Scarlet Letter E

Jag undrar hur många vuxna inser den skada de gör för barnen på bara flyktiga ögonblick i livet som inte kan hämtas. Det finns saker som jag har haft på årtionden, dessa händelser som definierar mig, som styr mina vardags lady handlingar, även vid 42, även vid damen framgångsrika nivån charmade tillvaro som jag leder. Oavsett hur många drömmar jag har drömt och insåg, dessa mardrömmar hemsöker mig fortfarande. Jag har aldrig vuxit upp riktigt. De är små saker. Knappt en blip i medvetandet hos en annan, men en djup obeveklig ärr som värker för evigheten i mig.

Att sitta ner på en väns familj hem, bara tonåringar tillfredsställande att efter skolan hunger som är omättlig. Det är något om att äta efter skolan - det finns inget sätt att fylla upp den botten bra där. Skolan var en sådan strid, för mig alla de år jag lyckades det. Jag har aldrig gått i skolan en dag där det var okej. Från dagis på - det var alltid alltid hemskt. Till denna dag, jag kan fortfarande vakna på 6:50 och min första tanke är: "Jag har inte skolan idag!" Och jag är säker på att jag kommer att tänka detta varje morgon och kommer att oroa den dagen jag tror inte att det första sak. Mirakulöst, jag lyckas har en vän här och där. Hon och jag åt ofta i sitt hem efter skolan, där den välsignade kylskåpet inte var fylld med pinsamma koreanska saker jäsa, vilket är vad mitt hem var; jätte krukor med kål och fisk som dragit skam över mig smärtsamt då, men vad jag skulle ge vad som helst för nu, som en sofistikerad och världslig gourmand. Sen var det bara smärtan i mitt invandrar existens. Men hennes kök fylldes med buttery skav rätter av nudel kugle, tjocka med russin och grädde - det var inte en fish eye eller ägg i sikte - välkommen lättnad ytterligare berusande mig med exotism av vita människor. Jag älskade hennes familjs ryska judiska matlagning. Samtliga latkes i världen kommer aldrig att vara nog för mig. Mitt kungarike för en kåldolmar.

Den dagen fanns latkes där, kalla stackar, små luftbubblor utspridda ytan som ånga breddas ansikts porer, redo att fyllas med gräddfil och äppelmos. Rullar med kåldolmar, tomatsås krispiga med selleri och lök - och naturligtvis den älskade nudel kugle. Vad jag gillar med de östeuropeiska rätter är sötma - förmodligen uppfanns för att skära livets bitterhet där. Oavsett ursprung, oavsett skäl - det är jävligt bra. Vi delas ut öser portioner på tjockt rustik 70 plattor och microwaved dem utan att täcka, så maten värmdes ojämnt, biter innehåller skållning heta munsbitar och förvirrande kalla klumpar. Det spelade ingen roll eftersom det handlade om att få ner maten. Hennes mamma kom plötsligt och satte sig ner, ta en stund från "Me tid" att sitta med sin dotter, men förmodligen bara för att tillfredsställa sin egen skuld, så det var fortfarande i takt med tiden. Hon tittade på maten på våra tallrikar och hon tittade på mig och sa, "Du har en ätstörning. Du måste sluta äta så. Vad är det med dig? Vad får dig att äta så? Du måste sluta! Du måste sluta nu !!! "Min vän kastade henne gaffeln ner och sa," GUD! MAMMA! Så pinsamt !!! Det är därför jag har liksom INGA !!!!! GUD !!! "

Jag kände mig sjuk direkt, fettet i maten koagulerande i mitt blod och stoppa den. Det kändes som en hjärtattack, eller ett lugnande medel dart rätt i bröstet, avverkning mig i mina låtar. Som när du tar ditt batteri ur telefonen - bara tom skärm. Blank. Mor och dotter var fullt på att bekämpa nu, men jag hade checkat ut och gått någon annanstans. Vi var alla fortfarande sitter där, men jag vet inte riktigt vad som hände efter det. Kanske gick vi till min vän rum och drunknade hennes neurotiska mors funderingar med Duran Duran, men vad som än hände vet jag att jag var permanent förändrats. Jag hade märkts med en stor scarlet bokstaven "E" på mitt bröst för "ätstörning." Det var då jag blev taggad i naturen och kategoriseras för alltid, och även om jag var tillbaka i den allmänna befolkningen, jag bär märket till denna dag.

22 kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Wow, vad en förskräcklig mamma. Jag är så glad din vän gav henne helvete!

  Har du hört om det hemska "Tiger Mother" kvinna som kallar sina egna barn "skräp"?

 2. Jag tycker om den här sortens saker när jag hör vuxna säga till min systerdotter & newphews saker som: "Det är bara (fyll i de tomma: en översittare, High School, en fas, en misunderstanging) du glömmer allt om det på en vecka. "... .we / du inte glömmer dessa saker, någonsin. Som du sa, vi är ofta (tyvärr, och av skäl som ligger utanför vår kontroll) "definieras" av de saker som vi arbetar med och omsätts barndom ... Grown-ups bör komma ihåg att varje gång de talar till ett barn.

 3. Jag tycker om den här sortens saker när jag hör vuxna säga till min systerdotter & newphews saker som: "Det är bara (fyll i de tomma: en översittare, High School, en fas, ett missförstånd) du glömmer allt om det på en vecka. "... .we / du inte glömmer dessa saker, någonsin. Som du sa, vi är ofta (tyvärr, och av skäl som ligger utanför vår kontroll) "definieras" av de saker som vi arbetar med och omsätts barndom ... Grown-ups bör komma ihåg att varje gång de talar till ett barn.

 4. Jag hade en liknande upplevelse när någon i min klass påpekade för mig att jag hade en dubbelhaka. Det var devestating och jag har aldrig riktigt kommit över det. Jag hade alltid kallats fett, men aldrig haft en viss kroppsdel ​​påpekade vilket förmodligen är varför det genljöd så djupt med mig. Kort efter detta beslutade jag att bli vegetarian som var ett vilselett sätt för mig att vara anorektisk. Jag skulle äta något annat än en Sprite till lunch. Jag var 10 Jag kan inte föreställa mig vilken effekt det skulle ha haft på mig ska en vuxen nämnde detta för mig. Helt enkelt häpnadsväckande ...

 5. MS m ~

  Vad du har på dig är en dayglo, glittrade, ljust som solen jätten B för vacker inifrån och ut. Jag kan känna med dina känslor, och vet att det inte finns några riktiga ord för att radera dessa bilder. Jag vet också att den maskinskrivna ord av en flicka du aldrig tänkt kommer knappt kväva brinnande önskan för människor att se förbi bullspit du kastar ut där ibland för att täcka lusten att bryta ner och bara tigger om att somone bra "Love me , se mig, vill ha mig för den jag är ", men vet att överallt finns det damer där ute en del av packningen, soul syster. Jag önskar dig inget annat än konkreta lyckliga drömmar.

  Du är en sann inspirationskälla för mig.

  Tack för att du ...

  'Lissa

 6. Det måste vara mer än skylla på föräldrarna. Den skiten blir vidare, jag gjorde med mina barn det som gjort för mig, med förhoppningsvis lite mer medvetenhet, ursäktade jag, åtminstone, och visste att det var fel. Nu ska jag träffa mina medelålders barn handing ner sin version till mina barnbarn. Det är inte lätt att göra det stopp. Och jag kan säga säkert, att en orsak det som händer är att föräldrarna är skiträdd över säkerheten för sina barn. Ironiskt? Visst, men sant. Även den som vill ha dem att inte vara annorlunda är baserad på rädsla för den målade fågeln fenomen.

 7. Tack så mycket för din ärlighet. Det kändes som om jag kunde känna din smärta sitter där förödmjukad. Den största av din berättelse är att du överlevde, frodades och nu är fria från det verbala träldom. Bra för dig och tack igen för att vara en sådan ikon.

 8. Traumatic faktiskt! Det är fantastiskt vad skit vi håller alltid inne. Vi har alla historier som vi kan berätta. Hur theraputic det är att skriva ner och släppa ut det. Jag vill tacka dig för att dela eftersom Irregardless i vår ålder, så måste vi kunna relatera till andra eftersom vi alla har att inre barn som fortfarande söker efter en "ja, du är OK känsla.

 9. Åh, för en TARDIS så jag kunde resa tillbaka i tiden och SLAP SOM KVINNA SILLY.

  Jag är glad att din vän hade lite perspektiv, men det hindrade inte hennes mamma från stickande du gillar det. Jag är så ledsen.

 10. Älskar, älskar älskar det här inlägget. Det bör omtryckt allt. :)

  Lektion lärt sig-inte vidarebefordra dina personliga mat fobier på barn-din, eller dina barns vänner, eller barn i din vård. Jag var mager hela min barndom, och när jag utvecklade, en lärare som faktiskt sa att det var synd att jag inte var mager längre. Men jag var fortfarande smal, jag hade bara bröst! Jag kommer fortfarande ihåg det ett 30-tal år senare, och det kryper in i mitt huvud varje gång ett tag.

 11. Fröken Margaret,

  Jag har varit ett fan av många år och det här är ett ämne som jag vet alltför väl. De små saker som föräldrar (eller andra vuxna) säger till barnen att vrida sina personliga uppfattningar.

  Jag var en fet unge, och nu är jag en fet vuxen. Jag kommer ihåg att vara runt 6 år gammal och min mamma tar mig med henne till vår kyrka pastorns hem för att leverera något och de var bara sitta ner till en stekt kyckling middag. Maten luktade så bra, och vår egen middag hade varit något jag inte hade omhändertagna men tvingades att äta. När prästfrun frågade om jag vill ha något, jag sa ju att jag skulle, men min mamma sa "Nej" och så fort vi var ut genom dörren var jag rasade vid ha generad henne. Det var en av många instanser som lärde mig att jämställa begäret efter mat med "skam".

  Men jag blev också belönad med mat. För speciella dagar (skolstarten, födelsedagar, etc.) vi skulle vakna till doften av en ENORM frukost förbereds med skinka (eller korv) och bacon, hemlagad kex, grits, ägg, potatis, och min farmors speciella hemlagad chokladsås för kexen. Varje vecka har vi fått vår "ersättning" som min mamma gjorde vecko shopping efter får höra att vi hade "$ X för att spendera". Naturligtvis var vi begränsade av vad som var i affären.

  Och senare, i högstadiet, när jag började uppleva mer mobbning och retas om min vikt, jag fann en natt i min säng gråter över fruktan att möta ännu en dag av utskällningar. Min mamma kom in och frågade mig gråta och när jag berättade för henne vad som var fel, helt enkelt sa hon att jag var tvungen att låtsas att det inte bry mig. Även om jag var sårad eller ledsen över vad någon sa till mig, skulle jag le och vara glad, eftersom människor bara som att vara runt feta människor som är jolly.

  Det tog mig år att bryta sig fri från dessa "lektioner". Jag är inte nöjd med min vikt, men jag äger den. Jag kommer att ändra det som jag kan och klar, och jag äger det. Allt jag behöver från de runt omkring mig är att titta på mig, och se en hel människa. Lyckligtvis har jag ett antal människor som gör just det.

 12. Som snart kommer att vara mamma läser något som detta har mig lite orolig för hur jag skall låta mina barn att hantera livsmedel. Jag har också haft en dålig relation med mat härrör från barndomen. Gruvan var som den europeiska familjen som du besökt. Jag var alltid uppmuntras att äta äta äta! Det vill säga tills jag slog puberteten. Då var jag för tjock för att njuta av mat längre.
  Jag har kommit en lång väg, men jag är rädd att genom att försöka vara mer noggrann med att vara frisk kommer jag att ingjuta paranoia i mina egna barn. Det är svårt att avgöra hur man ska hantera det om du ser dina barn efter din feta fotspår. Uppenbar mamman du nämnde hanterade hennes oro dåligt.

  Tack för att du delar din historia.

 13. Denna uppfattning genljuder djupt med mig. Jag växte upp med en förkylning, narcissistisk mor men naturligtvis kände inte igen det på den tiden. Allt jag visste var att, från så unga som jag kan minnas, jag såg inte henne alls som person för att se till att värme, komfort, uppmuntran, kärlek, eller ens grundläggande vänlighet.

  Hon åberopade sarkasm som ett dagligt verktyg för att skära mig med ... annars var jag helt enkelt av hennes radar.

  Det var först när jag växte upp och fick egna barn, att jag började förstått arvet från min uppväxt. När man arbetar med mina egna barn, tillbakablickar till min egen barndom påminner mig om hur jag talat med och hur jag behandlades. Jag blev bestört varje dag av minnena, och tanken att en mor kan behandla sina egna barn på det sättet.

  Lyckligtvis, det gjorde mig väldigt fokuserade på hur man inte ska behandla mina egna barn ... bara undvika att göra vad min mamma gjorde, och jag skulle brukar få det rätt.

  Det kräver en daglig kamp från min sida att inte låta de år av misshandel växer upp för att påverka mitt liv nu, decennier senare.

 14. Tack för att dela. Thats var mycket personlig och faktiskt rörande. You rock Sista!

 15. Som det visar sig, jag är i färd med att skriva ett kapitel om Margaret Cho i en bok om kvinnliga komiker, och jag jobbar på de sätt "Jag är den jag vill ha" lyder som en återhämtning berättelse samt som ett manifest. Så jag blev rörd och chockad att hitta denna post, postat samma dag jag skrev om detta ämne. Det är en häpnadsväckande och välbehövlig påminnelse om hur våra kroppar blir "markerad." Det sista metafor är en mördare!

 16. Tja det var verkligt.
  Glad att jag lyssnar på i dag. Du är en stor och rolig person, vet du det?

 17. Margareta: Snälla hjälp de i SF samhället som försöker hjälpa till att ta hand om dessa organ (queer / trans / fattiga / kvinnor) som måste tas om hand av de mest:

  http://lyon-martin.org/aboutUs.php

  Vi behöver kvinnor som dig själv för att hjälpa dem som inte vanligtvis ens tro deras kroppar är värda, politiska och värdefull i sig. Snälla, snälla hjälp.

 18. Hiya:)
  Varför män och kvinnor (samhället i allmänhet) fortfarande föregripa människor med kroppskonst. flickor speciellt?
  Jag är en tjugo sex år gamla F, har 11 tatueringar, massor av som inte kan upptäckas på min dagliga resor. 5-6 under de varma månaderna är ganska mycket hela tiden på bildskärm. Jag strävar inte efter uppmärksamhet och jag har en kärleksfull pojkvän Utan TATTOOS .I få intrycket att många människor tror att tatuerade personer är blinda, när vi får stirrade på, även när vi återvänder en blick folk fortsätter stirra. När kommer samhället förbättras?

Lämna ett svar