Portland

De laatste tijd heb ik staycationed (in tegenstelling tot gestationeerd, aangezien ik niet echt iets bijzonders uit te voeren) in Portland, een stad waar ik nooit gewoond, maar hebben vaak bezocht door de jaren heen. De immense papier en gedrukt kerk van het lezen, of Powell's, want het is bekend bij naam, gaf me altijd minstens een hele dag, zo niet een week van onbeschrijfelijk genot.

Er is een geur van oude boeken, het is schoon met een hit van rot, schimmel of compost, niet slecht, niet precies zwavelhoudende, maar niet precies niet. Het is een boeiende geur, en het herinnert me aan onschuldige jaren, voor drugs en echte live sex (zowel casual en gekleed) en alle complicaties daarvan; zaterdagen zonder school of die eindeloze uitgestrektheid van de tussen tijd na school en voor het diner, die voor jaren, voor alles wat volwassenheid kwam te zijn, dat tien jaar of zo, was gevuld met de stille geur en bewaker van boeken.

Natuurlijk heb ik mijn Kindle brand nu, dat zal helaas altijd troef een goede oude ezelsoren 10 cent eerste editie wat dan ook - en het slimme apparaat censors en schermen me, alleen het leveren van relatief recente publicaties, populair genoeg te digitaliseren, met achterlating van de leeftijden van boeken die ik gewend ben liefdevolle - oneven autobiografieën van half krankzinnige heeft Beens, prachtige manifesten van de nooit weres rans ook, vreemd boekdelen gewijd aan nieuwe scholen van voeding en lichaamsbeweging, en de beste - vrouwelijkheid handleidingen van snel te vergeten en toch vervagen nog steeds beroemd gevierd schoonheden - wervend yoga en smakeloos voedsel en bewustzijn van je eigen specifieke facetten en gebreken als de sleutels van hun fantastische koninkrijken.

Marlene Dietrich had een goede extreme een, waarschijnlijk gepubliceerd in de jaren '50 of zo, een ABC van schoonheid, haar lexicon van glamour - en het was zo hard als je zou denken. Ze pleitte eens eten om de drie dagen en verstikkende uw honger met heet water en seks. Ik ben het niet oneens, omdat ik nog nooit geprobeerd, dus ik kan niet op zijn werkzaamheid spreken - maar ik ben niet te doen dat het niet uitmaakt hoe mooi ze was. Dietrich's top, keek ze een groot deel als Selene Luna, en dus dat maakt haar mooi in mijn boek, en iedereen anders.

Mijn Portland dagen niet zijn gevuld met lezen, niet zo ver. Meestal loopt een bull terrier met een dierbare vriend, die me in staat stelt om te hurken in zijn zoete verblijfplaats voor niet gespecificeerde lengtes van de tijd, soms passeren hipsters die rustig zeggen "is dat? ...."

Er zijn wolken, veel regen. Perpetual bladeren op de grond. De vochtige kon me gek rijden als ik waren geneigd naar waanzin. Ik denk dat vooral van Elliott Smith, en hoe ik mis zijn muziek, en wat hij had kunnen zijn, had moeten zijn. Ik mis mijn vriend Fred Armisen, en de talloze bizarre dromen die ik heb zijn Portlandia karakter Spike, de ene met de grote oorlel piercings. Ik ben zowel seksueel aangetrokken en afgestoten door het personage - en Fred begrijpt dit, en we hebben gelachen en dacht het raadsel op grote lengte.

Ik denk over Portlandia en de dromen van de jaren '90 die ik ooit had (ik hou van dat liedje dat ze doen!), Met mijn lange, onverzorgde maar nog steeds verbluffend mooi en glanzend haar, vallen bijna tot aan de tailleband van mijn vintage roest Levi's corduroy broek ( Ik was verbazingwekkend mooi in de jaren '90 - een feit Ik ben nog maar net beginnen te begrijpen en te waarderen nu, bijna 20 jaar later, zucht). Ik vraag me af of ik nog kon doen, speel gitaar in een rel grrl band en dan plet de oppositie in roller derby - de hele tijd zorgen te maken over mijn fragiele maar freakishly getalenteerde handen, want ik draai stil rond de ijsbaan, varen dan blauwe plekken, zonder genade en zonder waarschuwing, zoals altijd mijn weg geweest.

Zoek andere berichten over Blog en getagd .

8 Opmerkingen. In The Mix ...

  1. Ik ben geboren en getogen in Oregon (Silverton om precies te zijn) Ik kon niet wachten om deze toestand te verlaten en ergens maar hier. Ik reisde en heb veel gekke dingen die ik geen van betreur ik had een ontploffing in die tijd. Ik heb 10 jaar uit de buurt van mijn huis staat en uiteindelijk verhuisde terug. Ik woonde in Portland voor ongeveer een jaar mijn vrouw houdt het daar. Als fotograaf zijn er eindeloze foto ops mijn favoriete hoopte op het Max en mensen kijken. Het was altijd interessant om te zien hoe de mensen uit het bedrijfsleven weg zou shuffle of maak een vies gezicht op de straat mensen krijgen op. Ik heb me altijd afgevraagd wat hun verhaal is. Ik hou van dat je alleen maar een paar straten gaan en je in een andere cultuur van Portland. Mijn favoriete onderdeel van Portland is de Mississippi Ave gebied niet alleen kunt u veel bier, down home zuidelijke gerechten, verbazingwekkende pizza, maar als je merkt dat je behoefte hebben aan nieuwe speeltjes u kunt stoppen in Shebop de alle meisjes speelgoedwinkel. Ik was altijd gewaarschuwd weg te blijven uit het voedsel karren in het verleden, maar dat is waar het beste eten is in Portland. Ik weet niet of je van het buitenleven, maar als je een avontuur en een aantal echt prachtige watervallen moet je een uitstapje maken naar de watervallen Silverton laat je sprakeloos. Je bent op een locatie (zoals je al weet) van eindeloos plezier en schoonheid. Geniet van uw tijd in Portland kan ik niet wachten om je weer te zien uw Vegas Pride show was geweldig.

  2. Het is zo leuk om te horen over iemand liefhebben van onze stad zo veel we doen. Ik hoop dat we maken u welkom voelen!

  3. Sinds ik gereageerd op je blog ... Ik was te denken van boeken vandaag al een tijdje. Ik lees niet zoals ik vroeger, ik te veel verdomd tijd op het internet. Ik ging naar een sollicitatiegesprek voor Booksmith op Haight St. Ik zou graag werken in dit funky boekhandel die hetzelfde gevoel heeft (hoewel veel veel kleiner) als Powell's in Portland. SF heeft dat vochtige, laat overal, druilerige kwaliteit die je zo goed beschreven, nu komen we in onze regenseizoen. Natuurlijk, je weet SF goed. Ik voor het eerst ontwikkelde een beetje een oogje op je van het kijken naar YouTube-video's van uw stand-up uit de jaren negentig. Je was hot! Maar ik had een oogje op een beeld dat twintig jaar oud was. Maar ik heb liever de huidige Margaret Cho, die ik kan betrekking hebben op veel meer dan de jongere Cho.

  4. Spreken van beauty tips, heb ik gelezen Mamie Van Doren's blog. Ze is zo ontzettend vooruitstrevend voor haar leeftijd. Ze schrijft over Pussy Riot, universele gezondheidszorg, en gooit in advies over haarverzorging, enz. Ze was het maken van films in de jaren 1950, dus ze gaat ver terug.

    http://www.mamievandoren.com/insideout/insideout/

    Margaret Cho en Mamie Van Doren: twee fantastische vrouwen uit twee verschillende generaties, maar ik wil je graag horen, zowel in gesprek.

Laat een reactie achter