Për XOJane.com: Pse është e madhe që të jetë një ikonë të çuditshme?

Kjo fillimisht u shfaq në xojane.com

Margaret Cho flet për krenarinë në duke u quajtur një "ICON Queer" NË KUADËR TË Michelle tronditur përçartje'S ANTI-gay
xoJane kërkoi Margaret Cho për të hedhur dritë pozitive në polemika tronditur Michelle duke folur në lidhje me atë që një nder dhe një privilegj të paturit e një veten keq madhe fanbase vërtetë është.

Pse është e madhe që të jetë një ikonë të çuditshme? Unë kurrë nuk do të them vetes se unë jam një "ikonë", por unë jam definitivisht çmendje, të kockave. Asgjë nuk do të ndryshojë atë, por për shkak se unë jam pjesë e komunitetit dehur dhe të ndjehen të dashur dhe isha i vogël këtu.

OK - mua, pak më e vjetër - unë jam një ikonë çmendje! (Unë jam krejtësisht i vjen turp tani - OMG!) Dhe unë e dua atë.

Arsyeja kryesore që unë e dua atë është sepse kur unë jam duke kryer për më së shumti Queer time dhe të tmerrshme audienca drejtë aleate, unë ndjehen të sigurt. Siguria është diçka që kam nevojë, sepse unë kurrë nuk kam ndjerë të sigurt në lëkurën time, në mendjen time, në zemrën time.

Sa herë që unë të hyjë në një klub komedi, habitati im natyral dhe në shtëpi shpirtërore, kur unë jam kryerjes bëhet papritmas armiqësore, kur unë nuk jam. Ka gjithmonë një shans që komik në skenë do të më sulmuar, apo dikush si unë. Si një gjendje të vështirë Asian feministe amerikane, unë jam gjithmonë në rrezik, pasi ekzistencës sime, apo çfarëdo, është perceptuar të jetë një lloj foragjere për shaka të këqija nga comedians hack.

Homofobia, racizmi dhe seksizmi unë dëgjoj dhe të ndjehen vazhdimisht është marrë si i parëndësishëm. Unë kam qenë i tha kohë dhe prapë kohë, kjo është vetëm një shaka. Kush kujdeset?

E pra, më intereson, dhe ajo dhemb mua. Ajo shpërfytyron mua dhe shton padukshmërisë unë tashmë ndjehen, e cila gjithashtu nuk ka kuptim. Si mund të veçohen dhe të abuzuar të bëjë që ju të ndjeni sikur ju nuk jeni edhe atje? Në alkiminë e fanatizmit, ajo bën.

Siguria është e rëndësishme për njerëzit si unë, dhe tregon e mia janë ku njerëzit mund të vërtetë të ndjehen të sigurt dhe të dukshme dhe reale dhe unë jam mirënjohës që unë mund ta bëjë këtë. Është më mirë se magji. Kjo është lehtësim. Ngarkesat e racës, seksualitetit dhe gjinisë hiqen. Është OK që të jetë ju dhe mua, kur ne jemi së bashku.

Pasi, ky djalë të bukur gay më tha se në shkollën e tij të re ai u ndje ngacmohet dhe të vetmuar dhe shumë të frikësuar për të dalë për të gjithë, nga frika se ai ishte ajo që të gjithë tashmë e dyshuar dhe e përqeshnin dhe ngacmohem atë për. Ai vuri foton time në binder e tij, dhe ka mbajtur atë në frontin e tij si ai ecte poshtë sallat frikshme vetmuar dhe ai e dinte se në qoftë se dikush të favorshme komentuar në praninë time atje, se ai ishte i sigurt me ta.

Në këtë mënyrë, ai gjeti fëmijët e tjerë ashtu si ai, ata u bënë miq, dhe ata mendonin guximshëm bashku. Unë kam qenë në gjendje për t'i bërë ato të sigurt, duke mos qenë as atje. Ai falenderoi mua dhe kam qarë.

I bërtiti edhe një herë kur kam dëgjuar se Michelle Tronditur urren homoseksualët. Unë mendova se ishte e sigurt me të. "Anchorage" mori me të vërtetë për mua, si unë e mori atë që të jetë një këngë në lidhje me një vajzë homoseksual dhe një vajzë të drejtë që ishin dikur në dashuri dhe pastaj shkuan të tyre ("Hey Chelle, ne u egër atëherë ...").

Ka vajza kam ëndërruar për të kënduar këtë këngë për të, dhe tani unë nuk mund të, dhe unë kurrë nuk do të.

Sigurisht unë jam i projektimit, dhe ndoshta kjo këngë nuk është për atë, por ajo ende më bëri të ndjehen të sigurt, dhe tani ajo nuk ka.

Kjo është një shumë për të humbur. Kjo është OK. Ne morëm Ani DiFranco, ne kemi marrë të Indigo Girls, kemi marrë Chely Wright !!! Replace Chelle tuaj të vjetër tronditur me Chel tuaj të re - Chely Wright !!!!!!!!!!

Unë nuk e di atë që unë jam duke u përpjekur për të thënë.

Jo, në fakt unë e bëj.

Dëgjoni, kush ju jeni, ju jeni ende të sigurt me mua. Ju do të jetë gjithmonë. Xo m

Gjej më shumë postime të tjera për Blog dhe tagged .

Lini një Përgjigju