For XOJane.com: Hvorfor er det flott å være en queer ikon?

Dette opprinnelig dukket opp på xojane.com

MARGARET CHO snakker om sin ære i å være kalt en "Skeiv ICON" i lys av MICHELLE SJOKKERT anti-GAY RANT
xoJane ba Margaret Cho å kaste positivt lys på Michelle Shocked kontrovers ved å snakke om hva en ære og et privilegium å ha en stor queer fanbase virkelig er.

Hvorfor er det flott å være en queer ikon? Jeg ville aldri si til meg selv at jeg er en "ikon", men jeg er definitivt queer, til beinet. Ingenting kommer til å endre det, men fordi jeg er en del av den skeive samfunnet og føle seg elsket og verdsatt her.

OK - meg, litt gamle meg - jeg er en queer ikon! (Jeg er helt rødmende akkurat nå - OMG!) Og jeg elsker det.

Den viktigste grunnen til at jeg elsker det er fordi når jeg utfører for min stort sett queer og awesome rette alliert publikum, føler jeg meg trygg. Sikkerhet er noe jeg trenger fordi jeg aldri har følt seg trygge i huden min, i mitt sinn, i mitt hjerte.

Når jeg legger inn en komedie klubb, blir mitt naturlige habitat og åndelig hjem når jeg utfører plutselig fiendtlig når jeg ikke er. Det er alltid en sjanse for at tegneserien på scenen kommer til å angripe meg, eller en som meg. Som en queer Asian American feminist, jeg er alltid i fare, som min eksistens, eller hva, oppfattes å være en slags fôr for dårlige vitser fra hack komikere.

Den homofobi, rasisme og sexisme jeg hører og føler stadig blir tatt så trivielt. Jeg har blitt fortalt gang på gang, det er bare en spøk. Hvem bryr seg?

Vel, jeg bryr meg, og det sårer meg. Det umenneskelig meg og legger til usynlighet jeg allerede føler, som også ikke gir mening. Hvordan kan det å være blinket ut og misbrukt gjør du føler at du er ikke engang det? I alkymi av fordommer, det gjør det.

Sikkerhet er viktig for folk som meg, og mine viser er hvor folk kan virkelig føle seg trygge og synlig og ekte, og jeg er takknemlig for at jeg kan gjøre det. Det er bedre enn magi. Det er lettelse. Byrdene av rase, seksualitet og kjønn er løftet. Det er OK å være deg og meg når vi er sammen.

En gang, denne vakre homofil gutt fortalte meg at på hans nye skolen følte han mobbet og alene og for redd for å komme ut til noen, fryktet han var hva alle allerede mistenkt og hånet og ertet ham for. Han satte mitt bilde på hans bindemiddel, og holdt den foran ham da han gikk ned den skremmende ensomme haller og han visste at hvis noen kommentert positivt på min tilstedeværelse der, at han var trygg med dem.

På denne måten fant han andre barn bare liker ham, de ble venner, og de følte modige sammen. Jeg var i stand til å gjøre dem trygge, ved ikke engang å være der. Han takket meg, og jeg gråt.

Jeg gråt igjen da jeg hørte at Michelle Shocked hater homofile. Jeg trodde jeg var trygg med henne. "Anchorage" som virkelig fikk meg, så jeg tok det for å være en sang om en homofil jente og en rett jente som en gang var forelsket og deretter gikk sine egne veier ("Hei Chelle, vi var vill da ...").

Det er jenter jeg drømt om å synge den sangen til, og nå kan jeg ikke, og jeg aldri vil.

Selvfølgelig er jeg prosjektering, og kanskje den sangen handler ikke om det, men hun fortsatt gjorde meg føler seg trygge, og nå gjør hun ikke.

Det er mye å tape. Det er OK. Vi fikk Ani DiFranco, vi fikk Indigo Girls, vi fikk Chely Wright !!! Bytt ut din gamle Chelle Sjokkert med din nye Chel - Chely Wright !!!!!!!!!!

Jeg vet ikke hva jeg prøver å si.

Nei, faktisk gjør jeg.

Lytt, hvem du er, er du fortsatt trygg hos meg. Du vil alltid være. Xo m

Legg igjen en kommentar