Når jeg tenker av november

I november, tenker jeg på religiøse sekter.

November er når Jonestown massakren skjedde. Det var 1978 og den verste fall San Francisco noen gang hadde hatt. Harvey Milk og George Moscone hadde blitt myrdet, og så veldig mange mennesker døde under Jim Jones 'hånd. Folkets tempel hadde vært en Bay Area institusjon, kjent for varierte og kontroversielle handlinger, men dette siste akt var for grusomme til å forestille seg, og de forferdelige bilder av alle likene ble strålte tilbake til oss på TV-skjermer og blader og alt i mellom.

Jonestown var den illevarslende navn, ytret i den tykke, nighttime tåke av en San Francisco november i min ungdom, og det hang i luften som skyene av pusten min. Senere, som voksen, ville jeg høre lydbånd fra den kvelden i Guyana, hvor Jim var å fortelle mødrene ikke å gråte, og alle gråt og gråt og deretter dø. Det er altfor forferdelig til bilde, mer forferdelig enn noe annet, disse sørgmodige skrikene som en sonisk grav, en auditiv grav. Ting i mine ører at jeg kan høre skremme meg mer enn hva jeg kan se eller kjenne, og plutselig er jeg som et barn som ikke kan gå i dvale om natten fordi noe er under senga eller i skapet; det er ondt rundt, og det er ingenting du kan gjøre, men å holde seg våken og frykter det.

Det er mindre nyheter om religiøse sekter i dag. Det handler mer om terrorisme - det er der religiøs ekstremisme spiller ut i samfunnet i dag, og blir sett og hørt. I 70- og 80-tallet var det mye snakk om kulter og deprogramming og foreldre på Donahue prøver å få barna sine tilbake. På en måte, jeg har alltid følt jeg var ganske utsatt for kulter fordi jeg alltid ønsket å tilhøre noe, har en troskap til noe, holde på en hemmelighet, opphold i vet, være en av dem, uansett "dem" var en gruppe , en helhet. Jeg vet ikke noe, så jeg ønsker å være sammen med mennesker som vet. De ser ut som de kjenner. Jeg vil ha i. Jeg er så usikker på livet. Jeg er stadig på jakt etter trygghet, selv om det er falsk, selv om det er en løgn, selv om det er et middel til en slutt. Minst det er sikkert. Minst de synes sikker. Jeg er så jævla, jævla usikker. Det er som jeg er hele tiden på en busstasjon eller flyplassen, ankommer eller landing med en koffert og en pute, og jeg er en tenåring, følelsen som Iris fra Taxi Driver eller Kristy McNichol eller Linda Blair eller Linda Purl fra en '70s film om unge jenter mister sin måte og drikker for mye eller bli bortført. Jeg er i shorts og en lue, og jeg ser tapt og lett å manipulere og har behov for veiledning, og så jeg er alltid i fare.

Jeg leste en bok en gang om hvordan kulter vil gi deg massevis av sukker, som iskrem rullet i M & Ms, og det hørtes så deilig. Men sukkeret ville gjøre deg mer sulten senere, og kulten ville holde tilbake mat å gjøre deg føyelig, for å få deg til å lytte, og det var tankekontroll. Og å tro det startet med en yummy dessert.

Mine besteforeldre kom til Amerika for å bo sammen med familien min på midten av 70-tallet, og de ​​hadde vært der omsorg for meg og min bror ganske uten problemer, helt til min bestemor gled og falt på en TIME magazine og brukket hoften. Jeg er ikke sikker på om det var den med Jonestown massakren på omslaget. Jeg ønsker å tro at det var, men det kan være for glatt og praktisk. Men jeg tror det var, og jeg tror det er grunnen til at det som skjedde skjedde.

Mine foreldre følte meg så skyldig om å ha forlatt bladet ut på gulvet at de gikk langt for å feire mine besteforeldres 50-års bryllupsdag. Folkets tempel hadde nylig vært fraflyttet, og å være usentimental og ikke-overtroisk type innvandrer folk de er, mine foreldre leide den ut. Nå ser jeg tilbake og kan ikke tro at de gjorde dette, men på den tiden, det var helt normalt. Det syntes å være mye død rundt da, men vi hadde ingen anelse om hva vi var i for i de følgende år, da pesten av AIDS ville kreve flest liv i det hele tatt.

Folkets tempel var for stor en arena for en slik en virkelig ydmyk hendelse, noen semi-fattige innvandrere feirer nuptials halvt siste århundret, men mine foreldre faktisk sette opp streamere og tinsel og cut-out-papir "Happy Anniversary" bannere og drapert dem over de hule og hjemsøkte haller. Gjestene var få, og det var for mye mat, som så ut til å ødelegge unaturlig fort i kulda, kjøleskap lignende luft av templet, eller grav, som jeg likte å kalle det. Ingen ønsket å spise, ingen ønsket å gjøre hokey-pokey. Alle salmene sunget inne hørtes flat. Stemmene våre kunne ikke bli hevet til Gud, for vi hadde kommet til en Godless sted, hvor Guds navn hadde blitt tatt forgjeves, der Gud hadde blitt etterlignet til en dødelig, ødeleggende slutt. Men festen ble ansett som en enestående suksess, som vi ikke var partiet folk og hadde ingenting annet å sammenligne det med.

3 kommentarer. Legg til mix ...

  1. hahaha, beklager om den forrige \ kommentar \. Jeg er tydeligvis ikke datamaskinen kunnskapsrike. Jeg er en eldre Asian American av koreansk avstamning og bare kom over denne bloggen. Margaret, takk for at du skriver dette. Det som slo meg er forvirret innvandrer handler om å ha en fest på tempelet. Ohhh, hva en flott historie for en film som ville gjøre. . . ikke å disrespect din bestemor. Men hvem ville de kastet for deler? Jeg er sikker på at de ville alle være caucasian. Så trist. Vi koreanere er morsomme folk tror du ikke? Oh, og du har vist, vi er moro, også.

  2. Jeg elsker hvordan du ser. Og måten du forteller sannheter! XOXO Se deg i Cleveland på 10/5/12 !!

Legg igjen en kommentar