eftersom det var som om jag försökte sate inte bara min hunger men min önskan. Och så började min långa kärleksaffär med choklad, som jag är monogam, men choklad i detta recept är inte riktigt drag, eftersom jag inte ens verkligen smaka kakao i den täta intetsägande bakgrund. Det smakar mer som ägg och det smakar dessutom glänsande, om ljus som reflekteras skulle kunna uppfattas som en smak. Texturen är vad jag är ute efter. Det fyller mig, och jag känner mig så tom hela tiden och det här, det fyller bara jag och det är därför jag skriver detta kärleksbrev till det just nu.

Jag tog födelsedag paj hem, men inte innan sms min man att det var på väg hem med mig, som om jag hade hittat ett herrelöst att rädda. Han var jätteglad över kakan, men han får inte ha varit att upphetsad eftersom han sov när jag kom hem och så jag åt att pajen eftersom ja, snooze du förlorar, speciellt när det kommer till denna paj och helvete - det är min jävla födelsedag och jag kan gråta och äta en hel paj om jag vill. Tack vare Ian och Sarah och Selene för att göra min födelsedag behandla och göra min födelsedag stor och min underbara make för att jag har det hela för mig själv.

Birthday Pie

Hitta andra inlägg om blogg och taggade .

3 kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Oh Margaret, har en underbar födelsedag !! Du är underbar! Massor av kärlek från Kanada! xoxoxo

  2. Grattis på födelsedagen Margaret! Och att choklad paj writeup positivt mind-expanderande!

Lämna ett svar