Smag Linsanity

Hvis der havde været en åben beholder af 'Taste the Lin-tilregnelighed ", racemæssigt lin-følsom is smag fra Ben og Jerrys, lige foran mig, ville jeg have været fornærmet, men jeg stadig ville have ønsket at prøve det . Jeg har ligesom en vanille-litchi blend, det er slags Eurasian eller Afrika i form af Asien. Det er temmelig eksotisk. Der var også fortune cookie stykker i blandingen, som faktisk synes slags brutto, da de er for lemony og forslidt i almindelighed, medmindre de er meget frisk, som er sjælden, fordi de er arbejdskrævende med beskeden og alting. De har tendens til at få lavet og sidde og af denne de er lavet til at sidde rundt.

Er en fortune cookie stadig én, når det mangler formue?

Var der lidt kryptiske beskeder i cremet løgnehistorie?

"Dit pludselige udseende vil gøre alle momentant racistisk, men ikke i en helt ubehagelig måde, så nogle gange vil de have desserter."

Sikke en mærkelig måde at udstille stereotyper - gennem is. Det er helt nyt. Jeg er enig i, at smagen bør afbrydes for den faldende kvalitet, det rammer Asian American artefakt og historie og kultur, da det trivializes os og viser os kun at være i stand til takeout fødevarer og ikke et politisk synspunkt, men også jeg tror, ​​at fortune cookies er ikke lækker. De har potentiale, men det er sjældent realiseret.

Engang da jeg var barn, jeg blev taget af nonner til en fortune cookie fabrik. Jeg må have været fem, og i pleje af kvinder, der bar alle sorte med undtagelse af en, der havde alle hvide, og de blev optaget, men ikke betyder i den måde, jeg har hørt mange taler af nonner. Jeg troede, de så smuk og jeg spekulerede på, om deres hår. De fortune cookies dukkede samlebåndet, gylden brun og perfekt, fylder luften med en sukkerholdig dej duft. Jeg brød dem og kaste bort de formuer, som er ude af stand til endnu at læse, og hele ned skårene i skadefryd. Jeg spiste en række af dem, der forsøger at indfange magien i den første bid. Selv som en preschooler, var jeg jagter dragen.

I de år senere ville jeg aldrig finde den smag igen, og mine forældre sjældent spiste af dem, da de fortune cookies sad inaktiv og plast indpakket på en bunke af kontanter efter middag på kinesiske restauranter. Mine forældre var ligeglad med hvad de sagde indeni. De var for træt fra arbejde og ønskede at gå i seng. De talte knap nok når de spiste og stod op næsten før kontrollen blev lagt ned på bordet. De ville betale på tælleren, og min far ville gå ud først hurtigt ned på gaden på sine lange ben. Jeg tror, ​​at de tips venstre var forholdsmæssigt for lille, og de ønskede at komme ud, før uoverensstemmelsen blev bemærket.

Det er, hvad fortune cookies betyder for mig. Udmattede mennesker, der lever over evne uden støtte systemer af udvidede familie, forsøger at holde op, og til tider mangel, som batterier mister deres ladning med ingen afsætningsmuligheder til tilsluttes.

Måske Ben og Jerrys tanke denne smag var søde og lidt af en hyldest, som fortune cookies betyde noget andet til dem. Der er super stor kinesisk takeout mad i Vermont - en detalje jeg beholdt på et besøg betalte jeg der en gang til kampagnens kontorer Howard Dean, så lige begyndt sin præsidentvalget. Kinesisk mad er en god optakt til is, salt afbalancere den søde fedt.

Jeg begynder at tænke på folk ikke mening at være racistisk, men mangler det sprog til at tale om asiatiske amerikanere, vi har udholdt usynlighed så længe, ​​at de simpelthen ikke ved, hvad jeg skal sige. De ved ikke, hvordan man taler om os uden restaurant menuer, hvor du bestiller med det antal ikke navnet på skålen, som det er for svært at udtale, fordi de ikke har haft til. Det er frustrerende, men samtidig forventet. Det er svært at tage, men jeg vil tage det over ikke-eksistens.

Og giv mig Phish Food hver gang.


9 Kommentarer. Tilføj til mix ...

 1. forestille sig, hvis alle museer i verden var fyldt med malerier af nummer - Jeg siger ikke, at binær kode ikke har fucked tingene op, men forestil dig alle disse lærreder fyldt med verdslige nål point og de begrænsede parametre af tal - nu , ville det være et nyt paradigme. Jeg har set det - nej tak. have en smuk dag - trække vejret - LIVE. så endearingly, underholdende dejlige og spot on.

 2. Jeg gætte alt dette generer mig ikke i sig selv, men hvad der generer mig, er der vises mod forskellige racer de forskellige niveauer af følsomhed. Jeg mener, hvis Ben og Jerrys havde sat stumper af, siger, stegt kylling * i en is for at ære en person, der er African American Jeg tror ikke, vi nogensinde ville høre i slutningen af ​​det. Og ingen mainstream nyhedskilde nogensinde ville køre overskrifter som "er samfundet blevet for oversensitiv med løbet?"

  * Bare ignorere et sekund, at stegt kylling i is ville være ulækkert.

 3. Jeg vil bare sige, at jeg virkelig nydt at læse denne blog. Det var smukt skrevet.

  Mere end dine indlæg om tatoveringer, tøj eller motorcykler jeg kan lide at læse dine indlæg om at forstå din kultur (og asiatisk kultur i almindelighed), og fænomenet "Linsanity", som jeg mener er latterligt (ikke minimere Jeremy Lin talent på BB domstol ). Jeg tror, ​​jeg har lært noget nyt i dag!

 4. Utilsigtet racisme er et vanskeligt problem. Jeg har været fyldt med alle former for latterlige forestillinger om løb, siden barndommen. Jeg ofte befinder mig at være utilsigtet racistisk. Indtil det er påpeget over for mig, er jeg ofte uvidende om det. Jeg formoder, den bedste løsning er at behandle den enkelte som et individ i stedet for en race. Men jeg finder kulturelle forskelle til at være fascinerende og jeg elsker mangfoldigheden i menneskelig form. At påpege det ikke nødvendigvis er racist. For mig, racisme nedgør og gør ondt. Det er sandt, at hvide mennesker er clueless det meste af tiden. Uddan os. Jeg er åben for at blive uddannet. Så faux pas er mindre hyppige. Dette problem hæmmer kommunikationen. Mange gange har jeg holdt stille, fordi jeg ikke var sikker på, at hvad jeg havde at sige var passende. Vi kan lære af vores fejl, og forstå, hvad der er passende og venlige.

 5. Jeg elsker din kontrast mellem fortune cookie som en nem / utilstrækkelig symbol pf asiatisk-ness, og reelle fortune cookies, som du og dit rigtige asiatisk familie oplevet dem i det virkelige liv.

  Miss Margaret, jeg vil bare sige, at jeg har været fan siden "Jeg er den, jeg vil," men det var kun et par måneder siden, at jeg begyndte at læse din blog, og jeg har endelig indset, at i Ud over at være en stor komiker, skuespiller og aktivist, du er en fantastisk forfatter. En virkelig kraftfuld, stærk, intelligent forfatter. Du skal bare hele tiden bedre. :)

 6. Først og fremmest, amen på Phish Food! Det bliver ikke meget bedre end det. :)

  For det andet, min forståelse er, at dette ikke er en emballeret is, men kun ved at blive solgt på én Scoop Shop på Harvard, hvor Jeremy Lin gik i skole. Oprindeligt litchi-vanilleis blev serveret med fortune cookie stykker på den side, der skal bruges som en ske til at øse isen op med. De cookies, viste sig imidlertid at svage og klæg, og så de blev erstattet med vaffel kegle bits.

  Det lyder lækkert for mig. Jeg elsker ævle kegle, og jeg elsker litchi ... Jeg er ligeglad med, hvem det er meningen at være "til ære."

 7. Hej Margaret -

  Min kommentar er ikke relateret til dit indlæg, hvilket er fantastisk, men desværre er jeg ikke vittig eller indsigtsfuld nok til at tilføje til diskussionen.

  Jeg vil bare sige, at jeg virkelig elsker dig og dit arbejde. Min Cho-afhængighed startede, da jeg var 14 og så 'Revolution' på IFC, mit TV skruet ned så lavt som muligt for at undgå afsløring fra min ekstremt konservativ Jehovas Vidne mor. Jeg er 23 nu, og jeg for nylig begyndte at læse din blog. Du er så talentfuld - det bør være fysisk umuligt for en enkelt person at være så dygtige som du er.

  Dine ord og oplevelser virkelig forbinde med mig. Ser din stå op og læse din blog er den eneste gang, jeg føler mig ikke så helt alene.

  Jeg mener alt dette på den mindst uhyggelig måde. Jeg er bare starstruck ved tanken om at du måske læse dette. Vi bør HELT være pennevenner. Det er sooooo ikke uhyggelig enten.

 8. Asiatiske amerikanske kvinder har en hård tid at værdsætte det fulde omfang af Jeremy Lin acheivements. Du er virkelig nødt til at være et asiatisk amerikansk mand (især en Asian American mandlige atlet) til virkelig at forstå, hvad han har været igennem.

Efterlad et svar