På Vara osynlig och Drop Dead Diva

Jag har hört talas om min nya show " Drop Dead Diva . "Folk är oroliga för att vi gör narr av feta människor eller att det är en show om fett skämt eller något löjligt sånt. Jag vill nå ut och försäkra våra potentiella publiken som jag aldrig skulle tolerera eller vara med ett projekt som detta. Anledningen till att jag tog jobbet i första hand var eftersom det behandlas frågor om kroppsuppfattning med sådan respekt och nåd. Jag har påverkats negativt av "feta skämt" och status quo av kvinnors kroppar så länge jag kan minnas. Jag dödade nästan mig själv bantning, en gång i min tidiga tjugoårsåldern, efter att man genom nätverks chefer att mitt ansikte var för full "för att spela rollen som mig själv på min första tv-show," All American Girl. "Allt jag ville vara var tillräckligt tunn för att - ja, spela mig själv! Jag äter inte i veckor och utövade dag och natt och hamnade på sjukhuset. Min TV-show så småningom avbröts - och ersattes av Drew Carey show - ni vet, eftersom han är så tunn.

"Drop Dead Diva" är en show om oss. För dem av oss som kämpar för att vara synlig. Jag levde aldrig upp till den tunna, blonda skönhetsdrottning ideal - bilden jag såg i tidskrifter och filmer och tv. På grund av detta, kände jag alltid osynlig. "Drop Dead Diva" handlar om att lära sig att bli synliga. Genom karaktären Jane Bingum, spelade mästerligt och vältaligt av Brooke Elliott, vi segra därför att vi ser hennes skönhet, vi delar hennes skönhet, visar vi alla hennes skönhet. Ibland när jag har en paus i en scen, kommer jag att gå bakom kameran och titta Brooke på bildskärmarna, och jag vill gråta eftersom hon alltid vinner, hon alltid skiner. Hon får mig att känna som om jag finns. Och hon är vacker. Spara dina domar tills du titta på vår show. Gör det för dig själv och alla de unga tjejer där ute som känner som om de inte existerar, eftersom de inte är en storlek 0.

21 Kommentarer. Lägg till mixen ...

 1. För att vara tillräckligt tunn för att spela själv. Vilken perfekt allegori för kroppsfrågor och ätstörningar.

  Kvinnor och män som har fått höra av chefer i livet att de inte ens tillräckligt bra för att vara sig själva.

  Att hjälpa människor att känna sig som om de befint- vad en beundransvärd företag.

 2. Jag erkänner, när jag såg förhandsvisningar för showen (inte medvetna du var i det) jag hånade den. Men med din garanti, känner jag mig lite bättre om det. Jag vet att jag inte är en kvinna, men jag har besvärats av bilden också. Kanske denna show kommer att bli en positiv syn för alla?

 3. Jag följer dig på Twitter, och det är hur jag hittade min väg hit.
  Jag gillade verkligen det här inlägget & jag ser fram emot att få se "Drop Dead Diva". Jag har inte kabel, men kanske jag kan hitta det på nätet?

  Tack för att du & hjälpa mig att komma ihåg att jag är ok som jag är, även om jag känner mig sällan "ok".

  xoxo
  http://twitter.com/tallulah13

 4. Margaret,

  Jag kan inte säga hur glad jag är att se en show på tv som talar till mig. Jag är en skådespelerska, som bor i LA, och det värsta som har hänt med min karriär är att förlora 100 + pounds. Det är när jag blev officiellt "osynliga". Att vara en storlek 6 har varit bra, förutom nu när jag är normalstor kvinna "med ett vackert ansikte", kan jag knappt bli arresterad. Även jag arbetar på att ändra det, och skriva lite saker för mig själv, men det kommer att vara bra att veta att det finns någon / något annat på tv gör plats för resten av oss. Jag skickar mina grejer till Susan Edelman idag - det här är ett projekt som jag skulle ge ett öga tand för att vara en del av.

  Bara för att jag vill vara SYNLIGA ... här är min info:

  http://twitter.com/elite_qt

  http://www.sag.org/iactor/TamikaKaton-Donegal

  http://www.imagineedit.com/clients/tamika.html

  Tack för läsning.

  xoxo

  Tamika Katon-Donegal

 5. Jag bara älskar dig. Din grejer fick mig genom några svåra tider. Jag har behandlat kroppsuppfattning evigt. Problemet är jag har alltid älskat min kropp precis som det är, men jag har alltid känt trycket att vara järnväg tunn eftersom jag var "söt nog att vara en förebild". Grrrr. Jag är inte fet. Jag är en vanlig kvinna. Sheesh. Jag åkte till Hawaii med en skådespelare vän som guesting på en show filmade där. Han skulle bara titta på mig äta på restauranger eftersom han sade kvinnorna aldrig åt i LA det faktiskt hade blivit en fetisch.

 6. Jag har följt dig på Twitter (som låter så guerilla-stalking ut!) Och blev medveten om Drop Dead Diva på det sättet. Hade jag inte varit medveten om din historia och karaktär, kan jag ha trott detta visa sig vara en annan billig-sköt fullt av hemska presentationer av överviktiga människor. Men jag har följt din karriär och visste direkt att du inte skulle fästa dig till något som pråliga.

  Lycka till med showen. Jag räknar med en verklig och humoristisk och skildring av vikt frågor i vår kultur,

 7. Tack, tack, tack för denna! Det är så svårt att må bra om dig själv när du bombarderas från alla sidor av alla som frågar, "Så, när kommer ni att få viktminskning kirurgi eftersom det hjälpt SOOOO många människor och kanske du bör överväga det eftersom du aldrig ser glad när jag tar upp ämnet ... hey, vart går du? "Alla är olika. Om vi ​​alla såg samma eller vägde lika, skulle världen vara en mycket tråkig plats.

  Jag har skrivit om "Invisible Fattie" syndrom ... det är en så bisarr, hopplös känsla att ockupera utrymme och ändå göras för att känna sig så obetydlig.

 8. Kan inte vänta på showen. Blev intresserad helt ärligt b / c det är filma bara några miles från där jag bor och "tal om staden." Efter att ha insett vad showen handlar om, känner att det är en stor budskap.
  Jag har flera barn, inklusive två vackra asiatiska döttrar som aldrig kommer att bli blond och smal (och tro mig där jag bor är trevlig, säker, men alldeles för många stereotypa blond och folks berörda w / utseende i min mening förstås ...).
  Kan inte vänta att se showen!
  Tack för bloggen.
  Jag följer dig också på twitter och fb.
  Bästa hälsningar för showen.

 9. Att vara en större kille i hela mitt liv, jag verkligen kan relatera. Jag kämpar fortfarande i dag med min vikt. Min största pet peeve är fett skämt eller när en mager person använder ordet FAT !!

  Det är bra att du är ute tala om för folk att det är okej att vara sig själv och du behöver inte vara mager för att vara vacker ... Att vara en stor kille i gay världen är tufft också ...

  Älskar ya margaret :)

 10. Jag växte upp på en plats där att vara blond var ett brott värdig bieng beskjuten, eller slog i huvudet med tegel, som båda hänt mig. Heh. Så jag antar att det är ironiskt? Men att växa upp jag ville ofta och bad att mitt hår skulle vända mörkbrun. Jag kallades en helhet i årskurs 6, och alla dessa "slampiga, dumma blonda" skämt upprepades ständigt på lekplatsen, ofta tillsammans med slaps, sparkar, eller spotta.

  Så jag antar att den enda punkten jag gör det, verkligen, är att människor kan suga och bli rasistiska, bildorienterade arslen någonstans. : / Och små flickor kan lära sig att hata sig själva för saker som de inte kan hjälpa någon också.

  Vad gäller din show, jag ville säga tack göra mycket för detta. Jag hoppas verkligen att det kommer att vara en positiv kraft i världen, särskilt i en tid där sociopatisk, grymma beteende uppmuntras och prisade på "nätet, som är där många människor får sin information från dessa dagar. Och det är mycket kulturellt acceptabelt att bash på "de fatties" och antar att de förtjänar det för att de är klart giriga och bara försöker inte tillräckligt hårt. Eftersom förstå vetenskapen bakom vikt, hormoner, ämnesomsättning, det endokrina systemet, genetik, och olika kroppstyper är mycket svårare än att hata och frukta något du inte förstår.

 11. Precis fått en Margaret Cho Nyheter e-post och checkar ut de förhandsvisningar av dig i Drop Dead Diva. Det ser ut som en underbar show. De är så lycklig att ha dig som agerar i det som Teri. Älskade den linjen "hjärnor trumf Botox". Jag älskar det. Älskade filmen trailer för "Beautiful" också, och du är.

 12. Som en mer än bara plus sized advokat, seriens premiss definitivt fångade min uppmärksamhet. Advokater bedöms efter sitt utseende genom sina partners, kollegor, domare, kunder och juryer. Vissa kommer inte att anställa ett plus sized advokat, vissa kommer (omedvetet eller medvetet) kräver att du bevisa att du utöver den nivå som krävs av andra advokater. Tiderna har det antagits att jag är en domstol reporter eller sekreterare, som advokat omöjligen kan vara så fet som jag är, är för många att räkna.

  Jag applåderar show för att uppmärksamma några av de stereotyper inför plus stora advokat (och plus size individer i allmänhet), men jag beklagar några av bilderna skil. En scen där de döda blonda stirrar längtansfullt på munkar under ett möte, i den mån hon är distraherad från konversationen uppträder med en klient, är varken realistiskt eller professionell - en advokat (fett eller inte) skulle aldrig göra det, oberoende av önska för en munk. Visar de döda blonda unceremoniously prejar munken i hennes ansikte när hon gick ner i korridoren till hennes kontor var förnedrande för alla typer av feta människor. Visar de döda blonda vaxning poetiskt på en kunds middag möte om fördelarna med stekt bläckfisk var likaså orealistiskt, och gjort det verkar som om hennes liv var mat-centrerad, inte klientcentrerad. Medan jag personligen inte suga ner flytande ost, jag förväntar alla gör sina egna stressande metoder - så att jag hittat mindre stötande eller orealistiska.

  Showen skulle vara mer övertygande (och skulle vara föremål för mindre kritik) om den fokuserade på diskriminering (öppen och dold) att advokat (eller fet person i den allmänna befolkningen) ansikten, inte på det sätt en person blir fet. Vissa saker som folk gör det de tror är att vara till hjälp är ofta sårande. Jag tror showen försökte åstadkomma detta (t.ex. överlåtelse av skilsmässa fall med mousy klienten eftersom fettet advokat skulle förstå hennes osäkerhet) - men jag tror att det har en lång väg att gå. Jag föreslår att de får några råd från rättsväsendet när det gäller denna fråga.

  Vi har diskuterat detta visa på en American Bar Association listserve för små och solo fasta advokater - http://www.solosez.net , och vem som helst kan se diskussionstrådar om du går till arkiven. Advokatbyrå har ofta ett annat perspektiv på dessa frågor, och det är intressant att se vad vi tror att du kan hitta.

 13. Hej Margaret ... Jag måste säga jag har alltid haft ditt arbete.

  Jag är verkligen gilla den nya showen ... Jag vill de skulle få Brooke karaktär lite nya kläder ... i stället för att gömma sig bakom boxy jackor kanske de kunde visa upp sina kurvor lite mer ... bara en tanke :)

  Fortsätt med det goda arbetet och så ledsen att höra om förlusten av ditt husdjur.

 14. Jag tror den här föreställningen är ett bra sätt att visa alla hur det känns.

  Försöka vara supersmart för att kompensera för det sätt vi riktade är en klassisk linje direkt ur en sida i min bok. Jag har alltid varit "större benstomme", "tyngre", "heftier", "lite grövre" än mina kollegor. Jag har förbisetts för en befordran, ett jobb, en inbjudan till; Jag vill verkligen att någon ska se mig i ögonen och säg att det inte är sant.

 15. Hej Jag visste inte ens att du var en del av denna show! När jag läste den här artikeln fick jag ännu mer spännande! Du har alltid varit en inspiration för mig. Dina galna skämt och dina kreativa sätt att ta negativitet har alltid gnidas på mig. Även om jag tänkte aldrig på dig som en "fet" tjej .. Jag är glad att det finns en Margaret Cho för kvinnor som oss att se upp för. Jag kanske inte är fett, men jag säker som fan inte är mager. Livet är bra! Fortsätt med det bra jobb.

  Jag bor på Guam så showen sänds varje måndag och jag se till att jag är hemma med den tid det sänds. Det har varit min måndag kväll palats ritual sistone. Super älskar det!

 16. Jag älskade piloten för "drop dead diva" - skulle älska för en del av de aktörer att göra en gäst post för min blogg, "den skådespelare diet," om vad aktörerna äter med fokus på positiv kroppsuppfattning (www.theactorsdiet.com )

 17. Jag älskar din nya show. Det är smart och oförutsägbar. Jag tror att alla dina konsert filmer är roliga. Du är fantastisk!

Lämna ett svar