For XOJane.com: Hvorfor er det dejligt at være en queer-ikon?

Dette oprindeligt vist på xojane.com

MARGARET CHO fortæller om sin stolthed i at blive kaldt en "QUEER ICON" I lyset af Michelle Shocked anti-GAY RANT
xoJane spurgte Margaret Cho at kaste positivt lys på Michelle Chokeret kontrovers ved at tale om, hvad en ære og et privilegium at have en stor queer fanbase virkelig er.

Hvorfor er det dejligt at være en queer-ikon? Jeg ville aldrig sige mig selv, at jeg er en "ikonet," men jeg er absolut queer, til benet. Intet kommer til at ændre det, men fordi jeg er en del af queer samfund og føle sig elsket og skattet her.

OK - mig, lille gamle mig - Jeg er en queer-ikon! (Jeg er fuldstændig rødmende lige nu - OMG!) Og jeg elsker det.

Hovedårsagen jeg elsker det er fordi, når jeg udfører for min meste queer og awesome lige allierede publikum, jeg føle sig trygge. Sikkerhed er noget, jeg har brug for, fordi jeg aldrig har følt sikker i min hud, i mit sind, i mit hjerte.

Når jeg indtaster en comedy club, min naturlige habitat og åndelige hjem, når jeg udfører bliver pludselig fjendtlige når jeg ikke er. Der er altid en chance for, at den komiske scenen kommer til at angribe mig, eller en som mig. Som queer asiatisk amerikansk feminist, er jeg altid i fare, da min eksistens, eller hvad, anses for at være en form for foder til dårlige vittigheder fra hack komikere.

Den homofobi, racisme og sexisme jeg høre og føle hele tiden tages som triviel. Jeg har fået at vide igen og igen, det er bare en joke. Hvem bekymrer sig?

Nå, pleje jeg, og det sårer mig. Det dehumanizes mig og føjer til usynlighed jeg allerede føler, som heller ikke mening. Hvordan kan blive udpeget og misbrugt gør du føler at du er ikke selv der? I alkymi bigotteri, det gør.

Sikkerhed er vigtigt for folk som mig, og mine shows er, hvor folk virkelig kan føle sig sikker og synlig og reel, og jeg er taknemmelig jeg kan gøre det. Det er bedre end magi. Det er lettelse. De byrder af race, seksualitet og køn løftes. Det er OK at være dig og mig, når vi er sammen.

Engang denne smukke gay dreng fortalte mig, at på hans nye skole, han følte mobbet og alene og alt for bange til at komme ud til nogen af ​​frygt for han var, hvad alle allerede mistanke og hånede og drillede ham for. Han lagde mit billede på hans bindemiddel, og holdt den foran ham, da han gik ned ad skræmmende ensomme haller, og han vidste, at hvis nogen udtalt sig positivt om min tilstedeværelse der, at han var sikker med dem.

På den måde fandt han andre børn bare lide ham, de blev venner, og de følte modig sammen. Jeg var i stand til at gøre dem sikre, ved ikke engang at være der. Han takkede mig, og jeg græd.

Jeg græd igen, da jeg hørte, at Michelle Chokeret hader homofile. Jeg troede jeg var sikker med hende. "Forankring" virkelig kom til mig, da jeg tog det at være en sang om en homoseksuel pige og en lige pige, der engang var forelsket og derefter gik deres egne veje ("Hey Chelle, vi var vilde så ...").

Der er piger, jeg drømte om at synge den sang til, og nu kan jeg ikke, og jeg aldrig vil.

Selvfølgelig er jeg projektering, og måske den sang handler ikke om det, men hun stadig gjorde mig føle sig trygge, og nu er hun ikke.

Det er meget at tabe. Det er OK. Vi fik Ani DiFranco, vi fik Indigo Girls, fik vi Chely Wright !!! Udskift din gamle Chelle chokeret med din nye Chel - Chely Wright !!!!!!!!!!

Jeg ved ikke, hvad jeg prøver at sige.

Nej, faktisk gør jeg.

Hør, hvem du er, er du stadig sikker hos mig. Du vil altid være. Xo m

Find andre indlæg om blog og mærkede .

Efterlad et svar