Feminizëm

Pse jam feministe? Unë vetëm jam, dhe unë nuk e kanë marrë në pyetje të vërtetë atë.

Ka gjithmonë gra që duan të thonë se ata nuk janë feministe - të famshme, të suksesshme, të guximshëm dhe të fuqishme në atë grua (!) - Por, më pas, ato gra që thonë se kanë bërë zërin e tyre të dëgjohet në të gjithë globin, me kalimin e kohës, me zë të lartë dhe në mënyrë të qartë, dhe që ndoshta nuk do të mund të kishte ndodhur pa një marrëveshje e madhe e ndihmë nga feminizmit, dhe unë mendoj teknologji.

Kur unë isha një vajzë e re, kurrë nuk kam dëgjuar për feminizmin, edhe pse ishte në kulmin e saj dhe kulm, kur gratë djegur bra tyre dhe ndarë flokët e tyre në mes dhe bëri thirrje për revolucion. Ata lexojnë libra në lidhje me të me fonts flluska në mbuluar. Ata filluan kolektivat ku ata do të mësojnë njëri-tjetrin si të kujdesen për trupin e tyre. Ata kaloi pothuajse të gjithë kohën e tyre të të mësuarit për të mos kini frikë.

Pas një copë herë, ata nuk patën frikë, por vetëm të djegur me zemërim, aq shumë sa që ata kishin për të vendosur bra tyre në zjarr. Ata kishin për të treguar se sa Patrikana e kishte lënduar ato, dhe të gjitha gratë. Kjo ishte e guximshme dhe emocionuese; Unë jam i sigurt nëse unë nuk do të kisha qarë me gëzim dhe bujë.

I wish I kishte qenë në gjendje të marrin pjesë në këtë. Unë mund të lexoni për këtë tani, pyesin se sa ishte e humbur raporteve të njëanshëm dhe të mos marrë atë.

Do të kishte qenë një luftë për mua për të djegur bra tim, pse. I love lingerie, dhe bra janë my favorite. Arkitektura dantelle është një haraç për bukurinë e trupave të grave. Bra, për mua, kurrë nuk kanë qenë në lidhje me të gjithë të tjerët, por me Të, dhe ndoshta kjo është Patrikana e punës brenda meje, por unë kam pëlqyer gjithmonë bra dhe unë lloj nuk e kujdesit pse. Nuk është një brez pse. Kjo është e drejtë-up tortura nëse ju pyesni mua. Boobs up, belly jashtë - kjo është motoja ime.

Ka disa gjëra që janë të caktuar për feminizmin se unë nuk besojnë janë të qenësishme për të, si qëndrimet puritane drejt seksit dhe një mosbesim të përgjithshëm të zbukurime të stereotipik, bukuri të idealizuar. Një feministe mund ose nuk mund të ndjehen këto gjëra. Ne jemi të gjithë të ndryshëm, si gratë janë të ndryshme.

Gjithë çka di është se si një grua, në punën time, dhe në jetën time, unë kam qenë i trajtuar si në qoftë se arritjet e mia ishin më pak të vlefshme, sepse ata ishin të lindur nga trupi im. Unë vetëm e di këtë, sepse unë kam punuar nga afër, qenë intime me të, ngritur dhe rënë me burra të të gjitha llojeve. Unë kam bërë të njëjtën gjë me gratë e të gjitha llojeve - dhe vlerësimin tim, i gjithë njerëzimit e kam përjetuar: Gratë merrni në fund të shkurtër të saj.

Kështu pra, feminizmi im - kjo është lloj i nevojshëm. Unë nuk dua të ndjehen si unë jam më pak se të gjithë, dhe kështu që unë duhet të etiketojë veten në mënyrë që të jetë gati për luftën.

Unë nuk dua vajzat e reja të kenë frikë fjalën feminizmin, sepse ata dëshpërimisht do të duhet atë në botë, dhe të kenë frikë se çfarë do të të ndihmojë, të bëjë që ju të fortë, më të mirë, më të lumtur - nuk ka kuptim.

Nganjëherë gratë thonë se nuk janë feministe për të qenë më afër njerëzve, në tjetrën me burrat, që të jetë një nga "djemtë", por unë mendoj se të qenit feministe, dhe për këtë arsye duke e quajtur veten të barabartë me meshkujt është më e vërtetë, mënyra më e sinqertë e duke qenë më afër njerëzve, sepse ju jeni duke u thënë njerëzve, që ata nuk kanë për të bërë gjithçka më, se ju me kënaqësi do të ndarë barrën e tokës, e cila peshon mbi të gjithë ne, pa marrë parasysh se si janë bërë organet tona.

Ky post fillimisht u shfaq në XOJane.com.

10 Komente. Add To The Mix ...

 1. Si një njeri, ndjenjat e mia rreth feminizmit janë hutuar dhe ngatërruar, unë shkova me një fazë ku unë u përpoq për të jashtë-feminizmit feministet, në mënyrë që ata do të donte të më mirë. Ajo nuk ka punë, ata vetëm mendova se ishte homoseksual. Pastaj unë shkova me një fazë ku unë me të vërtetë urryer gjininë time, pas leximit të disa nga traktet më i fortë në feministe që kanë karakterizuar çdo marrëdhënie seksuale në mes të burrave dhe grave si një formë e dhunimit. Që me të vërtetë e bëri mrekulli për respekt për veten time. Unë ende kanë çështje me gjininë time, por unë të lejojë veten të jetë misogynogist (?) Nga koha në kohë, ju shihni? një njeri i vërtetë nuk mund të spell fjala!! Unë e pranoj se unë ende duhet të jenë të arsimuar në lidhje me gratë, dhe të kenë qëndrime mutit Unë nuk jam në dijeni të. Ajo ka qenë të dobishme këto javët e fundit, duke u përfshirë në meditim orgasmic. Unë kam qenë duke marrë disa reagime të vërtetë të ndershëm nga gratë. Në se unë të ndjehen se gratë duhet të trajtohen jo më ndryshe se sa meshkujt në lidhje për të paguar, mundësi të punës, përfitime, duke qenë një ushtar, unë jam definitivisht feministe. Por, në të vërtetë unë jam i aftë të çuditshme në të dy kampet femra dhe një mashkull homoseksual. Unë nuk jam njeri tipike tuaj të drejtë, unë nuk jam homoseksual, dhe, natyrisht, jo një grua, edhe pse unë identifikohen me lezbiket në shumë mënyra.

 2. Pyes veten në qoftë se Ms.Cho mendon në të njëjtën mënyrë si unë bëj, që Spanx (produkt material elastik që zbut nga gunga dhe gunga gra) janë brezi moderne.
  Në një klasë të kulturës popullore bra (si argëtim dhe të ndryshme si ata janë) është krahasuar si një burqa kulturor veri american. Ishte interesant, kur në kërkim për të imazheve [inskenuar] e grave lakuriq në të dy kulturave, duke parë se çfarë ishte që ata të mbuluara kur ekspozohen. Mesazhet e përgjithshme të imazheve ishin se identitetet tona janë të lidhura ngushtë me shprehjen tonë trupore, ajo që është e pranueshme në shoqëri, dhe i cili ishte duke u shfrytëzuar / kontrolluar. Feminizmi përfshin të gjithë, dhe unë rekomandoj kontrolluar nga "Kush feminizmit Nevojave" lëvizjen ndodh tani. Bra ndoshta nuk janë djegur sot (se ts sh * shtrenjtë!), Dhe femrat kanë arritur shumë, por ajo e shkreton.
  Të drejtat e grave janë të drejtat e njeriut, dhe se shqetësimet e të gjithë.

  Në një shënim pak alternative: bra. Unë jam aq i lodhur nga La senza (një zinxhir të popullarizuara send ndërrese). Çdo gjë unë gjej duket se ka mbushje ekstreme. Ata janë duke promovuar një lloj të caktuar të trupit që në qoftë se ju nuk e keni atë-rreme atë. Kjo nuk është në rregull. Ndjehem kaq të marrë si një lloj djaloshar trupit duke u përpjekur për të gjetur diçka që është e bukur dhe të duket e mirë, sepse ka një milje (metaforike) ndërmjet trupin tim dhe botës. Pse A dhe B gota duke u maskuar nga këto gënjeshtra mbushur?

  PS Margaret Cho, unë shikojnë Drop Diva i vdekur për shkak të ju (kënaqësi fajtor), Unë preferoj komedi tuaj edhe pse : P

 3. I gëzuar këtë term. Duke u futur për të Feminizmi ka ndryshuar seriozisht jetën time si një person me trupin e femrës. Unë jam një baterist në një grup në Richmond, VA dhe unë nuk mund të përshkruajnë se sa presion kam ndjerë për të punuar dhjetë herë më shumë në zeje time vetëm për të të njihet në mënyrë të barabartë si një baterist cisman. Ka raste të tjera ku njerëzit të më japin shumë kredi, dhe kompliment se unë jam një "vajzë bateristi tmerrshëm" (Unë jam genderqueer anyways, kështu që qij dy herë). Por unë mendoj se njerëzit në përgjithësi nuk duhet të trembet të fjalës feminizmit. Kjo është një lëvizje që po përpiqet t'i japë fund shtypjen për të gjithë njerëzit, pavarësisht nga klasa, raca, aftësia, moshës, orientimit seksual, gjinia, seksi, etj Njerëzit duhet të marrë nga mendim që Feminizmi është ende në një epokë të "djegies bra ", është e përparuar shumë shumë më tej dhe ka ndihmuar shumë njerëz. Përfshirë edhe mua. Ajo më ka dhënë njohuri që unë nuk duhet të jenë në përputhje me normat që shoqëria e ka gdhendur në trupin tim. Kjo vetëm është çliruese dhe të ndyrë awesome. Faleminderit për duke folur për feminizmin, për të vërtetë! Ha.

  Nga rruga, dashuri gjurmët gateweed e qiellit tuaj, qeshur!

 4. Margaret,
  Vetëm kështu që ju e dini, keni qenë gratë e para të forta për mua për të parë në TV. Për fat të mirë, unë kam censor prindërit e lirë dhe një vëlla nerdy të përjetojnë qëndrimin tuaj deri në një moshë të re. Ju jeni ai që shkaktoi atë forcë dhe feminizmin në zemrën time! THANK YOU!
  -FAN! Victoria

Lini një Përgjigju