Babie schrikken me niet meer dan iets

van Salon.com

Overgenomen uit "No Kidding: Women Writers on omzeilen Parenthood" onder redactie van Henriette Mantel. Beschikbaar vanaf Seal Press, een lid van de Perseus Books Group. Copyright 2013.

Ik heb geen kinderen, en ik ben niet zeker of ik ze wilde of ze nooit gewild. Het is raar niet te kunnen beslissen. Kinderen zijn geweldig, en veel van mijn vrienden hebben nu bijna-volwassen kinderen, net als in hun late tienerjaren en vroege jaren '20, en ik zie deze grote wezens die ik ooit in mijn armen hield, en ik ben bang, geamuseerd, en ik wil te huilen, net voor het verstrijken van de tijd en hoe het groeit ons als planten. Ik denk na over hoe, gedurende al die jaren hebben ze opgegroeid, ik moet naar beneden gegroeid. Dat is verschrikkelijk om te beseffen.

Koreaanse kinderen krijgen veel ophef gemaakt over hen, ik denk omdat het leven was zwaar in het oude land, en het was een big deal als je het overleefd. Er is een groot feest gegooid wanneer je 100 dagen oud, gevolgd door een ander als je het naar een heel jaar. Mijn ouders namen een heleboel foto's van mij bij deze partijen, maar ik herinner me niet een ding als ik was echt dronken aan beide. Van de foto's zie ik de taart, maar - al deze grote veelkleurige rijstwafels, elke pastel streep een gestoomde laagje bonsde en gestoomde rijst meel, niet zoet zoals verjaardagstaart, maar een heerlijke traktatie allemaal hetzelfde. Het ziet eruit als een taai Napolitaanse ijs, of een gay pride vlag gemaakt van koolhydraten. Het is de beste en ik wil het, maar ik denk dat wil die taart is niet voldoende reden om een ​​baby te hebben.

Mijn moeder wordt gek op baby's. Sommige mensen gewoon doen. Ze houden van 'em! Ik heb nooit. Baby's schrikken me meer dan wat dan ook. Ze zijn klein en kwetsbaar en beïnvloedbaar - en iemand anders is! Zo veel als ik haat het lenen van spullen, dat is hoeveel ik haat houdt baby's van andere mensen. Het is te veel verantwoordelijkheid. Natuurlijk zijn ze mooi en warm en schattig, en het is zo grappig als ze besluiten dat ze willen dat je en houd je in ruil daarvoor, maar ik ben bang iets verkeerd dat hen voor altijd zal veranderen doen. Geef ze een rare blik en ze misschien 50 jaar later praten met hun therapeut over mij. Mijn moeder heeft geen van deze angst. Ze houdt van kinderen in de mate dat ze aan andere moeders zullen praten over hun kinderen - ze altijd gedaan - zelfs witte moeders! Dit was zo gênant toen ik opgroeide. Ik was als, "Mam! Shut up! Ze zijn wit! "

Als het gaat om kinderen, mijn moeder gelooft niet in grenzen. Ze houdt van alle kinderen, en dat is een goed voorbeeld van de baren van de wereld. Ik moet dat doen, maar voordat ik kan, moet ik om over mijn angst van kinderen in de eerste plaats.

Het is misschien een angst van kinderen zelf niet zijn, zoals in waarheid meestal doe ik samen met hen vrij goed. Ze willen mijn tatoeages en mijn ongecompliceerde kind / volwassene gezicht. Zij identificeren met mijn oranje schoenen. Ik eruit alsof ik zou laten ze weg met spullen te krijgen, en dat doe ik. Mijn angst voor het hebben van kinderen is dat, eerlijk gezegd, ik wil gewoon niet dat iedereen lief dat veel. Ik heb mijn eigen problemen met liefde, en ik heb verwerkt en speelden dezelfde spellen voor een mensenleven, maar wat als ik had om dat te doen met iemand die ik eigenlijk maakte ?! (Of ging helemaal naar China en goedgekeurd Dit is geen grap -.? Ik heb lang gedacht dat ik zou een van die baby meisjes uit China te nemen, want echt, wie gaat om het verschil te weten)

Ik weet niet of ik dat soort inzet kon staan, of, als ik heel eerlijk, ik denk niet dat ik kon verwerken dat die kwetsbaar zijn voor iemand anders. Mijn kind zou hebben mijn hart helemaal - hebben nooit echt gezien het feit dat meer dan, in al mijn relaties in mijn leven, te beginnen met mezelf, ik zou niet eens weten waar te beginnen.

1 Reactie.

Geef een reactie