The Hook

Jag är en shopper av naturen, men inte till yrket, och jag försöker att stävja denna tendens, eftersom det får dyrt med tiden. Även om jag har bra, fin smak i allt, det finns saker som jag har förvärvat att jag inte ville ha, nästan så fort jag hade köpt dem, och jag har haft att lasta dem snabbt, inte sälja dem, eftersom jag har lite tålamod för det, men bara ge dem eller kasta bort dem. Det finns objekt som var spännande och entusiasmerande att ha i det starka ljuset på dagen, att på natten blev illavarslande och outsägliga och oönskad. Jag känner mig modig, jag känner "indie", jag känner mig "punkrock", men jag är rädd för mörkret. Jag kan verkligen inte ens stå en minut av en spökhistoria veta av någon med en ficklampa lysa hakan. Kom inte upp bakom mig. Försök inte att göra mig gå in i vax museum, speciellt inte i kammaren av fasor. Jag tänker inte på det haunted hayride. Jag är inte modig nog för något av detta. Jag tillbringar mycket av min tid som väntar utanför, som täcker mina ögon och öron, en scaredy katt. Gul linje på min rygg. Rädd rädd rädd.
Jag kommer att berätta om ett objekt jag köpte på ebay som senare fick mig att avsluta mitt konto eftersom det var så jävla läskigt jag tyckte det hade på något sätt förbannade mitt användarnamn. Det var en muddring krok förmodligen från sekelskiftet som hade använts för att dra ruttnande människokroppar från djupet av sina mystiska vattniga gravar, och kanske var det riktiga, och kanske var det inte, men saken var gammal, och hade en konstig makt att det, som det var vid liv. Som om det hade något olycksbådande vibrerande inom allt utgör metall, vad gör metall kall och hård och evig. Den var rostig och gammal och kostar nästan ingenting och säljaren hävdade att det var haunted och bara ville ha det ur hans liv och praktiskt taget betalat dig att ta bort det hans händer. Jag valde "köp det nu" alternativ eftersom jag inte / kunde / ville tro det, och det skulle inte ha framhävde ändå som ingen annan bjuda på den.
Paketet kom nästan omedelbart, som om det hade teleport, och det kändes tyngre än väntat, och krok del av den, den del som till synes skulle gå in i den döda kroppen var farligt kraftig trots den uppenbara patina av ålder. Det luktade av mögel och kaos och det var en konstig motivation för min man och jag att kämpa irrationellt när vi var i närvaro av kroken. Kroken levde över våra spis för en tid, och när jag var i samma rum som kroken var jag nervös. Det var en gäst som var inbjuden, faktiskt en jag hade betalat för att bo hos oss, men kroken var inte vänlig. Kroken var inte betrodd med nycklarna. Jag såg kroken och kroken såg mig och jag skulle inte ha varit förvånad om kroken släpade sig bort manteln och sedan över golvet och sedan in i mitt sovrum och sedan i säng med mig. Jag föreställde mig den kalla kyss av kroken på mina ben när jag låg i sängen på natten och sov inte för de flesta av kroken: s hemvist. När jag skulle gå in i rummet där kroken bodde, luften smakade metalliskt, strykjärn / kopparkomponent, som döden, som blod, som onda och även vad jag tror en lutande stål balsamering bord på en begravningsbyrå skulle smaka som. Det var skrämmande kallt till touch (även om jag försökte undvika att röra den) alltid, som om vi höll kroken i kylskåp, men det gjorde vi inte. Huset och allt i den är oftast varmt. Det fanns ingen anledning till det krok att vara kallt, annat än det faktum att det var något annat som pågår, något som vi inte förstår, och något som vi inte vill veta om.
Snart efter att vi hade levt med den märkliga kroken ett tag, fick en vän att starta ett företag, som handlar om makabra och udda antikviteter och småtryck och så snart som jag hört talas om detta, var kroken hastigt knuffade till en tjock Whole Foods papperspåse med handtag och skickas som en slumpartad offer, en symbol för lycka, en önskan om lycka i affärer, och jag var glad. Kroken var ur mitt hus, ut ur mitt liv. Den nya ägaren älskade kroken och välkomnade kroken och allt var bra. Alla var glada, inklusive kroken, antar jag. Men sedan nästan omedelbart den nya butiken gick i konkurs. Denna krok ville hämnas antar jag. Jag har inte tänkt på kroken igen förrän just nu, denna kalla morgon, när jag kom in i mitt vardagsrum, som kroken en gång kallade sitt eget rum och jag tänkte, bara för en sekund, jag kunde smaka.

Jag är en shopper av naturen, men inte till yrket, och jag försöker att stävja denna tendens, eftersom det får dyrt med tiden. Även om jag har bra, fin smak i allt, det finns saker som jag har förvärvat att jag inte ville ha, nästan så fort jag hade köpt dem, och jag har haft att lasta dem snabbt, inte sälja dem, eftersom jag har lite tålamod för det, men bara ge dem eller kasta bort dem. Det finns objekt som var spännande och entusiasmerande att ha i det starka ljuset på dagen, att på natten blev illavarslande och outsägliga och oönskad. Jag känner mig modig, jag känner "indie", jag känner mig "punkrock", men jag är rädd för mörkret. Jag kan verkligen inte ens stå en minut av en spökhistoria veta av någon med en ficklampa lysa hakan. Kom inte upp bakom mig. Försök inte att göra mig gå in i vax museum, speciellt inte i kammaren av fasor. Jag tänker inte på det haunted hayride. Jag är inte modig nog för något av detta. Jag tillbringar mycket av min tid som väntar utanför, som täcker mina ögon och öron, en scaredy katt. Gul linje på min rygg. Rädd rädd rädd.

Jag kommer att berätta om ett objekt jag köpte på ebay som senare fick mig att avsluta mitt konto eftersom det var så jävla läskigt jag tyckte det hade på något sätt förbannade mitt användarnamn. Det var en muddring krok förmodligen från sekelskiftet som hade använts för att dra ruttnande människokroppar från djupet av sina mystiska vattniga gravar, och kanske var det riktiga, och kanske var det inte, men saken var gammal, och hade en konstig makt att det, som det var vid liv. Som om det hade något olycksbådande vibrerande inom allt utgör metall, vad gör metall kall och hård och evig. Den var rostig och gammal och kostar nästan ingenting och säljaren hävdade att det var haunted och bara ville ha det ur hans liv och praktiskt taget betalat dig att ta bort det hans händer. Jag valde "köp det nu" alternativ eftersom jag inte / kunde / ville tro det, och det skulle inte ha framhävde ändå som ingen annan bjuda på den.

Paketet kom nästan omedelbart, som om det hade teleport, och det kändes tyngre än väntat, och krok del av den, den del som till synes skulle gå in i den döda kroppen var farligt kraftig trots den uppenbara patina av ålder. Det luktade av mögel och kaos och det var en konstig motivation för min man och jag att kämpa irrationellt när vi var i närvaro av kroken. Kroken levde över våra spis för en tid, och när jag var i samma rum som kroken var jag nervös. Det var en gäst som var inbjuden, faktiskt en jag hade betalat för att bo hos oss, men kroken var inte vänlig. Kroken var inte betrodd med nycklarna. Jag såg kroken och kroken såg mig och jag skulle inte ha varit förvånad om kroken släpade sig bort manteln och sedan över golvet och sedan in i mitt sovrum och sedan i säng med mig. Jag föreställde mig den kalla kyss av kroken på mina ben när jag låg i sängen på natten och sov inte för de flesta av kroken: s hemvist. När jag skulle gå in i rummet där kroken bodde, luften smakade metalliskt, strykjärn / kopparkomponent, som döden, som blod, som onda och även vad jag tror en lutande stål balsamering bord på en begravningsbyrå skulle smaka som. Det var skrämmande kallt till touch (även om jag försökte undvika att röra den) alltid, som om vi höll kroken i kylskåp, men det gjorde vi inte. Huset och allt i den är oftast varmt. Det fanns ingen anledning till det krok att vara kallt, annat än det faktum att det var något annat som pågår, något som vi inte förstår, och något som vi inte vill veta om.

Snart efter att vi hade levt med den märkliga kroken ett tag, fick en vän att starta ett företag, som handlar om makabra och udda antikviteter och småtryck och så snart som jag hört talas om detta, var kroken hastigt knuffade till en tjock Whole Foods papperspåse med handtag och skickas som en slumpartad offer, en symbol för lycka, en önskan om lycka i affärer, och jag var glad. Kroken var ur mitt hus, ut ur mitt liv. Den nya ägaren älskade kroken och välkomnade kroken och allt var bra. Alla var glada, inklusive kroken, antar jag. Men sedan nästan omedelbart den nya butiken gick i konkurs. Denna krok ville hämnas antar jag. Jag har inte tänkt på kroken igen förrän just nu, denna kalla morgon, när jag kom in i mitt vardagsrum, som kroken en gång kallade sitt eget rum och jag tänkte, bara för en sekund, jag kunde smaka.


4 Kommentarer. Lägg till mixen ...

  1. Jag tyckte om att läsa det här. Väl skrivet, intressant. Har du funderat ytterligare historier om kroken? Vart gick sen? Vad hände? Hur är dess beskärn och de makabra händelser? Bara en idé.

  2. Jag är rädd! Bra historia !! Bra skrivande som vanligt, Margaret ~ tack för sharingd :)

Lämna ett svar