Voor XOJane.com: Waarom is het geweldig een queer icoon te zijn?

Deze verscheen oorspronkelijk op xojane.com

Margaret Cho vertelt over haar trots op dat een zogenaamde "ZONDERLING ICON" in het licht van Michelle Shocked'S ANTI-VROLIJK RANT
xoJane vroeg Margaret Cho om wat positief licht op de Michelle Shocked controverse te werpen door te praten over wat een eer en een voorrecht om met een grote queer fanbase echt is.

Waarom is het geweldig een queer icoon te zijn? Ik zou mezelf nooit zeggen dat ik een 'icoon', maar ik ben zeker zonderling, tot op het bot. Niets zal dat veranderen, maar omdat ik een deel van de queer gemeenschap en zich geliefd voelen en hier gekoesterd.

OK - ik, kleine, oude me - ik ben een queer icoon! (Ik ben helemaal op dit moment blozen - OMG!) En ik hou ervan.

De belangrijkste reden dat ik hou van het is, want als ik presteer voor mijn voornamelijk queer en ontzagwekkende rechte bondgenoot publiek, ik voel me veilig. Veiligheid is iets wat ik nodig heb, omdat ik nooit veilig hebben gevoeld in mijn huid, in mijn gedachten, in mijn hart.

Telkens als ik een comedy club, mijn natuurlijke habitat en spirituele thuis toen ik presteer opeens vijandig toen ik niet. Er is altijd een kans dat de strip op het podium me gaat, of iemand aan te vallen zoals ik. Als een queer Aziatische Amerikaanse feministe, ik ben altijd in gevaar, als mijn bestaan, of wat dan ook, wordt gezien als een soort van voer voor slechte grappen van hack comedians zijn.

De homofobie, racisme en seksisme Ik hoor en voel me constant wordt genomen als triviaal. Ik heb verteld keer op keer, het is gewoon een grap. Who cares?

Nou, ik zorg, en het doet me pijn. Het ontmenselijkt me en draagt ​​bij aan de onzichtbaarheid ik al het gevoel, dat ook niet zinvol. Hoe kan wordt uitgekozen en misbruikt voel je je alsof je er niet eens? In de alchemie van onverdraagzaamheid, het doet.

Veiligheid is belangrijk voor mensen zoals ik, en mijn shows zijn waar mensen echt veilig en zichtbaar en reëel kan voelen en ik ben dankbaar dat ik dat kan doen. Het is beter dan magie. Het is opluchting. De lasten van het ras, seksualiteit en gender worden opgeheven. Het is OK om u en mij als we samen zijn.

Eens, deze mooie gay jongen vertelde me dat op zijn nieuwe school voelde hij zich gepest en alleen en te bang om uit te komen voor iedereen, uit angst dat hij was wat iedereen al vermoedde en beschimpt en geplaagd hem voor. Hij zette mijn foto op zijn bindmiddel, en hield het voor hem als hij liep naar beneden de beangstigende eenzame zalen en hij wist dat als iemand positief commentaar op mijn aanwezigheid daar, dat hij veilig bij hen was.

Zo vond hij andere kinderen net als hij, ze werden vrienden, en ze samen voelde dapper. Ik was in staat om ze veilig te maken, zelfs door niet daar te zijn. Hij bedankte me en ik huilde.

Ik schreeuwde weer toen ik hoorde dat Michelle Shocked haat homo's. Ik dacht dat ik veilig bij haar was. "Anchorage" echt voor mij, want ik nam het mee naar een lied over een vrolijk meisje en een rechte meisje die ooit verliefd waren en toen ging hun eigen weg te zijn ("Hey Chelle, we was wilde dan ...").

Er zijn meisjes die ik droomde over zingen dat liedje aan, en nu kan ik niet, en ik zal ook nooit gebeuren.

Natuurlijk ben ik het projecteren, en misschien dat liedje gaat niet over dat, maar ze maakte me nog steeds veilig voelen, en nu doet ze niet.

Dat is een veel te verliezen. Het is OK. We kregen Ani DiFranco, kregen we de Indigo Girls, kregen we Chely Wright !!! Vervang uw oude Chelle Geschokt met uw nieuwe Chel - Chely Wright !!!!!!!!!!

Ik weet niet wat ik probeer te zeggen.

Nee, eigenlijk doe ik.

Luister, wie je ook bent, je bent nog steeds veilig bij mij. Je zal altijd in. Xo m

Zoek andere berichten over Blog en tagged .

Geef een reactie