Babie Skremme meg mer enn noe

fra Salon.com

Utdrag fra "No Kidding: Women Writers on Bypassing Parenthood" redigert av Henriette Mantel. Tilgjengelig fra Seal Press, et medlem av Perseus Books Group. Copyright 2013.

Jeg har ikke barn, og jeg er ikke sikker på om jeg har ønsket dem eller aldri ville ha dem. Det er rart å ikke være i stand til å bestemme seg. Barn er stor, og mange av mine venner har nå nesten-voksne barn, som i slutten av tenårene og begynnelsen av 20-årene, og jeg ser disse høye vesener jeg en gang holdt i armene mine, og jeg er skremt, moret, og jeg ønsker å gråte, bare for passering av tid og hvordan det vokser oss som planter. Jeg tenker på hvordan, i alle disse årene de har vokst opp, må jeg ha vokst ned. Det er forferdelig å realisere.

Koreanske barn bli mye oppstyr gjort over dem, antar jeg, fordi livet var tøft i gamlelandet, og det var en stor avtale hvis du overlevde. Det er en stor fest kastet når du er 100 dager gammel, etterfulgt av en annen når du gjør det til ett helt år. Mine foreldre tok en masse bilder av meg på disse partiene, selv om jeg ikke husker en ting som jeg ble virkelig drukket på begge. Fra bildene ser jeg kaken, men - alle disse store flerfarget ris kaker, hver pastell stripe en dampet lag av dunker og dampet ris mel, ikke søtt som bursdagskake, men en deilig godbit alle det samme. Det ser ut som en seig napolitansk iskrem, eller en homofil stolthet flagg laget av karbohydrater. Det er den beste, og jeg vil ha det, men jeg tror ønsker at kaken er ikke nok grunn til å ha en baby.

Min mor går gale over babyer. Noen mennesker bare gjør. De elsker dem! Jeg har aldri. Babyer skremmer meg mer enn noe annet. De er små og skjøre og lett påvirkelig - og andres! Så mye som jeg hater å låne ting, er at hvor mye jeg hater å holde andres babyer. Det er for mye ansvar. Selvfølgelig de er nydelig og varm og søt, og det er så morsomt når de bestemmer de liker deg og hold deg i retur, men jeg er redd for å gjøre noe galt som vil forandre dem for alltid. Gi dem et merkelig utseende, og de skal snakke kanskje sin terapeut om meg 50 år senere. Moren min har ingen av denne frykten. Hun elsker barna i den grad at hun vil snakke med andre mødre om barna sine - hun har alltid gjort dette - selv hvite moms! Dette var så pinlig da jeg vokste opp. Jeg var liksom: "Mamma! Hold kjeft! De er HVIT! "

Når det gjelder barn, min mor ikke tror på grenser. Hun elsker alle barn, og det er et godt eksempel på morsrollen verden. Jeg trenger å gjøre det, men før jeg kan, jeg trenger å komme over min frykt for barna i første omgang.

Det kan ikke være en frykt for barna selv, som i sannhet jeg vanligvis får sammen med dem ganske godt. De liker min tatoveringer og min ukomplisert barn / voksen ansikt. De identifiserer seg med mine oransje sko. Jeg ser ut som jeg ville la dem komme unna med ting, og det gjør jeg. Min frykt for å få barn er det, for å være ærlig, jeg bare ønsker ikke å elske noen så mye. Jeg har mine egne problemer med kjærligheten, og jeg har behandlet og spilte de samme spillene i en mannsalder, men hva hvis jeg måtte gjøre det med noen jeg faktisk gjort?! (Eller gikk hele veien til Kina og vedtatt Dette er ikke en spøk. - Jeg har lenge tenkt jeg ville adoptere en av dem baby jenter fra Kina, fordi egentlig, hvem kommer til å vite forskjellen?)

Jeg vet ikke om jeg kunne stå den slags forpliktelse, eller, hvis jeg er veldig ærlig, tror jeg ikke jeg kunne håndtere å være at sårbare for noen andre. Mitt barn ville ha mitt hjerte helt - har aldri virkelig gitt at over, i alle mine relasjoner i livet mitt, og starter med meg selv, jeg ville ikke engang vet hvor du skal begynne.

1 Kommentar.

Legg igjen en kommentar