Portland

I det siste har jeg blitt staycationed (i motsetning til stasjonert, som jeg ikke egentlig gjør noe spesielt) i Portland, OR, en by hvor jeg aldri har levd, men har besøkt ofte i løpet av årene. Den enorme papir og trykte kirken lesing, eller Powells, som det er kjent ved navn, ga meg alltid minst en hel dag hvis ikke en uke med ubeskrivelig glede.

Det er en lukt til gamle bøker, er det rent med en hit av råte, mugg eller kompost, ikke dårlig, ikke akkurat svovelholdig, men ikke akkurat ikke. Det er en fengslende lukt, og det minner meg om uskyldige år, før narkotika og ekte live sex (både casual og dressy) og alle de komplikasjoner av disse; lørdager uten skole, eller at uendelig vidde med mellom tid etter skolen og før middag, de som før år, før alt som voksen alder kom til å være, det tiåret eller så, var fylt med den tause duft og sentinel av bøker.

Selvfølgelig har jeg min tenne ilden nå, som vil dessverre alltid trumf en god gammel hund eared 10 prosent første utgaven uansett - og de skarpsindig enhets sensur og skjermer meg, bare å levere relativt nyere publikasjoner, populære nok til å være digitalisert, etterlater tidene bøker jeg er vant til å elske - Odd selvbiografier fra halv gal har beens, nydelige manifester av never weres også Rans, merkelige Tomes dedikert til nye skoler av ernæring og mosjon, og de beste - til femininitet manualer fra snart bli glemt og falming ennå fortsatt famously feiret skjønn - touting yoga og smakløs mat og bevissthet om dine egne spesielle fasetter og mangler som nøklene til sine fabelaktige riker.

Marlene Dietrich hadde en god ekstrem ett, trolig utgitt i 50-årene eller så, en ABCs of skjønnhet, hennes leksikon med glamour - og det var så sterke som du kunne tenke deg. Hun forfektet spise en gang hver tredje dag og kvelende din sult med varmt vann og sex. Jeg er ikke uenig, som jeg aldri har prøvd det, så jeg kan ikke snakke til sin effekt - men jeg ikke gjør at uansett hvor fantastisk hun var. På Dietrich sin apex, hun så mye som Selene Luna, og slik som gjør henne vakker i min bok, og alle andres.

Mine Portland dager har ikke vært fylt med lesing, ikke så langt. Hovedsakelig gå en bull terrier med en kjær venn, som tillater meg å sitte på huk i sin søte tilholdssted for uspesifiserte eller lengre tid, noen ganger passerer hipstere som sier stille "var det? ...."

Det er skyer, masse regn. Perpetual blader på bakken. Den fuktige kunne kjøre meg sint hvis jeg var tilbøyelig mot galskap. Jeg tror det meste av Elliott Smith, og hvordan jeg savner hans musikk, og hva han kunne ha vært, burde ha vært. Jeg savner min venn Fred Armisen, og de mange bisarre drømmer jeg har av hans Portlandia karakter Spike, den med de store øreflipp piercinger. Jeg er både seksuelt tiltrukket og frastøtt av den karakter - og Fred forstår dette, og vi har ledd og grunnet gåten på store lengden.

Jeg tenker på Portlandia og drømmer om 90-tallet som jeg en gang hadde (jeg elsker den sangen de gjør!), Med min lange, uflidd, men likevel fantastisk nydelig og skinnende hår, faller nesten til linning av min vintage rust Levis kordfløyel bukser ( Jeg var utrolig vakker på 90-tallet - et faktum jeg bare kommer til å forstå og verdsette nå, nesten 20 år senere, sukk). Jeg lurer på om jeg kan fortsatt gjøre det, spille gitar i et opprør grrl band og deretter knuse opposisjonen i roller derby - alt mens å bekymre meg for skjøre, men latterlig talentfulle hender, som jeg spinne stille rundt banen, cruising så blåmerker, uten nåde og uten forvarsel, som alltid har vært min måte.

Finn andre innlegg om Blog og merket .

8 kommentarer. Legg til mix ...

  1. Jeg er født og oppvokst i Oregon (Silverton for å være nøyaktig) Jeg kunne ikke vente til å forlate denne tilstanden og gå hvor som helst, men her. Jeg reiste og gjorde en masse sprø ting noe som jeg angrer jeg hadde det kjempegøy i denne perioden. Jeg brukte 10 år borte fra mitt hjemland og til slutt flyttet tilbake. Jeg bodde i Portland for omtrent et år min kone elsker det der. Som fotograf er det endeløse fotomotiver min favoritt var bare håper på Max og folk ser på. Det var alltid interessant å se hvordan forretningsfolk ville shuffle bort eller lage en disgusted ansiktet på gaten folk komme på. Jeg har alltid lurt på hva deres historie er. Jeg elsker at du bare trenger å gå et par kvartaler, og du er i en annen kultur fra Portland. Min favoritt del av Portland er Mississippi Ave området ikke bare kan du få stor øl, ned sør matlagingen, fantastisk pizza, men hvis du finner deg selv i behov av nye leker du kan stoppe i Shebop den alle jenter leketøysbutikk. Jeg var alltid advart om å holde seg unna mat handlekurver i det siste, men det er der den beste maten er i Portland. Jeg vet ikke om du liker utendørs, men hvis du ønsker et eventyr og se noen virkelig vakre fossefall du bør ta en tur til Silverton de fossefall vil gjøre deg stum. Du er på et sted (som du allerede vet) av endeløs moro og skjønnhet. Nyt tiden i Portland jeg kan ikke vente å se deg igjen din Vegas Pride showet var kjempebra.

  2. Det er så fint å høre om noen kjærlig byen vår så mye vi gjør. Jeg håper vi gjør du føler deg velkommen!

  3. Er en stund siden jeg har kommentert bloggen din ... jeg også tenkte på bøker i dag. Jeg leser ikke som jeg pleide å tilbringe jeg altfor mye jævla tid på internett. Jeg gikk til et jobbintervju for Booksmith på Haight St. Jeg ville elske å jobbe på denne funky bokhandel som har den samme følelsen (selv om mye mye mindre) som Powells i Portland. SF har det fuktig, blader overalt, dryppende kvalitet du beskrev så godt, nå som vi går inn i vår regntiden. Selvfølgelig, du vet SF godt. Jeg først utviklet en bit av en forelsket i deg fra å se YouTube-videoer av din stand-up fra nittitallet. Du var varmt !! Men jeg hadde en crush på et bilde som var tyve år gammel. Men jeg foretrekker den aktuelle Margaret Cho, som jeg kan forholde seg til mye mer enn den yngre Cho.

  4. Margaret ~ du er enda vakrere nå. Tro det denne gangen fordi resten av oss kan se det.

  5. Snakker av skjønnhet tips, har jeg lest Mamie Van Doren blogg. Hun er så utrolig progressiv for hennes alder. Hun skriver om Pussy Riot, Universal Healthcare, og kaster i råd om hårpleie, etc. Hun var å lage filmer i 1950, så hun går langt tilbake.

    http://www.mamievandoren.com/insideout/insideout/

    Margaret Cho og Mamie Van Doren: to fantastiske kvinner fra to ulike generasjoner, men jeg vil gjerne høre deg både i samtalen.

Legg igjen en kommentar