Smag på Linsanity

Hvis der havde været en åben beholder af 'Smag Lin-sanity ", den racemæssigt lin-følsom is smag fra Ben og Jerrys, lige foran mig, ville jeg have været fornærmet, men jeg stadig ville have ønsket at prøve det . Jeg kan lide en vanille-Litchi blanding, det er slags eurasiske eller Afrika i form af Asien. Det er temmelig eksotisk. Der var også fortune cookie stykker i blandingen, som faktisk virker slags brutto, da de er for Lemony og uaktuelle i almindelighed, medmindre de er meget frisk, som er sjælden, fordi de er arbejdskrævende med budskabet og det hele. De har tendens til at få lavet og sidde og for dette, de er lavet til at sidde.

Er en fortune cookie stadig én, når det mangler formue?

Var der lidt kryptiske beskeder i cremet løgnehistorie?

"Dit pludselige tilsynekomst vil gøre alle øjeblik racistisk, men ikke på en helt ubehagelig måde, som nogle gange de vil have desserter."

Sikke en mærkelig måde at udstille stereotyper - gennem is. Det er helt nyt. Jeg er enig i, at smagen bør afbrydes for faldende kvalitet, det rammer asiatiske amerikansk artefakt og historie og kultur i, da det forfladiger os og viser os kun at være i stand til takeout fødevarer og ikke et politisk synspunkt, men også jeg mener, at fortune cookies er ikke lækker. De har potentiale, men det er sjældent realiseret.

Engang da jeg var barn, jeg blev taget af nonner til en fortune cookie fabrik. Jeg må have været fem, og i pleje af kvinder, der bar alle sorte med undtagelse af en, der havde alle hvide, og de blev optaget, men ikke, på den måde, jeg har hørt mange taler af nonner. Jeg troede, de så smuk og jeg spekulerede over deres hår. De fortune cookies dukkede samlebåndet, gylden brun og perfekt, fylder luften med en sukkerholdig dej duft. Jeg brød dem og kaste formuer, ikke er i stand endnu at læse, og pludrede ned skårene i fryd. Jeg spiste en række af dem, forsøger at indfange magien i den første bid. Selv som en preschooler, jeg jagter dragen.

I de år senere ville jeg aldrig finde, at smag igen, og mine forældre sjældent spiste af dem, da de fortune cookies sad inaktiv og plast indpakket på en bunke af kontanter efter middag på kinesiske restauranter. Mine forældre var ligeglad, hvad de sagde indeni. De var også træt fra arbejde og ønskede at gå i seng. De talte knapt når de spiste og stod op næsten før kontrollen blev lagt ned på bordet. De ville betale på tælleren og min far ville gå ud først hurtigt ned ad gaden på sine lange ben. Jeg tror, ​​at spidserne venstre var forholdsmæssigt for lille og de ønskede at komme ud, før uoverensstemmelsen blev bemærket.

Det er det, fortune cookies betyder for mig. Udmattede mennesker, der lever over evne uden støtte systemer udvidede familie, forsøger at holde op og til tider mangel, ligesom batterier mister deres ladning med ingen afsætningsmuligheder til at sætte i.

Måske Ben og Jerrys troede denne smag var søde og lidt af en hyldest, som fortune cookies betyde noget andet til dem. Der er super god kinesisk takeout fødevarer i Vermont - en detalje jeg tilbageholdt på et besøg betalte jeg der en gang til kampagnens kontorer Howard Dean, så lige begyndt sin præsidentvalget. Kinesisk mad er en god optakt til is, salt afbalancere den søde fedt.

Jeg begynder at tænke på folk ikke mening at være racistisk, men mangler det sprog til at tale om asiatiske amerikanere, der har os udholdt usynlighed i så lang tid, at de simpelthen ikke ved, hvad jeg skal sige. De ved ikke, hvordan man taler om os ud over restaurant menuer, hvor du bestiller med antallet ikke navnet på skålen som det er for svært at udtale, fordi de ikke har haft til. Det er frustrerende, men samtidig forventet. Det er svært at tage, men jeg vil tage det over ikke-eksistens.

Og giv mig Phish Food hver gang.


9 Kommentarer. Tilføj til mix ...

 1. forestille sig, hvis alle museer i verden var fyldt med malerier af nummer - jeg siger ikke, at binær kode ikke har fucked tingene op, men forestille sig alle disse lærreder fyldt med verdslige nålespids og de begrænsede parametre for numre - nu , ville det være et nyt paradigme. Jeg har set det - nej tak. har en smuk dag - ånde - og leve. så endearingly, amusingly dejlige og stedet på.

 2. Jeg gætte alt dette generer mig ikke i sig selv, men hvad der generer mig, er vist mod forskellige racer de forskellige niveauer af følsomhed. Jeg mener, hvis Ben og Jerrys havde sat stumper af, siger, stegt kylling * i en is for at ære en person, der er African American Jeg tror ikke, vi nogensinde havde høre slutningen af ​​det. Og ingen mainstream nyhedskilde nogensinde ville køre overskrifter som "har samfundet blevet for overfølsom med løb?"

  * Bare ignorere et sekund, at stegt kylling i is ville være ulækkert.

 3. Jeg vil bare sige, at jeg virkelig nydt at læse denne blog. Det var smukt skrevet.

  Mere end dine indlæg omkring tatoveringer, tøj eller motorcykler jeg kan lide at læse dine indlæg om at forstå jeres kultur (og asiatisk kultur i almindelighed), og fænomenet "Linsanity", som jeg mener er rediculous (ikke minimere Jeremy Lin talent på BB domstol ). Jeg tror, ​​jeg har lært noget nyt i dag!

 4. Utilsigtet racisme er et vanskeligt problem. Jeg har været fyldt med alle former for latterlige forestillinger om løb, siden barndommen. Jeg ofte befinder mig utilsigtet racistisk. Indtil den er påpeget over for mig, jeg er ofte uvidende om det. Jeg formoder, den bedste løsning er at behandle den enkelte som person i stedet for et løb. Men jeg finder kulturforskelle at være fascinerende og jeg elsker mangfoldigheden af ​​den menneskelige form. At påpege at ud ikke nødvendigvis racist. For mig, racisme nedgør og gør ondt. Det er sandt, at hvide mennesker er clueless meget af tiden. Uddan os. Jeg er åben for at blive uddannet. Så faux pas er mindre hyppige. Dette problem hæmmer kommunikationen. Mange gange har jeg holdt stille, fordi jeg ikke var sikker på, at det, jeg havde at sige var passende. Vi kan lære af vores fejl, og forstå, hvad der er passende og venlige.

 5. Jeg elsker din kontrast mellem fortune cookie som en let / utilstrækkelig symbol pf asiatisk-ness, og fast fortune cookies, som du og din rigtige asiatisk familie oplevet dem i det virkelige liv.

  Miss Margaret, jeg vil bare sige, at jeg har været fan siden "Jeg er den, jeg vil", men det var kun et par måneder siden, at jeg begyndte at læse din blog, og jeg har endelig indset, at i Ud over at være en stor komiker, skuespiller og aktivist, du er en fantastisk forfatter. En virkelig kraftfuld, stærk, intelligent forfatter. Du skal bare hele tiden bedre. :)

 6. Først og fremmest Amen på Phish Food !! Det bliver ikke meget bedre end det. :)

  For det andet er min opfattelse, at dette ikke er en emballeret is, men kun sælges til én Scoop Shop på Harvard, hvor Jeremy Lin gik i skole. Oprindeligt litchi-vanilleis blev serveret med fortune cookie stykker på den side, der skal anvendes som en ske til at øse isen op med. De cookies, viste sig imidlertid at svage og soggy, og de blev erstattet med vaffel kegle bits.

  Nu, lyder lækkert til mig. Jeg elsker ævle kegle, og jeg elsker litchi ... Jeg er ligeglad hvem det er meningen at være "ære".

 7. Hej Margaret -

  Min kommentar er ikke relateret til dit indlæg, som er forbløffende, men desværre er jeg ikke vittig eller indsigtsfulde nok til at tilføje til diskussionen.

  Jeg vil bare sige, at jeg virkelig elsker dig og dit arbejde. Min Cho-afhængighed startede da jeg var 14 og så 'Revolution' på IFC, mit TV skruet ned så lavt som muligt for at undgå at blive opdaget fra min ekstremt konservative Jehovas Vidne mor. Jeg er 23 nu, og jeg for nylig begyndte at læse din blog. Du er så talentfuld - det bør være fysisk umuligt for en enkelt person at være så talentfuld som du er.

  Dine ord og erfaringer virkelig forbinde med mig. Ser din stand op og læse din blog er den eneste gang jeg ikke føler mig så helt alene.

  Jeg mener alt dette i den mindste utryg måde. Jeg er bare starstruck ved tanken, som du måske læse dette. Vi bør HELT være pennevenner. Det er sooooo ikke utryg enten.

 8. Asiatiske amerikanske kvinder har svært ved at værdsætte det fulde omfang af Jeremy Lin acheivements. Du har virkelig nødt til at være en Asien amerikansk mand (især en asiatisk amerikansk mandlige atlet) til virkelig at forstå, hvad han har været igennem.

Efterlad et svar