Mijn Motorcycle Club

Ik was uit en ongeveer in het oosten van Atlanta, waar ik heb meer tijd doorgebracht de laatste tijd, in bars en restaurants en rock shows met mijn jongere vrienden. Zij bleven op in de nacht en moe, premenopauzale me naar huis. Ik kan het niet bijhouden met hen, maar ik probeer verbeten voor de happy hours, hun eerste drankjes en mijn senior burger bijzonder, maar dan kort ben ik uit mijn bed. Deze nacht bleef ik ongewoon laat (maar vroeg voor iedereen anders), om afscheid te nemen van mijn lieve jonge vriend Ben. Als ik een zoon hebben, zou ik wou dat hij net als Ben. Hij is alles wat ik wil in het nageslacht, en nog wat.

Ik stiekem betaalde de rekening en liet mijn geliefde vrienden voor mijn geliefde Kindle Fire. Op mijn weg uit de parkeerplaats, reed ik door een grote menigte van jonge mannen, nippend oordeelkundig en langzaam op Whynattes en Gatorade, als bepaalde activiteiten en alcohol niet goed mengen. Ik weet dat dit voor een feit, echt waanzinnig en diep. Heel diep.

Ze stonden in de straat voor de wijd geopende deuren van een garage voor motorfietsen, spraakzaam en uitbundig. Ze schommelde rond hun indrukwekkende, vakkundig en ingewikkeld aangepaste fietsen, gehakt twee wielen wonderen glimmend chroom en zwaar gebouwd after market pijpen, relaxte verlaagd en nauwgezet zweep gestikt solo zetels, vlammende pinda tanks boven op het chassis dat ofwel de oneven structurele neo- gehad futuristische slangen van Ducati of het netjes café racer lef van BSA of Triumph of Norton.

Buitengewone machines leunde op hun sidestands, leuke jongens in hun versleten leer alles om hen heen, pudding kom helmen (onveilig en nutteloos, maar schattig als de hel - gaan voor de full face helmen neem, en houd deze pudding kommen voor foto's cuz zij koel ) gevaarlijk opknoping op het stuur door Chinstraps - dit zijn een paar van mijn favoriete dingen.

Elke fiets snijd een dramatische bella figura, als elk was een beetje fantasie, een monster van Frankenstein gemaakt van ijzer en staal, gebouwd voor de wind, geheel representatief is voor de eigenaar, de enige beperkingen zijn de grenzen van basic engineering en het gevaar van behendige verbeelding . Ze hadden elkaar gelast de onderdelen van motoren die ze hielden, het creëren van de fietsen elk op hun eigen beeld. Het was man spelen god door motorfiets mechanica, en op deze, de zevende dag, ze rustten.

Dit was een relatief rustige bijeenkomst, want het was nog vrij vroeg, en ze waren allemaal waarschijnlijk nerdy gearheads toch, want er waren geen meisjes in zicht. De luide hip-hop Ik heb altijd geassocieerd met het oosten Atlanta partijen werd gedempt, zodat ze konden blijven in gesprek over hun fietsen, wat er mis is met hen ging, wat goed ging, wat je zou kunnen doen, wat je niet zou kunnen doen, wat ze waren van plan te doen, waar ze delen, die ze goede deals, die hen opgelicht gaf gekocht - dan meer plechtig - die naar beneden ging, en die bijna niet. Goedaardig galgenhumor en nederig respect voor de Grim Reaper en de kooi drivers (auto's) voor u onverwacht linksaf, de vloek van allen die rijden, en wat we zijn (of zou moeten zijn) voortdurend kijken voor, historisch en op dit moment.

Ik stopte mijn auto en rolden over mijn ramen te gapen de fijne, fijne motorfietsen. Dit veroorzaakte enige nieuwsgierigheid met de jongens, en ze dook hun hoofd in mijn auto mij uit te nodigen om hun partij. Het was duidelijk dat ik was niet van plan thuis op elk moment snel.

Ik geïnspecteerd en vroeg na alle fietsen, en ze waren blij om hun enorme motorfiets kennis met mij te delen, wijsheid doorgegeven, ervaren fietser te biker beginnende. Ik vertelde hen over mijn 1966 Honda Dream 305 maar ze moest nog één in hun garage te zien, en ze waren allemaal veel te jong om hen te herinneren wanneer ze voor het eerst op de markt kwam. Ik noemde mijn aanstaande Harley Sportster, en ze werd nog geanimeerde en helder enthousiast. In het algemeen, Harleys, Ducati en de vintage Britse fietsen waren wat ze waren in. We spraken uitgebreid over de Iron 883 en de Forty-Eight en de Seventy-Two en de Superlow alsof ze vrienden waren we gemeen hadden. We haalden herinneringen op over de beruchte zelfmoord koppeling op Harley-Davidson gastanks gebouwd in de jaren 1930 en ik vroeg of ze het boek over de Vincent in de schuur had gelezen.

Ze smeekte me om te rijden de Honda snel voorbij, en dat ze op maat en in stukjes gesneden en vaste alles, ongeacht het jaar, merk en model. Ik kon online aankoop van de onderdelen en breng ze in en ze zouden werken. Ze zouden olie en tune up veranderen en accessoires toe te voegen. Wat ik nodig had, wilde, hunkerde, zouden ze meer dan blij om me te verplichten. Ze hielden fietsen, en waren zelfs goed met scooters ook, die in hipster Atlanta is de rit van keuze. Het is Mod als Brighton hier. Ik had niet verwacht dat, wordt een beëdigde en geboren Rocker mezelf, tot op het bot. Ik tekende een handtekening. Ik kreeg een telefoonnummer. Ik beloofde dat ik zou terugkeren. Ik zal. Ik weet dit.

Eén jongen was erg flirterig, en smeekte me thuis te komen met hem. Ik niet, want hoewel ik praten en lopen met veel opscheppen en branie, ik ben eigenlijk gesproken, en dus ik heb nergens meer te gaan met jongens of iemand eerlijk gezegd. Ik bereikte mijn hand naar zijn gezicht, mooi als een meisje, zijn vlekkeloze huid glad tegen vingertoppen mijn ruwe, eeltige muzikant te raken. Ik vroeg zijn leeftijd en hij zei verdedigen "21 ......". Ik gooide mijn hoofd achterover en hinnikte als een paard en zei toen zachtjes: 'wees voorzichtig op die fiets. . Niet je rotzooi op dat mooie gezicht "Hij knikte plechtig, dan na een betekenisvolle pauze zei ronduit -

"Nou ... je voorzichtig genoeg zijn. Omdat je mooi bent. Zo mooi. Kom en verblijf een minuut met mij. Breng dat schoonheid hier, naast me. Kom op. Alstublieft. Alsjeblieft? "

AH. MIJN HART. HIJ is absoluut schitterend. Wat een geweldig moment om te leven EN ZIJN ME RIGHT NOW.

Ik wil die jongen bij uitstekende fiets rally's te zien voor de komende jaren. Ik wil kijken zijn haar gaan grijze en kleine lijnen beginnen te verschijnen om zijn baby face. Ik wil zwaaien naar hem op zijn geweldig en luid aangepaste fiets van mijn gammele vintage ros als we elkaar passeren op Euclides. Misschien kunnen we deze wederzijdse aantrekkingskracht opnieuw als ik in mijn jaren '60 en hij is in zijn jaren '40, toen onze leeftijdsverschil niet zo veel wenkbrauwen zou verhogen. dat is een mooi ding om te overwegen. Ik nam afscheid en gevisualiseerd een gloeiende licht rondom hem, om hem zo goed als ik kon beschermen.

Lieve jonge vreemdeling, zijn goed. Rijden veilig. Laten we elkaar weer ontmoeten, vroeger en later. Laat me getuige van uw dagen, maanden, jaren als de zon draait om je heen, als de tijd brengt u van jongen tot man aan ouderling. Ik kijk uit naar deze.

Ik denk dat de meerderheid van de mensen zou veronderstellen ik het over blanke jongens, die lopen en bezitten de meeste van wat wij kennen als de motorfiets handel. Omdat het een biker is om een ​​minderheid te zijn in en op zichzelf, en vaak is er een onuitgesproken limiet aan hoeveel minderheid identiteiten je mag claimen. De motorliefhebbers die ik ontmoette waren alle Afrikaanse Amerikaan, jonger dan ik, en natuurlijk, wisten hun weg te fietsen veel beter dan ik. Race in het rijden is niet algemeen besproken, waarschijnlijk omdat zoals alles, wordt het beschouwd als de provincie blanke mannen, maar ik weet dat dit is niet helemaal waar. wij zijn het levende bewijs van, en we houden de glimmende kant naar boven voor zo lang als we maar kunnen.

De geschiedenis van het motorrijden is voor altijd veranderd door Cliff Vaughs en Ben Hardy, Zwarte mannen die dan gedacht bouwde het meesterwerk choppers uit de iconische film "Easy Rider" - we hebben het over de dudes die de droom van de helikopter gerealiseerd - maar de blijvende erfenis en overlevering van de mainstream biker cultuur in Amerika doet ze niet op. Waarom zijn niet Vaughs en Hardy bekende namen? Waarom moet zo vaak racen vermommen en camouflage schittering? Waarom voel ik me Ik zal deze vraag te stellen tot het einde van mijn dagen en nooit waarheid worden beantwoord? Misschien is het in een keer mijn fout en reddende genade - ik vraag dingen te direct.

In Georgië, 70% van alle motorfiets dodelijke slachtoffers zijn jonge Afro-Amerikaanse mannen, dat is verschrikkelijk en diepgaand, omdat ze niet vormen 70% van alle rijders, niet door een lang schot. Dood op de fiets is altijd mogelijk, als de weg en zijn ontberingen zijn een gelijke kans vernietiger, maar de raciale ongelijkheid hier misselijk en maakt me bang.

In het zuiden, raciale verschillen zijn egregiously duidelijker dan in andere plaatsen heb ik geleefd, maar toch op een onverwachte manier. Wat ik heb gemerkt, dat een relatief naïef en nieuwe zuiderling, is dat er veel meer interraciale koppelingen, veel meer interraciale vriendschappen, veel meer raciale harmonie in het algemeen hier, serieus meer dan Los Angeles, die jaren '80 apartheid kan concurreren in de segregated- by-snelwegen stadsbeeld, maar race in het zuiden is ook meer genoemd, merkte meer, besproken en ontleed meer, en niet altijd in het beste licht.

Het zijn van kleur en leven in het zuiden is om te weten dat je geacht tot verschillende, andere, buitenstaander. Race is onontkoombaar hier, mogelijk als gevolg van de geschiedenis, zoals sterren en bars nog steeds vliegen in sommige delen, en misschien het weer ook. Je kunt niet boeltje. Het is heet. Iedereen loopt rond zonder mouwen. Ze zien je kleur komt van ver weg. Er is een vervelende eerlijkheid inherent aan het land. Mensen alleen maar praten over dingen zoals ze zijn. Mensen komen in verschillende kleuren. Ze krijgen behandeld op basis van hun kleur. Niet altijd slecht, maar er is een verschil. Er is altijd een verschil.

Het vooroordeel is niet wat je zou verwachten. Er is een interessante acceptatie van ras hier, en het idee dat ja, we zijn niet hetzelfde, maar we moeten op dezelfde plek wonen, dus laten we echt voor gaan en samen te leven. Laten we trouwen en biracial kinderen en hangen met mensen die niet hetzelfde, want wie anders zouden we trouwen en kinderen met en zijn vrienden met? We moeten opschieten omdat we alles wat we hebben.

Er is een mogelijkheid en de finaliteit van de raciale verdeeldheid in het zuiden, omdat in het algemeen, zuiderlingen niet laten hun raciale verdeeldheid in de weg van hun leven. Ze laat niet de raciale verdeeldheid verdelen. Mits zij dat niet negeren zoals ze doen in Los Angeles of Londen, cloaking de kleur van de huid met een patina van onzichtbaarheid, waar het minder wit je bent, hoe minder je bent gezien.

Zuiderlingen pretendeer niet dat racisme niet echt is, of dat ze na het racisme, dat is de meest belachelijke leugen van allemaal. Racisme is dood op echte in het zuiden, pijnlijk en schokkend als het is overal anders, maar het is ook vreemd inconsequent, want niemand laat het ze te stoppen van het hebben van een goede oude tijd of liefdevolle op elkaar. Daarom heb ik een soort van passen in naar het zuiden. Soort van.

Ik passen in de Afro-Amerikaanse fietsers, en ik begrijp ze maar al te goed. Ik ben ziek van wordt gedefinieerd door deze huid, deze identiteit, deze veronderstellingen van anderen. De fiets zet me vrij. Op snelheid, niemand ziet mijn race. Met een full face helm en motorkleding op, twee wielen draaien onder je zo snel als de wielen kan gaan, is er geen kleur behalve de vervaging van de lijnen geschilderd op de weg, die je moet kijken, samen met alles aan de horizon, en zorgvuldig, of anders alles wat je ziet is rood, uw bloed op het asfalt, en dat je maar kort zullen zien, voordat alles vervaagt tot zwart.

Op de fiets voel ik me onoverwinnelijk, krachtig, getiteld - durf ik het zeggen - wit. Toen ik rijd mijn fiets Ik voel wat ik stel een vermogend blanke man voelt, als dat beroemde Atlantan, Ted Turner zelf, als dit is mijn wereld, en ik ben het zien van mijn Harley, als de ketting niet breken. Je kan niet geloven wat een stormloop is. Het is niet mogelijk om het uit te leggen aan iemand die niet te krijgen van de constante herinnering van de ongelijkheid die race vertegenwoordigt. Wat kan ik zeggen? Motorfietsen rijden maakt me echt. Het maakt me het gevoel dat ik altijd moest voelen. Voor een tweede, het maakt me voelen als jij.

Ik smeekte alle fietsers, vooral fietsers van kleur om veilig te rijden. Let op de weg. Kijk jezelf. Kijk uit voor elkaar. Laten we het leven om nog een dag te rijden. Er is een gezegde, "Ride als u stal". Ik wil niet aan te nemen dat voor ons. Het is veel te beladen van een verklaring. Er is te veel stereotypering en racisme die betrokken zijn bij dat te krijgen in hier. Laten we veranderen het op. Laten we rijden als we zelf de weg, zoals motoragenten, die naar mijn mening het meest beoefend en ervaren motorrijders. Als ze uit op hun beat, iedereen vertraagt ​​uit respect en een gezonde maat voor de juiste soort angst. Dat is wat ik wil voor jou en mij. Rijd niet als u stal. Rijden als je het patrouilleren.

8 Comments. toevoegen aan de mix ...

  1. Bedankt voor het posten van dit. Heel, heel goed gezegd! (Welkom op de vouw, btw.) Ik kon niet eens meer. In de hoop dat de kracht van de positieve invloed die je uitoefent sommige levens zal redden.

    Goed te rijden,

    J ~

  2. motoragenten - zoveel plaatsen met die mooie laarzen. bedankt voor de opmerking dat uit over de helikopter ontstaan ​​en een ander prachtig verhaal, evenals het zien dat door de Rocky Mountains, ik altijd voorstellen hoe geweldig het moet zijn voor fietsers die zich door zulke prachtige landschap verwijderd uit een stedelijk landschap. Ik heb een vreemdeling in de staten geweest voor 11 jaar (of meer, misschien) ... i love it, maar segregatie heeft me ziek gemaakt. dus ik ben chagrijnig. maar toch, hebben een geweldige zomer en meer - ik hou van je.

  3. Prachtig geschreven, ik ben slecht in het uitdrukken mezelf in het geschreven woord. Ik ben altijd bang als ik zie jonge jongens op high performance motoren vliegen naar beneden 85. Als je interesse hebt in het zien van een aantal mooie zeldzame vintage sportwagens in Atlanta we zelf een paar.

  4. Zoals een oude witte biker Ik kan alleen maar zeggen, ik dank u voor het schrijven van dit. En moet je je een weg omhoog 85 naar North Carolina Ik hoop dat je ons uit te checken.

  5. Margaret: Mijn gosh meisje ~ Je hebt zo veel te zeggen. Er is veel hier in dit kleine ingang. Een heleboel geweldige commentaar. Weet niet hoe bewust je bent van deze, maar je zou kunnen uw schrijven gemakkelijk te verkopen. Ik vind zoveel potentieel voor uw schrijven, of het nu in tijdschriften van allerlei ~ rock-n-roll, tattoo, fietser, zonderling, meisje shit, dans, modellering, poëzie, reizen, San Francisco, TV, een roman schrijven! boeiend! Ik vind jou om de beste blog die er zijn (hier) en ik lees een handvol goodies regelmatig =) Yours is veruit mijn favoriet. Gewoon zeggen! Bedankt voor het delen, Doll! Tot ziens op 10/5 in Cleveland! Uw loyale en trouwe fan sinds '92, Maradoll in Columbus, OH :)

Geef een reactie