Världen Jag skulle vilja bo i

Jag deltog i en särskild händelse i Vita huset för att fira Asian amerikansk historia månad, som jag vet aldrig när det är. Jag gissar att det är maj eftersom det är maj. Men för mig varje månad är asiatisk historia månad mest för att jag är i ett konstant tillstånd av att lära sig om det och jag själv och hur vi kom att vara i det här landet och hur vi bor här och ständigt förnya och omdefiniera vilka vi är.

Det var en riktigt cool shindig, med massor av människor jag absolut adore i (vita) hus såsom angryasianman (som är super het och sexig personligen btw - ledsen att objektifiera dig men du är bedårande), DJ Rekha , Kelly Hu och min gamle vän Kal Penn som faktiskt arbetar där! Jag såg honom utanför med ett urklipp, vilket för mig innebär att arbeta för att ingen har ett urklipp om de arbetar hårt.

Vi bjöds på massor av det goda vita huset crème brulee och varma bhangra beats från DJ Rekha och sedan väntade för VD att komma och hålla tal. Jag har inte varit i Vita huset sedan Clintonadministrationen, så det var en underbar känsla att komma tillbaka efter alla dessa år och känna sig så välkomna. Även om byggnaden är densamma, har den plats förändrats så mycket. Alla Vita huset staffers är så ung! Det är verkligen fantastiskt att se den yngre generationen så passionerat om politik och ägna all sin energi till Obama-administrationen. Det är rock and roll och mycket spännande!

På tal om rock and roll, naturligtvis när Obama gav sitt tal, jag säkrade en plats mitt i främre raden. Jag har varit på tillräckligt många berg visar och varit en groupie tillräckligt länge för att veta att när du vill komma backstage, måste du stå framför sångare, inte direkt inför honom men något till vänster om honom, där rockstar ögat vilar naturligt . Iaf, under sitt tal, presidenten faktiskt blinkade åt mig! Han kom ner från podiet och gick fram till mig och höll min hand i flera minuter och sa att han var ett fan av mig och att jag är mycket roligt och han fick min komedi oerhört. Han frågade vad jag gjorde och om jag turnerade och jag sa att jag arbetade för Lifetime och på väg att åka på turné och övergripande, försöker representera. Och han sa, "bra du gör ett bra jobb som representerar oss alla ... ett fantastiskt jobb! Mycket mycket roligt! "Och sedan fick han drog iväg med sin mångfald av säkerhet och personal och fans. Det var en otrolig ögonblick för mig och något jag kommer att minnas för resten av mitt liv. Eftersom för mig Obama är mycket mer än ledaren för den fria världen. Ja han är president och han är den viktigaste killen på jorden, men hans betydelse går långt utöver politiska uppdrag. Vad Obama representerar för mig är tanken att vi har kommit så långt som en nation i fråga om ras och acceptans och integration att vi kan ha en president som inte är vit. Jag tror att det klingar så djupt med mig och alla dem som har känt på en gång eller annat som "den andra." Obamas betydelse i dagens samhälle är praktiskt mytologiska. Hans närvaro innebär att vi har kommit någonstans annorlunda. Någonstans bättre. Detta är den värld jag vill leva i.

Politik förändras, och det är oerhört spännande. Om du bor i San Francisco, uppmanar jag er att kolla in Theresa Sparks som är rinnande för kontor där. Hon är en annan person, som Barack Obama, vars innebörd och arbete och närvaro är nästan mytologiska. Nästan legend. Hennes berättelse är mycket likt Harvey Milk, och hon är så lika att Stuart Milk har talat för hennes räkning många gånger och även är en stor aktör i hennes kampanj för kontor i San Francisco. Jag har haft nöjet att känna Theresa i många år. Jag först träffade henne när hon bjöd in mig att gå med i styrelsen för Good Vibrations, där jag tjänstgjorde i två år. Jag lärde känna henne väl genom våra många styrelsemöten och massor av middagar talar sent in på natten. Jag var imponerad av henne på så många nivåer. Theresa Sparks är en transwoman som kämpat homofobi och fördomar och hat som kommer från så många olika sidor, så småningom råder över så mycket okunskap att äntligen bli ordförande för polis provision. Det är otroligt att en transgendered person kan överleva inom polisen alls men att ha styrkan och passion och intellekt och fräckhet att faktiskt bli ordförande för polis provision - det är ett rent mirakel. Jag tror på Theresa Sparks och hennes fortsatta kapacitet för mirakel. Hon har arbetat outtröttligt för HBT-samhället i San Francisco, med fokus på den transpersoner samhället, som är den del av vår familj som alltid verkar hamna ut, och hon är en sann politisk ikon och heroisk siffra för mig och otaliga andra.

Ändå har hennes kampanj varit fylld med mycket okunskap. När de söker stöd från de "liberala" kvinnors politiska grupperna har Theresa fått höra att de bara stödja "riktiga kvinnor". Jag tror att det är äckligt. Inte bara är Theresa Sparks en riktig kvinna, hon är en inspiration för alla kvinnor. Hon är en kämpe, en överlevare, en whipsmart affärskvinna, en mor, den typ av ledare min älskade hemstad behöver. Hon är någon som kommer att förändras i San Francisco, och på så sätt förändra världen, något som måste hända och händer just nu. Jag bor inte längre i den vackra staden vid bukten, men jag älskar det, jag bryr mig fortfarande om vad som händer där och så uppmanar jag er att se vad Theresa Sparks gör. Liksom Obama, hon är en symbol som världen förändras. Och vi är alla bättre för det.

11 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. Älskade att läsa det. WOW
  Det förde en tår till mitt öga ... älskade hur det kändes i dessa ord
  Du rockar, kvinna! Håll det verkligt.

  Kärlek & fred,

  Blaine

 2. Trans kvinnor är "riktiga" kvinnor, som trans män är "riktiga" män. Tills vi omfamna våra trans systrar och bröder vi missar poängen på exakt samma sätt grupperna medborgarrätts gör när de avbröt Gay and Lesbian gemenskap. Tack för att tala ut för Theresa Sparks, Margaret! Älskar dig! xoxo!

 3. Margaret, det var så kul att se dig i Vita huset för händelsen. Du gjorde Phil Yu rouge (om du inte gjorde det, skulle jag till-för att han ÄR helt varm LOL). Jag har arbetat i denna gemenskap i många år i DC, och det är kul att se så många fler queer identifierade människor Rollin djup och hävdade att asiatiska utrymme som vår egen, bokstavligen i den främre raden. Glad att jag kunde låna dig min parasoll (hella gay) och prata med dig även för bara lite. Tack för all inspiration genom åren och LOVE !! PS Skicka någon kärlek till Al S. från hans fanclub i DC.

 4. Jag är så glad att att president Obama såg dig, din fan, och sa att ni gör ett fantastiskt jobb som representerar oss alla. Det skulle vara ännu mer underbart om du kunde vara presidenten! Jag skulle älska det! Jag hoppas Theresa Sparks gör det till kontoret också. Älskar dig.

 5. Ok det funkar now..I sade .. <3, och jag måste kolla Theresa Sparks, även tho jag inte bor i SF. Jag visste inte att hon var transpersoner ... det var en rörande inlägg.

 6. Pingback: Hertz Rabattkoder
 7. Vilken liten värld! Theresa har en dotter som bästa vän med Lindsey en god vän till mig. Lindsey berättade om Theresa när jag nämnde en kommande resa till sf. Iaf, Theresa dotter precis flyttat till sf och jag är säker på är kärleksfull det. Tack för allt du gör för vänster community!

Lämna ett svar