Everest

Al mijn liefde aan de families en vrienden van de Mount Everest wandelaars die hun leven verloren. De tragedie is meer hartverscheurend gemaakt omdat alles wat we proberen te doen is omhoog gaan, sta op, sta op, kijken hoe ver kunnen we - net zien.

Ik denk over de Himalaya en mijn mond onmiddellijk droog wordt en mijn lippen barsten. Mijn lichaam houdt de herinnering van Nepal en Tibet, de airless maanlandschap van de angstaanjagende bergen. In mijn cellen, kleine DNA-ketens vormen en hervormingen en herinner me niet om terug te gaan, niet om omhoog te klimmen, om het niet te riskeren. Mijn longen gaan vouwen van binnenuit. Ik adem en er komt niets in mij, en dit is hoe het voelt voor mij op hoogte. Ik ben niet geconditioneerd als een klimmer moet zijn. Ik zorg voor mezelf goed genoeg, maar alleen op zeeniveau. Zelfs Denver maakt me duizelig.

Op zijn minst, ik lees over de avonturiers en bergbeklimmers en ontdekkingsreizigers en hun sherpa's en ik voel hun strijd en hun moed. Ik ontmoette Jon Krakauer door ruw duwen anderen uit de weg, zodat ik zijn beroemde en legendarische de hand kon schudden. Er is een majesteit aan degenen die zoeken naar de hoogste toppen, of het nu letterlijk of figuurlijk. Ik zal altijd de lat hoog, maar mijn astma en hoogteziekte zal me waarschijnlijk stoppen voordat mijn angst zal, in ieder geval op deze bijzondere tochten.

Moge degenen die hebben beklommen en zal nog steeds klimmen hebben de wind voeren ze op. Mogen zij samen door god of geest of de natuur of wie verantwoordelijk is voor die dingen worden geholpen. Kunnen hun moed wordt beloond met een spectaculair uitzicht en kunnen hun iphones nog geladen zijn, zodat ze hier beneden foto's kunnen nemen voor ons allemaal op aarde.

Zoek andere berichten over Blog en tagged .