Me väärivad õigused. Me väärivad Life.

Igal aastal World AIDS Day langeb 1. detsember ja sel päeval ja kõige päeva tõesti, ma mõtlen AIDS ja mida see haigus on võtnud minult. Palju. Ta on võtnud palju minult. Rohkem kui ma ei mõtle mõnikord rohkem, kui ma tahan meeles pidada. Rohkem kui midagi peaks võtma isikult.

Ma kasvasin üles keset kõige hullem haigus. Ma olin kõigest laps ja ma nägin palju inimesi sureb, terve ilus noored mehed, kes olid tulnud San Francisco 70ndatel põgeneda oma väikelinnad ja maapiirkondade homofoobia ja kohutav peredele, kes jättis need rahuldamata. Nad olid heidikud ja nad olid murest murtud ja vältisid ja nii nad tulid San Francisco ja nad tervitasid minu hämmastav kodulinna avasüli.

Alcatraz pidi olema nagu Ellis Island on need kutid. Nad igatsenud hingata tasuta ja hingata gay ja nad tulid ja nad olid ja nad tegid. Ma nägin neid tänavatel, kui nad saabusid, värske kaetud ja ei uskunud oma õnne. Ma nägin neid jagada välja kahe kaupa ja võib-olla mõnikord rohkem. Ma nägin neid hoides käed ja seljas eredavärvilised kaelarätid oma tagataskut. Ma nägin neid naeratab ja naerab ja suudlemine ja põnevil ja süüa hamburgereid ja seljas rinnanibu rõngad ja nahast vest ja nahk teksad ja saada tans oma paljaste kummutid ja pakatav rõõm, mis oli tõenäoliselt esimene õnn nad tundsid oma raske elu.

Ma kõnnin ja nad mõnikord pat minu peas ja mõnikord küsivad minult, mida mu nimi oli ja kui ma teadsin, mida see kutt nimi oli ja kui ma midagi kulgeb piki sõnumi teda.

Ma nägin mehed riides nagu kauboid ja ma nägin väga pikk mehed riietunud keisrinnad ja ma nägin äkki rohkem, kui ma oleks pidanud nägema selles vanuses, kuid ma ei pahanda, sest see ei olnud hirmutav mulle. Ma olin ohutu selles linnas üles kasvanud poistest, kes armastasid teineteist ja armastas elu ja tundus, nagu nad elasid esimest korda.

Kas te kujutate ette, et? Elu esimest korda. Mis armas asi. Aga see ei kesta.

San Francisco tundus päikseline siis, ja siis udu seatud. Minu mälu tundub, et. Päike särav ja soe, punetus õnnelik nägu ja karvane ja karvadeta kummutid jaoks, ja siis äkki ettehoiatamata külm ja pime ja niiske udu tuli.

Mis see tuli salapärane haigus, ja mehed, need kenad mehed vaatas erinevad. Kõik oli pime. Ja siis on pimedus hakkas libiseda neid jumalaid, keda olin teeninud kaugelt. Ma nägin neid siis natuke haige, siis palju haige, ja siis verevalumid ja siis kargud ja siis väga õhuke ja siis ratastoolis ja siis otsin nagu vanad mehed, kui ma teadsin, et nad ei olnud vanad mehed ja siis ma ei näe neid enam.

Purustamine löök. Ma ei näinud neid enam. Tänavad olid tühjad. Poodi, sulgedes. Baarid ainult üks mees neid üksi, istub pimedas keset päeva, pea maha ja nutt.

AIDS on võtnud palju minult. Meilt. Ta on võtnud nii palju. Nii väga. Aga mida ma unustan, ja ei tohiks see, mida AIDS on andnud mulle.

Mis AIDS andis mulle on midagi võidelda, ja ma õppisin, sest AIDS, me, minu rahvas, minu hõim, GLBT kogukonna õppinud, kuidas korraldada, kuidas hankida raha, kuidas bänd koos, kuidas olla poliitiline, kuidas nõuda oma õiguste eest, kuidas kirjutada meie valu, kuidas marssida, kuidas läheneda, realiseerida ja lõpuks saavutada võrdsust.

Ma arvan, et võitlus selle kohutava katk, mis võttis nii palju meie elu ja jättis meie ühiskonnas laastatud, andis jõudu. On tõsi, mida nad ütlevad, mida ei tapa teeb sind tugevamaks. Meil on tugevam kui varem. Meil on parem. Oleme põlvkond, kes on kaotanud paljud põlvkonna vahetult enne meid ja seda sellepärast, et meil on valmis minema sõtta neile.

Võibolla on see sama kohtades, kus sõjad on võidelnud üle paljude aastate jooksul, ja nii revolutsiooni lapsed tulevad tagasi võita ja ära võita, sest me oleme sündinud heitluse ja nii see on kõik teame.

80-ndatel, kui ma alustasin oma karjääri koomik, ka mina alustasin oma karjääri aktivist. Ma mängisin lugematuid AIDS kasu ja nägin kõnekat kõlarid ja sain teada, et mul oli osa kogukonna. Mu süda hüppas silmist kraavid jalgratastega igal geiparaadil osalesin ma unistanud ratsutamine nendega kunagi (I varsti, ma tean, et see on tõsi).

Käisin märtsi Washington ja ma rääkisin põhjatu mere inimesi. Minu inimesed. Nägin asjad muutuvad paremaks, ja et me õppisime, kuidas muuta asju paremaks, sest meil oli läbi nii palju.

Varsti pärast seda hakkasin mõtlema, et gay abielu oleks reaalsus. Hakkasin mõtlema, et võrdsus oleks reaalsus. Kui Gavin Newsom legaliseerida gay abielu San Francisco, oli suur muutus minu teadvuses, ja ma teadsin, et suur hüpe edasi juhtus. Panin Suffragetti kostüüm, suur müts ja kõik ja läks Sacramento rääkida. Ma olin nii põnevil ja paljud gay ja lesbi paarid olid pealkirjaga San Francisco abielluda sees raekoda ise. Igaühel oli sära liiki ekstaatiline rõõm ma ei näinud, sest 70ndatel, kui ma nägin kõiki neid noori mehi jõuab minu linn, enne haigust, enne AIDS.

Ma nägin lootust ja põnevust oma kogukonna, et ma arvasin, suri kõigi nende palju, palju, palju inimesi. Kuigi see triumf abielu võrdõiguslikkuse ei kesta San Francisco, see oli tohutu esimene samm. Hiljem, kui gay abielu ennistati California, olin deputized nagu abielu volinik ja oli ametlikult võimeline täitma pulm tseremooniaid jooksul raekojas mu armsad San Francisco.

Juhatasin ma kaks tseremooniaid, gay paar ja lesbi paar, nii paari sõbrad minu. Seisin allosas trepist suur ovaalsaalis. Hoone ise on ajalooline, olles mitte ainult üks, kus Gavin Newsom oli legaliseeritud gay abielu esiteks, vaid ka koht, kus suur märter meie poliitiline liikumine, Harvey Milk, mõrvamisest.

Lugesin lubadusi, küsis mu sõbrad neid korrata, ja ma nutsin. Me kõik nutsid. Ma abiellusin iga paar ja nii korda, ma nägin üks pilk teisele, kauaaegne partneritega, vaadates üksteisele sügavat armastust ja magusus, et mul ei ole sõnu, et kirjeldada. Tundus, nagu: "Kuule, kallis. Meie armastus on tõeline. Meil on reaalne. "Seda ei öelnud, aga kui mu süda kuulsin, et just see kuulda.

See on see, mida gay abielu on mulle. See on see tunnustus valitsuse, ühiskonna, maailma - et meie armastus on tõeline. Et me oleme siin, ja et me seda ära teeninud. Oleme pärit nii palju valu. Meil on LGBT kogukond on kannatanud sajandeid, alates mis tundub nagu aegade algusest. Jätkame seda võitlust nägu viha ja haiguse ja surma. Me kaotame oma lapsed kiusamise ja me pole kunagi leidnud aktsepteerimist või võrdsus siin maailmas kunagi varem, kuid nüüd on see hakanud juhtuma. Alustame juhtuda. See on nagu oleme sisenemas San Francisco 70ndatel, kuid seekord ei ole midagi, mis lõikab meid meie peaminister.

Me teeme seda, sest me oleme läbi elanud hell ja me oleme elanud. Me teeme seda, sest meie armastus on tõeline ja meil on reaalne ja me väärime peredele. Me väärivad õigusi. Me väärivad elu. See on see, mida ma õppinud AIDS ja see on kingitus, mis AIDS on andnud meile tagasi kõik, mis on võetud.

3 Kommentaarid. Lisa Mix ...

  1. Margaret, tänan teid kirjalikult seda postitust. See on ilusti kirjutatud ja annab edasi hämmastav kujundlikkus ja emotsioone. Sa aitasid illustreerivad oluline teema väga isiklik ja liigutav viisil.

  2. Mis ilus, südantlõhestav ja mõjuvõimu lugu. Ma toodi pisaraid ja tõstis kõik korraga. Ma tean, et keegi teadsin, et sa nagu väike tüdruk, kes pole kuhugi kadunud (Hal). Ma olen õnnelik, sul näha oma läikiv alkohol ja mul on kahju, et nägid nad valu. Täname jätkuvat toetust LGBT kogukond.
    Suur Armastus

  3. Margaret ~ tänan teid mitte ainult olemasolevaid ~ aga paistab oma valgust kogu maailma! Sa oled ilus ja me kõik rikkamaks teile. Näeme Cleveland 10/5/12! xoxo

Jäta vastus