Kim Chee Rice

Ik had wat kim chee gebakken rijst in de koelkast, thuis meegenomen uit een Aziatisch fusion restaurant ga ik naar meerdere dagen op een rij. Het was spannend op het eerste, wetende dat het was daar, de dikke gekruide kool gebakken met perfect al dente rijst, moeilijk om aan de tand, zoals ik het graag.

Ik maakte veel eten plannen. Ik zou hebben geslagen sommige eieren met een beetje koud water, verwarmd tot een koekenpan met een dun laagje olie, het koken van een lichtgele schil om de rijst te houden in een warme omhelzing. Deze rijst omeletten zijn de dingen die ik opgegroeid op, naschoolse traktaties en zaterdag lunches, momenten dat mijn moeder of mijn grootmoeder had wat tijd om te zorgen voor mij, tussen de intense verpletteren van hun baan en ingewikkelde immigrant leven.

Mijn leven is te ingewikkeld, maar op verschillende manieren, en ik heb weinig tijd om te koken of zelfs te eten, die mijn taille nog meer dan vulling mezelf teistert. Niet eten is veel mesten om welke reden. Het altijd is geweest met mij. Hoe minder ik eet, hoe meer van mij is er. Hoe meer ik eet, hoe slanker ik word. Ik wilde dat rijst omelet maar het is nooit gebeurd, en de kim chee rijst slecht jaar in de oneven kou van de koelkast.

Kool rot en stoot een gas, en dat doordrongen het hele ecosysteem van de koelkast. De weelderige wielen van brie en Gouda te lijden van de nabijheid van de restjes. Elke keer als ik opende de koelkast om een ​​Whynatte te krijgen, zou ik een zwavelhoudend klap in het gezicht te krijgen. Het verval was opknoping in de lucht rond de keuken als een wolk, een natte regen van funk, weken alles.

Ik hield op om de droom van de rijst omelet, ook al was het zeker doodgeboren. Ik dacht dat het zou gaan gebeuren, dat, hoewel het rook shit, zou het niet smaakt het. Ik dacht dat ik zou tijd in de nabije toekomst. Terwijl ik sliep, mijn droom zelf brak geopend eieren en verwarmd pannen. Mijn echte zelf nooit zo ver.

Tot slot, in het midden van de nacht, kon ik het niet meer. Ik liep naar de keuken trok het offensief container uit de koelkast. Als een slaapwandelaar Ik kroop zwaar en somnabulent door de gang naar de prullenbak chute. Ik gooide het rottende kim chee rijst in de doos naar beneden vele verdiepingen, in de afgrond, maar de geur hangt nog steeds op, rondspoken mijn huis alsof het nooit meer weggegaan.

8 Comments. toevoegen aan de mix ...

  1. Hou kim chee gebakken rijst!
    Maar geen kim chee gemaakt door Koreanen kunnen overmeesteren van mijn man. Hij is een genaturaliseerde Chinees-Vietnamese Amerikaan die maakt kim chee met vissaus en gedroogde garnalen. Mijn zoon en ik moeten ons elke keer dat we de ijskast waar een nieuwe batch van kim chee wordt opgeslagen in grote potten, kleine potjes te openen brace. Echter, als ik negeer het stinkt, zijn kim chee is nogal heerlijk! Haha!

  2. Een of andere manier is er altijd een oude partij in de vriezer te wachten op trash dag en een nieuwe partij in de koelkast te wachten op het moment waarop inspiratie en vrije tijd met elkaar botsen.

    Erger nog, de stank van gefrituurde uienringen; maar gelukkig een zeer zeldzame verwennerij.

  3. klinkt als een afschuwelijke ervaring met n. koreaanse waarheid en de lelijkheid van onverdraagzame idioten uit Atlanta. hou van het maken kim chee maar afschuwelijke koken is typisch geworden deze dagen. het is als het geven van miami veel krediet en de vermoeide iteratie van de rat-stront en urinezuur zijn de homo-beperkingen van deze homo-land. maar toch, net als de atlanta idioten die huisvredebreuk en disrespect uitroepen, het roept de vraag - verboden terrein ?? je voyeuristische stukken stront waren de trollen in mijn slaapkamer in new york het schenden van mijn privacy en proberen om weg te komen met het nemen van mijn werk. zo dan, iemand steelt mijn bril, spuugt in mijn gezicht, zegt "flikker krijgen uit de VS", en je dat ondersteunen ?? disrespect ?? en dan, deze bekrompen, racistische, seksistische, chauvinistische stukken stront volg mij naar engeland, frankrijk, spanje, en japan ?? gelukkig, ik spreek al die talen, maar toch, slechte rijst, kim chee, en omeletten - het gaat met urinezuur, rat-shit, en lelijk sex in new york. het is allemaal walgelijk, onsmakelijk, en zielig. dank, ik denk dat ik kotsen in overeenstemming met het hele pakket van domheid.

  4. ps ja, het werken met een smeerlap bemanning van de brug en tunnel clichés van technische rampen, het zelfs maakte parijs lelijk als de raadsels van idioot philip. ja, kim chee rijst omelet fout gegaan - dat is een productie met rat stront en urinezuur als de new york beperkingen. goedkoop. altijd goedkoop.

  5. Kim chee is de reden waarom je een aangewezen koelkast in de garage ... Koreaanse moeder-in-law leerde me goed!

  6. Ik denk dat ik wat kimchi gebakken rijst vanavond, in je eer te maken. Maak je geen zorgen; Ik eet het al, de weemoedige overgebleven dagdromen voorkomen ;)

Geef een reactie