Aroma Smells Like bigotteri

Aroma Spa & Sports

Dette er en virkelig smuk koreansk spa i Los Angeles. Koreanske kurbade er vidunderlig, og de har en særlig plads i mit hjerte. Jeg har stået til jijilbang siden jeg var en lille pige i Korea. Du kan have et bad og en krat og en sauna og normalt et måltid og andre spa-behandlinger, hvis du kan lide, og aroma er speciel, fordi der er en enorm swimmingpool, en state of the art motionscenter og en golf rækkevidde på øverste etage.

Jeg gik her til morgen, havde en gorgeous svømmetur i poolen, og derefter gik nedenunder at have en sættetid, krat og sauna. Så snart jeg gik ind i omklædningsrummet, følte jeg mig utilpas. Jeg gætte, jeg bør nævne her, koreanske kurbade er, øh - ja, beklædning valgfri er ikke det rigtige at kalde dem. Det er mere tøj ikke-frivillig, og at alle er nøgne.
Måske jeg får stirrede på et parti, fordi jeg er en stærkt tatoveret kvinde, men jeg er også en koreansk kvinde, og jeg føler, jeg har ret til at være nøgen i den koreanske spa med andre koreanske kvinder. Jeg føler ikke skam, at min hud er dekoreret. Mine tatoveringer er min herlighed. Jeg er glad i min hud, og jeg er ikke sikker på, hvad de skal sige, når andre ikke er tilfreds med min hud.

Jeg vandrede rundt fra puljen til puljen, og jeg holdt får beskidte ser fra de damer der. De ville tale om mig meget negativt i koreansk, og jeg bare talte højt i Koreansk - ikke tilbage på dem, men pænt - at sige "ahhh Jotah!" Som betyder "det føles godt" - virkelig ved ingen - men bare for at vise, at jeg kunne forstå, hvad de sagde, og de var ikke komme væk med noget.

Jeg gik ind i den store sauna, nøgen, og sad der ser golf på tv - de har en skide tv i saunaen. Hvor sødt er det? Et par sekunder senere, en fuldt påklædt ung kvinde, jeg gætte lederen af ​​Aroma Spa, kom ind i saunaen, kiggede rundt og gik ud igen. Så jeg tror hun mønstrede op mod og kom igen og spurgte mig, om jeg ville komme udenfor med hende, da saunaen var for varmt for hende, som hun var fuldt påklædt.

Jeg gik ud til siden af ​​puljer med hende, og hun satte mig ned på den våde bænk og forsøgte at fortælle mig, meget undskyldende, at jeg var at gøre kvinderne dér utilfreds med min stærkt tatoverede krop. Hun var virkelig ked af det og flov over det, og jeg følte mig dårligt, men jeg var faktisk rasende.

Det er noget jeg aldrig har gjort - jeg rent faktisk sagde, i koreansk "Ved du hvem jeg er? Jeg er MARGARET CHO! «Hun indså, hvem jeg var, og hun var forfærdet! Hun sagde, at hun vidste mig, og havde set mig og var bekendt med mit arbejde, og hun undskyldte endnu mere voldsomt og forsøgte at forklare, at i koreansk kultur, tatoveringer er meget tabu, og min krop var forurolige alle der. Jeg fortalte hende, jeg var klar over det, men at jeg virkelig ønskede at nyde spa og mine behandlinger, og jeg skulle til at betale for dem, ligesom alle andre der (det er dyr, ved den måde). Hun spurgte, om jeg kunne venligst bære noget, noget - et håndklæde eller noget - og dække mig, så jeg ikke ville skræmme nogen med min krop.

Hun bragte mig en kjortel og sørgede for nogle nice extras i mine behandlinger af undskyldning, eller uh, uanset hvad.

Selv efter iklædt en kjortel, var jeg stadig får tunge koreansk kvinde stinkeye da jeg flyttede fra sauna til boblebad til pool. Jeg vil komme ind i puljer, forsøger at holde sig så påklædt som muligt, indtil sidste øjeblik, blot forsøger at få min krop i vandet, og alle de koreanske stinkeye kvinder ville alle komme ud.

Dette var for meget at bære, og jeg vidste, jeg var nødt til at komme ud af der, før jeg fik alle "Oldboy" på dem, som jeg ser alt for mange koreanske gangster film, og kan true en tæve i koreansk barskere end Choi Min Sik på en dårlig dag.

Jeg behersket mig fra at sige "joo-goo Lae?", Som løst oversat betyder, "du ønsker at dø?" Jeg vidste ikke sige det. Jeg troede, det. men jeg sagde det ikke.

Jeg forlod spa, måde Tenser end da jeg kom ind, hvilket er det modsatte af, hvad der skal ske i en spa. Jeg betalte på tælleren, og manager og nogle clerks var der som var yderst sød og undskyldte og jeg gav ligesom en 40% erkendtlighed eller noget, fordi jeg ikke ønskede dem til at være ked af det.

Jeg fortalte dem, at jeg virkelig ønskede at deltage, men jeg følte mig så underligt om hvordan jeg blev behandlet. Jeg fortalte dem, at koreanske kultur er én ting, men dette sted er i Los Angeles. Vi er ikke i Korea lige nu. Dette er Amerika. Og det er ikke ligesom jeg nød ser på deres kroppe så meget. Disse var alle kvinder i forskellige størrelser og former, og nogle, som mig, bar præg af en vanskelig liv. Mine tatoveringer repræsenterer meget af den smerte og lidelse, jeg har udholdt. De er en del af mig, ligesom mine ar, min fedt, min evige kamp med tyngdekraften. Ingen af ​​vores kroppe er 'perfekt'. Vi lever i dem. De er ikke formodes at være 'perfekt'. Vi er bare os, der opfattes fejl og alle. Jeg er bare kun mig selv. Jeg kan godt lide en god krat og en sauna, især når du kan se Tiger Woods, mens det hele kommer ned.

Deres intolerance visning min nøgenhed - som om det var en slags et angreb på deres sanser, ligesom min røv var et våben - gjorde mig rasende på en måde, jeg kan ikke rigtig selv udtrykke med ord - og det for mig er helt imponerende. Denne tæve har altid noget lort at sige.

Jeg gætter det kommer ned til dette - jeg fortjener bedre.

Jeg bragte den første koreanske amerikanske familie til tv. Jeg har påvirket en generation af asiatiske amerikanske komikere, kunstnere, musikere, skuespillere, forfattere - mange, mange mennesker at gøre, hvad de drømte om at gøre, ikke at lade deres race og manglen på asiatiske amerikanere i medierne stoppe dem. Hvis der er noget, jeg forstår koreansk kultur bedre end de fleste, fordi jeg har måttet kæmpe imod meget af sin homofobi, sexisme, racisme - alt imens forsøger at opretholde min voldsomme etniske stolthed. Jeg kæmper med sproget, så jeg kan blive bedre forstået. Jeg forsøger at kommunikere mine frustrationer i koreansk, så jeg kan forbedre mit forhold til min identitet, min familie, mine forældre hjemland.

Jeg fortjener at være nøgen, hvis jeg vil.

PS Jeg så en stærkt tatoveret koreansk mand i gymnastiksalen område, og jeg tvivler på, at han blev bedt om at dække op på alle.

UPDATE: Aroma har generøst tilbudt mig en gratis spa dag, med en massage og en ansigtsbehandling, samt undskyldte for alt det, der skete. Jeg planlægger at vende tilbage i denne uge, og jeg er virkelig taknemmelig for deres vilje til at gøre det for mig, og jeg er så glad for at forsøge at gøre op for eventuelle dårlige følelser der kunne have været.

Det er ikke rigtig nogens skyld der - det er mere, at den kulturelle sammenstød mellem koreanere og koreanske Amerikanerne kan være temmelig intens. Hvad er vidunderlig, er, at når vi kan fortælle vores historier, alle sider af dem, alle kan drage fordel.

21 Kommentarer. føje til mix ...

 1. hvis du stopper med seoul gå til nogen af ​​de saunaer i Jongro-alle kyllinger tatted deroppe. det vil ikke være så rart som aroma men theres en balje, og du kan slappe af og krat damer er G

  Jeg har kæmpet med min krop billede hele mit liv, og jeg helt sikkert få udseende, når jeg kommer til koreansk sauna. så jeg har tendens til at gå til de mere lav centrale dem-lignende på Mariposa og Wilshire. ive været der ønsker medlemskab til en med et motionscenter og aroma var et af de steder, jeg ønskede at tjekke ud, men glemmer det nu.

  Jeg kan godt lide, at du har håndteret hele situationen med ynde. rekvisitter til dig.

 2. Virker som om du har brug for en tatovering sidde-in på dette spa ... og / eller et andragende til ledelsen. og / eller et hyl bombe.

  Jeg ville være glad for at starte et andragende om vores Open andragende System, hvis du har en e-mailadresse, som vi ønsker at målrette?

  http://trustwomen.civicactions.org/

  Du er en helt for så mange i den asiatiske-Am samfund. og jeg elsker spas. så vi er nødt til at vise / uddanne denne spa, at de unge er fremtiden, folk har tatoveringer, hvis de ønsker at forblive relevant, de har brug for at imødekomme dem med tats.

 3. Hvordan skuffende, at forvaltningen af ​​Aroma Spa & Sports valgte at gå i retning af kønsdiskrimination og snæversyn, selv efter at vide, hvem du var. Klassen og tilbageholdenhed du viste var imponerende. Så meget som jeg ville have elsket at læse, at du var gået "Oldboy" på dem, at jeg tror, ​​dette er den bedste vej. Fra nu af vil jeg ikke tænke på Aroma Spa & Sport som smukke. Jeg vil tænke på det som sex diskriminerende spa, respektløshed Margaret Cho.

 4. Ked Margaret, dette er ikke en kamp, ​​du vil vinde. Tatoveringer er forbundet med mafiaen i Korea & Japan. Saunaer i Japan lad ikke mænd eller kvinder med tatoveringer indeni.
  Hvordan kan du være så uvidende om koreansk kultur? Hvad er anset køligt her er mærket af en lowlife der. Folk vil antage, at du er uhygiejniske og om narkotika og involveret i hvidvaskning af penge og prostitution.

 5. Du kan komme til Olympus Spa i Tacoma WA! Jeg har stået der, da jeg var 12, og ingen af ​​scrubbere eller ledere nogensinde har kommenteret på folks tatoveringer.

  olympusspa.net

 6. Tak for at kæmpe for accept af alle mennesker i enhver nuance, køn eller tro. Det er en kamp op ad bakke, men der er tegn på forandring. Jeg er så stolt over, at du er villig til ikke bakke ned. Din tilbageholdenhed i spa var jeg tror, ​​den rette kurs på dette tidspunkt. Damerne blev udsat for noget anderledes og skræmmende og deres reaktion var uuddannede, men ikke uventet. Hvis du havde fastsurret det kun ville have styrket deres negative udtalelse. Gå i nåde og skønhed,

  Aloha ~

 7. Margaret, Tjek Wi Spa i Korea Town. Jeg har set masser af tatoverede folk der.

 8. Jeg hader, at du havde denne oplevelse. Jeg går til alle de koreanske Spas og tats er normen, ikke undtagelsen. Jeg vil vædde på du kender Olympic Spa, right? Dens alle damer med tats, ar, alle aldre, former og størrelser. Blive introduceret til koreanske Spas var, for mig, en smuk ting og din oplevelse er så trist. Du viste beundringsværdig tilbageholdenhed og nåde. Jeg vil ikke gå i Aroma anytime snart og vil tage min tatoverede hvid selv ned på gaden. Jeg vil vædde på hver enkelt koreansk Spa i byen vil vise dig den røde løber nu, samt de bør.

 9. På min koreanske spa (stået 20 år. Bedre og billigere og hyggeligere end Aroma) mange af de koreanske mænd har rigelig tatoveringer. Dem med de fleste tatoveringer tendens til at være yngre, men endda nogle midaldrende mænd er tatted op. Er det, at de koreanske kultur frowns upon tatoveringer i almindelighed eller bare for kvinder?

 10. Tak for dette! Jeg er en koreansk-amerikanske kvindelige levende er det sydlige Californien, som har et væld af tatoveringer. Jeg får også den "pind øje" fra ældre koreanere, og det irriterer mig så. Må ikke få mig i gang med de argumenter, jeg havde med min mor, sidste år, med hensyn til min brudekjole, der viste mine tats. Jeg elsker mine tatoveringer. De er en del af mig, en del af tid og følelser.

  Tak for at være dig.

 11. Hej der!

  Jeg har en japansk badeanstalt historie for dig. Det skete omkring 15 år siden. Jeg boede i en smuk by i det vestlige Japan. De havde killer onsens, offentlige bade. Jeg var helt afhængig. Jeg vil gå en gang eller to gange om ugen, nogle gange mere. Jeg ville smile. Jeg ville gøre en enorm show ud af vask og skylning (især skylningen) sæbe fra min krop. Jeg vil komme ind i badet. Enhver, der var i bad ville komme ud. Ingen tats, men hvid hud. Gaijin! Yikes!

  I begyndelsen følte jeg dårligt. Faktisk følte jeg mig altid dårligt. Og jeg vil prøve ting til at få venner, nøgne i badet. Faktisk, den måde, jeg blev venner med mine nære japanske venner var at tvinge dem til at tage mig til en hot springs. Men dette var kvarter fælles. Og jeg elsker et bad. Jeg sagde til mig selv, det er cool, at de kom ud, nu kan jeg have hele badet til mig selv. Ikke cool.

  Dette gik i 9 måneder. Jeg ville komme ind, ville de komme ud.

  Så en dag en lille gamle dame fik i med mig. Virkelig gamle. Jeg tror hun vidste bare ikke give en skid længere. Vi talte (faktisk min japanske suget så jeg lyttede, smilede, sagde ord). Vi fik ud. Hun skrubbede min ryg. Jeg skrubbede hende tilbage. Det var ligesom en fugl. Jeg kunne ikke skide tro det. hun må have været 90.

  Efter at de andre opholdt sig i bad med mig. Den gamle dame brød forbandelse gaijin i badet.

  Fred, Margaret!

 12. Trist at vide, at en situation som denne er sket til en person, der altid har været så dedikeret til at støtte andre. Du er smuk. Lad andre tale og fortsat kan drive. Vigtigst som du havde nævnt, er det Amerika, ikke Korea.

 13. Så meget som jeg elsker at lære om koreansk kultur Jeg tror jeg kan lide at glemme alt om de negative aspekter af det koreanske samfund sandsynligvis fordi jeg ved, at selvom jeg blev magisk mager eller blev flydende i koreansk der er ingen måde, jeg nogensinde ville passe .... Men WTH, ikke byde en af ​​deres egen slags ??

  Det er egentlig ikke anderledes end min forlovede ... hvis filippinere finde ud af, at han er halvt hvid de altid behandle ham anderledes: - / Sandsynligvis en stor grund, hvorfor han ikke kan lide hans kultur og han har haft en masse dårlige erfaringer med Filipinas ... han har intet ønske om at besøge Filippinerne, selv om han siger den vigtigste årsag er, at det ikke er særlig sikker ....

 14. Jeg er en hvid amerikansk bor i Korea, ingen tatoveringer, men en smule af overskydende chub. Jeg elsker også og fuldt omfavne Jjimjilbang og sauna kultur. Jeg har boet i Korea i 2 år nu, så jeg har lært at ignorere det, men det betyder ikke, at det ikke gør ondt, når folk åbenlyst diskriminere mod dig.

  Jeg bor i Daegu, som er en mindre by (abt. 5 mil) og kendt for at være temmelig konservativ. Da jeg først flyttede her, jeg brugte til at få stink-eye hele tiden fra folk i saunaen. Men nu gør jeg en meget lignende ting til dig, Margaret, jeg bare læne sig tilbage og sige "좋다!" Folk, der har været tidligere talt om mig på koreansk (som jeg kan tale en smule), straks lukke op og nogle endda sætte på deres falske-smiley-jeg-forlegne ansigter. De er ikke sikre, hvis de blev fanget eller ej.

  Anyway, der er assholes overalt i verden. Det er vores opgave at undervise hinanden om forskelle, vi har, holde en åben dialog, og kæmpe for tolerance.

  Selvom jeg ikke er enig med alt, hvad du siger, Margaret, jeg er meget stolt over, at du i det mindste stå op for, hvad du tror på, og forsøge at forstå andre som bedst som du kan.

  FIGHTING !!

 15. Jeg bare holde tænker på Warrior Woman af Maxine Hong Kingston og hvordan landsbyen tatoveret historie al den smerte og undertrykkelse på ryggen, hvilket er, hvad der gjorde hende til en kriger.
  Genvinding din krop-og have det hævdet af din kamp for frihed-er hellig.

  Heh. den første captcha ord det gav mig bare er "inksUSA".

 16. Fra en udstrakt tatoverede kvinde med noget filter til en anden, tak. En af mine læsere har sendt mig til denne post, og jeg er så fucking glad. Jeg får masser af bemærkninger om min blæk, især når jeg rejser. Min nyeste svar på, "Hvordan kan du gøre det til din krop" er (fagter til deres pose McDonalds / Taco Bell / indsæt fastfood franchise-navn her): "Hvordan kan du gøre det til din"?

  Der normalt lukker dem op hurtigere end at uddele en pakke Marlboro til Paris Hilton.

  Spankulere din blæk. Det er smuk. Og vigtigst af alt, det er dig.

 17. Så vil du støde på en masse mennesker, der ikke kan genkende dig? Føj mig til denne gruppe - jeg sad omkring to måtter ned fra dig på hård kærlighed Yoga i går aftes og havde ingen idé i et minut. Jeg sad der, mens du chatter med en anden asiatiske dame tænker "Jeg spekulerer på, om de asiatiske damer, der ser hinanden i hvide rum gøre en knytnæve bump som jeg gør med andre sorte damer i dette scenario ..." derefter højre rundt derefter kiggede jeg ind i din ansigt og selvom "Nå lort, det er Margaret Cho!"

  Jeg stille og roligt slinked ud, Facebooked, og kom tilbage i. Jeg er ikke meget for celebrity stalking, og det var sådan et lille miljø, så jeg ikke gå alle "kan jeg få et billede!"

  Jeg troede dine tats var awesome dog og eff dem betyde gamle koreanske spa damer. Jeg ville have elsket at se deres ansigt, når du rammer dem med den koreanske skygge højre back !!!

Efterlad et svar